BMW i4 M50 modeli, BMW M Serisinin 2022 yılında en çok satanı oldu. Alman otomobil üreticisi BMW, elektrifikasyon sürecine hız kesmeden devam ediyor. Özellikle mevcut modellerinin elektrikle buluşturması ile ön plana çıkan şirket, M Serisi araçlarını da bu kervana katmıştı. Bu bağlamda BMW i4 M50 modeli, 2022 yılında en çok satılan M modeli olmayı başardı. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

BMW i4 M50 İle Birlikte Toplamda M Serisi Satışları Arttı

Başta bahsettiğimiz üzere BMW i4 M50 modeli, 2022 yılında en çok satılan M Serisi üyesi olmayı başardı. Şirketten verilen bilgiye göre ise 2022 yılında toplamda 177.257 adet M Serisi satışı gerçekleşti. Bununla birlikte şirket geçen seneye göre M model satışını %8,4 oranında arttırdı. Ayrıca bu satışlar içerisinde en çok satış ABD’de gerçekleştirildi. Bu verilerin ardından ise BMW M Yönetim Kurulu Başkanı Franciscus van Meel de konu ile ilgili açıklamalar yaptı. Meel açıklamasında “M topluluğunun yolda ve yarış pistinde duygusal açıdan güçlü performansa duyduğu coşku, bizi tüm yıl dönümü boyunca taşıdı. Bu aynı zamanda BMW M otomobillerinin yeni satış rekoruyla da ifade ediliyor ve bu da bize 2023 için olumlu bir görünüm veriyor.” dedi.

BMW M Serisi, Gelecek İçin Oldukça İddialı

4 motorlu güç ünitesi

Alman otomobil üreticisi BMW, geleceğe umutla bakan şirketlerden bir tanesi. Bu bağlamda şirket elektrifikasyon çalışmalarında oldukça başarılı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. M serisi modelleri de bu çalışmaların bir parçası. Buna göre şirket, bu sene içerisinde 2 farklı M modelini de elektrikli olarak piyasaya sürecek. Bunlardan biri i7 M70, diğeri ise XM (hibrit) süper SUV modeli olacak. Bu çalışmalara bakarsak ise gelecekte bizi çok daha güçlü BMW M modellerinin beklediğini söyleyebiliriz. Bu duruma en büyük kanıt ise şirketin şu anda çalışmalarına devam ettiği dört motorlu özel bir güç ünitesi. Bu ünite geçtiğimiz günlerde i4 modeli üzerinde test edildi. Bunun ardından ise şirket yayınladığı videoda bu prototip aracın tank dönüşü bile yapabildiğini gösterdi. Tabi ki bu gerçek hayatta olur mu bilemeyiz. Fakat şundan eminiz ki BMW, gelecekte çok güçlü modelleri ile yollarda olacak.

Satılık Tüm BMW M Serisi Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here