A90 Toyota Supra İçin Dikkat Çekici Bir Konsept!

A90 Toyota Supra ‘nın dış tasarımı, ortaya çıktığından beri herkese hitap etmemiş olabilir. Bazı kişiler yeterince havalı ve iddialı olmadığını düşünmüş de olabilirler. Fakat yeni tasarlanan bir konsept bu kişilerin gözlerine hitap edebilir gibi gözüküyor.

Gördüğününüz tasarımlar, SEMA ödüllü bir tasarım ve konsept mağazası olan Flat Hat 3D Studio‘dan geliyor. Tasarımcılar, “Sadece kıyametle yüzleşmeye hazır olmayan, aynı zamanda her yere gitme yeteneği olan ve kurşun geçirmez dış yüzeyi sayesinde yolcuları güvende tutabilen bir Supra’yı” tasvir ediyorlar.

a90 toyota supra konsept

İlham Kaynağı

Dış cepheyi oluşturan keskin açılardan bazılarının Cybertruck ile benzerlik gösterdiği iddia edilebilir. Şirket, doğrudan ilhamın, Çinli IAT şirketi tarafından 2018’in başlarında tekrar ortaya çıkarılan dünyanın en pahalı SUV’si olan Karlmann King’den alındığını belirtiyor.

Flat Hat 3D Studio’dan tasarımcı Ted Li, V10 ile çalışan, altı tonluk bir SUV canavarı olan Karlmann King’den, gizli savaşçılardan ilham alan geometriyi ödünç aldı. Li, bunu King’in isteğe bağlı yüzde 100 kurşun geçirmez karbon fiber paneliyle, hafif bir süspansiyon ve arazi lastikleriyle hayal etti ve tasarıma dökmüş oldu.

Konseptin görmeye alıştığımız bir Supra ile karşılaştırıldığında ne kadar benzediği veya orijinali ne kadar andırdığı mutlaka tartışılabilir.

a90 toyota supra arka

Alıştığımız Supra’dan Farklı

Konsept, otomobilin ön ucu, kaputun temel şekli ve sivri burun dışında standart bir Supra ile çok az ortak noktaya sahip. Dahası, bu tasarımda farlar da kaldırıldı ve ince LED üniteleriyle değiştirildi. Otomobilin yanları özellikle dikkat çekici denilebilir. Yan kısımlar, arazi lastiği ve genişletilmiş, kare biçimli tekerlek kemerleriyle bir dizi büyük tekerleğe dikkat çekecek şekilde tasarlanmış.

Yine de, özellikli keskin arka lambalar ve LED ışık çubuğu sayesinde, konseptin arka kısmı belki de en dikkat çekici yönü denilebilir. Fütüristik ve sağlam görüntüsü ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran tasarım, sosyal medya ağları üzerinden çok sayıda kişi tarafından takip edildi ve paylaşıldı.

Instagram üzerinden yapılan paylaşımlarda, iç tasarıma dair herhangi bir görüntü paylaşılmadı. Bu kadar detaylı bir tasarımın iç ortamının nasıl olacağı da büyük merak konusu olmuş durumda. Bu kadar dikkat çekici ve değişik bir görüntüyü orada görmek de herkesin isteyebileceği bir durum. Şimdilik hayal gücümüze kalmış durumda.

Bu görsellerin Toyota tarafından yayımlanmadığını, Flat Hat 3D Studio’dan alınan görseller olduğunu tekrar belirtmekte fayda var.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here