2017 Toyota Hilux 2.8D 4×4 OTM Detaylı İnceleme

0
8087

Pick-up modelleri genellikle insanı pek heyecanlandırmaz. Ama Toyota’nın pick-up’ı Hilux’a baktığımız zaman yerimizde duramıyoruz. Hemen biraz yaramazlık yapmak ve yol dışına çıkmak aklımızdan geçiyor. Bu hisse kapılmamızın en önemli nedenlerinden biri Toyota Hilux’un tasarımı. Yüz tasarımındaki o heybetli görünüm bize her türlü yol şartına çok rahat bir şekilde meydan okuyacağımızı bakışları ile anlatıyor. Devasa krom hava girişlerine alt tarafta da petek dokulu bir başka hava giriş kanalı eşlik ediyor.

Neredeyse kapılara kadar ilerleyecekmiş ama son anda bundan vazgeçmişler diye düşündüğümüz farları tamam biraz abartılı ama iyi görünüyor. Bu araçta görev yapan sis farları bile neredeyse küçük sınıf bir araçta kullanılan far büyüklüğünde.

Onun iyi görünmesini sağlarlarken, aynı zamanda özellikle arazi sürüşleri sırasında son derece iyi bir aydınlatma sağlıyorlar. Motor kaputunun kaslı yapısıyla iyi bir uyumun yakalandığı Toyota Hilux’un profil görünümü düz çizgilerle biraz sıradan kalmış görünüyor.

Arka tasarım konusunda tüm pick-uplarda olduğu gibi onda da keyif veren ve gülümseten bir yapı var.

İkinci El Toyota Hilux için hemen tıklayın

İç Mekan

İç mekanı otomobil gibi olmuş Aslında bu lafı söylemeyi pek sevmiyoruz. Çünkü bu kadar aykırı gören ve yolda ilerlerken tüm dikkatleri üzerine çeken bir aracın yaşam alanında da biraz abartı bekliyoruz. Bunu en iyi Amerika’da satılan pick-up araçlarda görüyoruz. Her taraftan abartılı bir detay fırlıyor oradaki araçlarda.

Bizlere sakın kızmasınlar ama biz bu tip araçlarda dijital ve sonradan eklenmiş gibi duran ekran, dijital göstergeler gibi detayları çok sevmiyoruz. Bunun yerine eski tip kumanda elemanları, büyük detaylar çok daha iyi görünüyor ve ruhuna uygun oluyor. Tamam şahane bir kullanışlılık, bir pick-up olmasına rağmen otomobillerin konforunu ve kullanışlılığını aratmayan bir tasarıma sahip. Bunu sevenlerin sayısı da çok fazla. Hatta en önemli tercih nedenlerinden biri olarak ön plana çıkmaya başladı. Toyota’da bunu çok iyi başarmış, yaşam alanı gerçekten de çok rahat. Ama bizim için sahip olduğu ruha aykırı bir hareket.

Motor

Bu tip araçlarda en büyük rekabet güç konusunda yaşanıyor. Eğer reklamlarını takip ediyorsanız neredeyse hepsi güçlü karakterine gönderme yapıyor. Zaten bu tip güçlü görünen ve her türlü yolda ilerleyebileceğini düşündüğünüz araçlarda güç olmazsa olmaz. Toyota Hilux motorda, 150 HP güç üreten 2.4 lt dileyene de 177 HP güç üreten 2.8 litre hacmindeki dizel motorları sunuyor.

Hem dört tekerlekten çekiş, hem otomatik şanzımanlı olsun istiyorsanız test aracında bunların hepsi yer alıyor. Yani, onun için dört çeker otomatik vites pick-up tanımlaması yapılabilir.  Bu araçta görev yapan motor 1600 d/d’de 450 Nm tork üretiyor. Açıklanan verilere baktığımız zaman son hızı olarak 175 km/s belirtiliyor. Bu hıza ulaşma konusunda istekli ama elbette onun bu tip hızlar için yaratılmış bir araç olmadığını da bilmeniz gerekiyor.

Güvenlik

Toyota Hilux’ın Euro NCAP çarpışma testi sonuçları geçtiğimiz yılın Ağustos ayında yayınlandı. Bu sonuca baktığımız zaman aracın 3 yıldız alarak testten ayrıldığını görüyoruz. Yetişkin yolcu güvenliğinde yüzde 85, çocuk yolcu güvenliğinde yüzde 82, yaya güvenliğinde yüzde 73 alması aslında iyi sonuçlar. Onun eline zayıf kılan sonuç güvenlik yardımcılarında ortaya çıkmış. Toyota Hilux burada Euro NCAP çarpışma testinden yüzde 25 alabilmiş.

Konfor & Yol Tutuş

Onun oyun alanı arazi. Her ne kadar bu aracı şehirde güç gösterisi yapmak için satın alanlar olsa bile onun yeri arazi. Arazi şartlarını zorlaştırdığınızda bile yolda kalmayacağınızı bilmek inanılmaz bir güven. Bunu herkesin bir gün yaşaması lazım. 450 Nm gibi son derece iddialı bir tork ve başarılı çalışan otomatik şanzımanın işbirliği sayesinde keyifli ve güvenli sürüşlere imza attık.

Her zorladığımızda bir adım daha sonraya gitmek için durmadan bizi teşvik etti. 31 derece yaklaşma ve 26 derece uzaklaşma açıları da en iyiler arasında yer alıyor. Önüne çıkan engebeli araziden de bu tip detayları ile zorlanmadan geçiyor. Ön tarafta oturan yolcular için bu durum son derece eğlenceli. Ama arka bölümde yük yoksa arka tarafta oturan yolcular için aynısını söylememiz çok mümkün değil. Onlar öndekilerin tam tersine daha sarsıntılı ve daha gürültülü bir yolculuk yapıyor. Sessizlik konusunda da artan yalıtımıyla eskisine göre çok daha iyi ama yine de büyük dizel motorun sesi içeriye biraz fazla yansıyor.

Toyota Hilux Teknik Özellikleri

Toyota Hilux Yakıt Tüketimi

Yakıt Türü Dizel
Şehir İçi Yakıt Tüketimi

10.9 lt/100 km

Şehir Dışı Yakıt Tüketimi

7.1 lt/100 km

Karma Yakıt Tüketimi

8.5 lt/100 km

Test Yakıt Tüketimi

105/ 100 km

CO2 Emisyonu

223 gr/km

Toyota Hilux Motor Hacmi

Motor Hacmi

2755 cc

0-100 km/s Hızlanma

Maksimum Hız

175 km/s

Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Kampana

Toyota Hilux Boyutlar

Uzunluk

5330 mm

Genişlik

1855 mm

Yükseklik

1815 mm

Dingil Mesafesi

3085 mm

Bagaj Hacmi

680-755 kg

Yakıt Depo Kapasitesi

80 lt

Boş Ağırlık

2155 kg

Lastik Boyutu

265/60 R18

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here