Honda Ropot : Çocukların Yollardaki Yardımcısı

0
1026

Honda mühendisleri, bir çocuğun sırt çantasının kayışına takılan ve onlara caddeyi güvenli bir şekilde geçmelerini hatırlatan Honda Ropot adını verdikleri yeni bir robot arkadaş geliştirdiler. Cihaz, bir GoPro kameranın boyutunda. Şekli ise dostça bir ifadeye sahip görünüyor. Bu da muhtemelen çocukların cihaza bakış açısında bir artı olarak öne çıkıyor ve bir arkadaş gibi hissettiriyor.

Honda Ropot Çocukların Yollardaki Yardımcısı Olabilir

Ropot’un çalışma yöntemleri ise oldukça amaca yönelik. Çocuk önceden belirlenmiş bir geçiş noktasına ulaştığında, Ropot bir akıllı saat gibi vızıldar ve geçmeden önce durup sola ve sağa bakmalarını ister. Cihaz ayrıca bir araç algılama sensörüne sahip ve ekstra bir hatırlatma olarak dokunsal geri bildirim sağlar. GPS donanımlı Ropot rotası, her bir yaya geçidi bir titreşim noktası olarak ayarlanmış şekilde önceden bir ebeveyn tarafından ayarlanır. Bir akıllı telefon uygulamasıyla eşleştirilen veli, rotayı çocukla birlikte gözden geçirebilir ve öngörülen şekilde çalıştığından emin olabilir. Bonus olarak, ebeveyn, uygulama aracılığıyla çocuğun rotada tam olarak nerede olduğunu görebilir.

Gelişme Çağındaki Çocukların Algıları Yeterli Olmayabiliyor

Çocukların genellikle 5 ile 6 yaşları arasında okula başladıkları düşünülürse vizyonlarının hala geliştiği de görülür. Amerikan Oftalmoloji Akademisi’ne göre, bu yaşlarda her iki göz birlikte nasıl çalışılacağını öğreniyor. Bu da çocuklara topu fırlatıp yakalamak ve derinlik algısını

a pair of feet wearing blue shoes: Honda engineers have developed a new robot buddy they call “Ropot,” which attaches to a child’s backpack strap and reminds them to cross the street safely. The device is about the size and shape of a GoPro camera and has a friendly expression, which presumably makes it feel more like a friend than a watchdog […]doğru bir şekilde değerlendirmek için el-göz koordinasyonu sağlıyor. Aynı zamanda bağımsızlıklarını da hissediyorlar ve bunun sınırlarını test ediyorlar. Çocuklar genellikle tüm bilgilere gerçekten sahip olmadan önce sahip olduklarını düşünüyorlar. Bu durumların birleşmesi de hiç istenmeyen ve önlenebilir kazaların oluşmasına sebebiyet verebiliyor. Bu masumiyet ve aşırı güvenin birleşimi, okula yürürken yaya kazalarına yol açabilir. Japonya’da Honda bunun için bir çözüm üzerinde çalışıyor. Japonya’daki çocukların yedi yaşında okula yürümeye başlaması yaygındır ve bu, yaya kazaları açısından hayatlarının özellikle tehlikeli bir zamanıdır.

Bunun için bir sözleri bile var: “Şeytan 7 yaşında.”

Bir Baba Sorunu Fark Etti ve Çözüm Arıyor

Honda Ar-Ge’den Mühendis Daisuke Kiryu bir baba ve bu sorunu fark etti. Araştırması sırasında, çocukların yetişkinlerin görüş alanının yalnızca üçte ikisine sahip olduğuna dair kanıt buldu, bunun da tehlikeyi değerlendirmeyi zorlaştırdığını gördü. Kiryu, kendi çocuklarını nasıl daha güvende tutabileceğini ve aynı zamanda başkalarına nasıl yardım edebileceğini düşünmeye başladı.

Honda Japonya sitesinde yer alan bir haberde, “Yetişkinlerin çocuklarına ne kadar çok şey söyleyebileceğinin bir sınırı var, bu da ‘Arabaya dikkat edin,’ ile sınırlı” dedi. “Trafik kazalarının çocuklara verdiği zararı azaltmak için başka bir yaklaşıma ihtiyaç var.”

Bununla birlikte Kiryu, bu soruna elektronik bir çözüm geliştirmek için meslektaşlarının yardımına danıştı. Sensörler de dahil olmak üzere sistem geliştirmeyi üstlenen Satoshi Fujii’yi işe aldı. Yu Saitsu, Ropot’un nasıl kullanılacağını açıklayan malzemeler ve resimler geliştirerek, kullanıcı deneyimi ve arayüz tasarımından sorumluydu. Ve Sa Kikuchi gösteri deneyinin planlanmasını ve koordine edilmesini denetledi ve konsepti kendi üç çocuğuyla test etti.

Siz böyle bir aracın olması hakkında ne düşünüyorsunuz?

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here