BMW X5 xDrive40e 2.0 Detaylı İnceleme

1
10415

BMW X5, ilk neslinde sınıfının en sportif modellerinden biri olarak karşımıza çıkmıştı. Bir anda SUV segmentinde de dikkat çekici olunabileceğini gösteren model şimdiki neslinde ise ilk nesli kadar sportif bir tasarıma sahip olmasa da daha şık bir karosere sahip. BMW X5’in tasarımında önden arkaya ahenk içindeki gövdesinde heybetli çizgiler ve şıklık bir potada eritilmiş.

BMW X5’in Ön Görünümü

Önden bakıldığında büyük ızgara ve farların fark edildiği X5’de versiyona göre 20 inçlik jantlara bile ev sahipliği yapan şişkin çamurluklara yer verilmiş. Aracın kapılarındaki kat izi arkaya doğru devam ederken arkada iki parçalı stoplar kullanılmış. Bu versiyonda diğer kardeşlerinden farklı olarak ön çamurlukta elektrikli motoru şarj etmek için gereken girişlere yer verilirken ön kapılardaki logolarla da aracın versiyonunun belli olması sağlanmış.

Büyük camları ve yer yer kullanılan siyah detayları ile BMW X5 modeli, dikkat çekme konusunda bir eksiklik hissetmezken şıklık konusunda da başarılı olduğunu ortaya koyuyor.

BMW X5 almayı düşünüyorsanız, tasarım detaylarına güvenebilirsiniz. İkinci el BMW X5 ilanları ve galeriden sıfır kilometre BMW ilanları için arabam.com’u takip edebilirsiniz.

İç Mekan

İç mekan denilince akla ilk gelen soru BMW X5’in kokpiti oluyor. Her zaman sürücü odaklı kokpitiyle fark yaratan BMW, X5 modelinde de bu kararından vazgeçmemiş ve orta konsolu sürücüye dönük tasarlamış.

Aracın içine geçtiğiniz ilk anda kaliteyi hemen fark ediyorsunuz. Standart donanımı bile oldukça zengin olan araçta sunulan uzun opsiyonel donanım listesi sayesinde modeli kişiselleştirebiliyorsunuz.

BMW X5 yaşam alanı konusunda son derece bonkör olan X5, hem önde hem de arkada diz, baş ve omuz mesafesi konusunda eksiksiz bir alan sunuyor. Aracın büyük camları ve cam tavanı sayesinde ferahlık hissi de yüksek. Arkadaki 500 litrelik, yükleme eşiği düşük ve kolay kullanımlı bagaj sayesinde de yükler bu araç için problem olmuyor.

BMW X5 iç mekanda en dikkat çekici konfor detayı malzeme kalitesinde gizli. Ergonomi sorunları olmayan ve işçilik kalitesi yüksek iç mekandaki ortak parça kullanımı ise bir hayli fazla. Daha düşük fiyatlı kardeşleriyle pek çok parçasını ortak kullanan X5 bu nedenle de özgünlük konusunda çok başarılı değil.

Motor

BMW motor konusunda hep çok iddialı olmuştur. İster benzinli isterse dizel bir üniteden bahsedelim marka mutlaka bu motorlara performans da katmasıyla farkını ortaya koyar. Hibrit motorlu X5’de de durum farklı değil. Aracın temelinde 2.0 litrelik 4 silindirli güç ünitesi yer alıyor. Bu motor 245 HP güç ve 350 Nm torka sahip.

Elektrikli motor ise 110 HP güç üretebiliyor. Fakat her iki motorun birlikteliğinden araç toplamda 313 HP güç üretiyor. Elde edilen torksa 600 Nm.

BMW X5 elektrikli versiyonu, elektrikli motor sayesinde ilk hareket anından itibaren güç eksiliği yaşamıyor. BMW X5 modeli, bu sayede de 6.8 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlıyor. Gücünü yere dört tekerlekten çekiş sistemiyle 8 ileri oranlı otomatik şanzımanla aktaran model, 100 km’de ise ortalama 3.3 litrelik tüketim değerine sahip.

Bu değere ulaşmak ise hiç kolay değil. Normal kullanımlarda ise BMW X5, heybetli yapısı ve benzinli motoruna rağmen 6.7 litre tüketiyor ki bu değer de aracın özellikleri dikkate alındığında yüksek değil. Motorun devir arttıkça güç eksikliği yaşatmaması da sürüşler esnasında sürücüsünü mutlu ediyor.

Elektrikli BMW X5’in Motor Performansı Nasıl?

İki motorun ayı anda devrede olduğu zamanlar özellikle ara hızlanmalar konusunda X5 çok iddialı, diyerek bu sorunun yanıtını özetleyebiliriz.

Güvenlik

2003 yılında EuroNCAP tarafından çarpışma testine alınan BMW X5 o dönem 5 yıldız almaya hak kazandı. Daha sonra güncel model bu kurum tarafından bir daha test edilmedi. Ancak X5 başta ABD olmak üzere farklı kuruluşlar tarafından çarpışma testine alındı ve hep güvenlik ihtiyaçlarını karşıladığını belirten sonuçlara imza attı. Aracın standart donanımında ABS, ESP, sürücü-yolcu ön-yan-perde havayastıkları başta olmak üzere uzun bir aktif ve pasif güvenlik elemanları listesi sunuluyor.

Konfor & Yol Tutuş

BMW’nin SUV modellerinin yıldızı X5, konfor ve yol tutuş konusunda da mükemmel bir deneyim yaşatoyor.

Yol tutuş konusunda uzman olan ve sportif karakteriyle bilinen BMW modelleri gibi X5’de de sportif ayarlar ön planda. Elbette araç bir SUV olduğu için arazi konusunda da gerekli değişiklikler yapılmış ve xDrive sistem sayesinde hafif arazide sorunsuz ilerleyebiliyorsunuz.

Asfalt üzerinde ise X5, özellikle elektrikli modda ilerlerken büyük konfor sunuyor. Sessiz gerçekleşen sürüşler esnasında sunulan 30 km’lik menzil kısıtlı olsa da şehir içindeki kısa mesafelerde yeterli. Aracın büyük gövdesine rağmen virajlardaki performansı ise küçük HB’leri kıskandıracak kadar iddialı. Yana yatmayan karoseri ve yere sağlam basan gövdesiyle X5, performanslı kullanımlarda bile izinden sapmıyor.

Aracın hibrit yapısının ağırlık dağılımını daha dengeli hale getirmesi sayesinde X5 yola çok sağlam basıyor. Toplam ağırlığı 2300 kg olan bir model için elde edilen sonuçlar şaşırtıcı. Hız arttıkça iç mekanda duyulan gürültü ise oldukça az. Yalıtımı başarılı model, hassas çalışan süspansiyon sistemi sayesinde tümsek geçişlerini de iç mekana çok yansıtmıyor. Direkt çalışan direksiyon sistemi sayesinde sürücüsünden gelen istekleri yola hızlıca aktaran X5, sakin kullanımlarda ise biraz sert kalan direksiyon nedeniyle yorucu olabiliyor.

BMW X5 Teknik Özellik

Elektrikli BMW X5’İn Yakıt Tüketimi

Yakıt Türü Benzin
Şehir İçi Yakıt Tüketimi

Şehir Dışı Yakıt Tüketimi

Karma Yakıt Tüketimi

3.3 lt/100 km

Test Yakıt Tüketimi

6.7lt/ 100 km

CO2 Emisyonu

77 gr/km

BMW X5 Motor Hacmi

Motor Hacmi

1997 cc

0-100 km/s Hızlanma

6.8 sn

Maksimum Hız

210 km/s

Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Disk

 MBW X5 Boyutlar

Uzunluk

4886 mm

Genişlik

1938 mm

Yükseklik

1762 mm

Dingil Mesafesi

2933 mm

Bagaj Hacmi

500 lt

Yakıt Depo Kapasitesi

83 lt

Boş Ağırlık

2305 kg

Lastik Boyutu

255/55 R18

1 YORUM

  1. 6,7 litre tüketim hiçbirşey resmen kokluyor helal olsun bmw ye uzun yolda eminim 110 120 km hızda 5 litre vs tüketimi olur

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here