Yakıt Lambası Yandıktan Sonra Otomobiller Kaç Km Gider?
Avrupa standartlarına göre araç, yakıt lambası yandıktan sonra en az 80 kilometre gitmelidir. Bunun nedeni bir benzin istasyonunun maksimum sürüş mesafesinin 80 kilometre olmasıdır. Ancak çoğumuz durumun aslında böyle olmadığını biliyoruz. Bir arabanın yedek benzin deposu markadan markaya değişir. Araçlar, yakıt lambası yandıktan sonra gitmeye devam eder bunu unutmayın…Yakıt lambası yandıktan sonra otomobiller kaç km gider…
Uyarı Lambası Yanarsa Paniklemeyin !
Aracınızın benzin ikaz ışığı yanmaya başladığında yakıt tamamen tükenmez, bu nedenle her zaman bir yedek deponuz vardır. Elbette, arabanın yakıt ışığı yandığında, en önemli olan şey en kısa sürede benzin istasyonuna varmaktır. Ancak silkelemeye başladığında hemen endişelenmeyin çünkü bu araçlar uzun süre gidebilecek şekilde tasarlanmıştır.
Boş bir yakıt deposunun sizi akaryakıt istasyonuna götürmesindeki etkileri kilometre, sürüş tarzı, yüksek hızlı sürüş, rampalar, dur-kalk sürüşü, klima, takılı ek ekipman, yükleme ve çekme işlemleri gibi birçok farklı faktöre bağlı olarak belirtebiliriz.
Doğru Bilinen Yanlışlar Var
Çoğu Avrupalı, yakıt lambası yanınca yalnızca 40 kilometre gidebileceğine inanıyor. Pek çok modern araba, yakıt seviyesi düşükken kaç km sürülebileceğini gösterebilen göstergelerle donatılmıştır. Bu durumda bile genellikle gösterilenden daha uzun yol kat eder.
Yedek yakıt uyarısı altında sürüş yine de motorun anormal ateşlenmesine ve katalitik konvertörün (varsa) arızalanmasına neden olacaktır. Bu nedenle araca mümkün olan en kısa sürede yakıt eklenmelidir. Aşağıda, en çok satan modellerden bazılarının yakıt yedeği ve yakıt gösterge ışıklarını açtıktan sonraki yaklaşık kilometre performansı verilmiştir.
Yakıt Lambası Yandıktan Sonra Otomobiller Kaç Km Gider ?
En Uzun Menzile Sahip Olan 10 Otomobil
- VW Passat 120.7 km
- Volvo V40 113.6 km
- Ford Mondeo 112.7 km
- BMW 5-Serie 110.0 km
- Toyota Prius 107.2 km
- Mercedes E-klasse 103.0 km
- Audi Q5 102.7 km
- Range Rover Sport 102.0 km
- Mazda 6 101.3 km
- Audi A6 99.8 km
En Kısa Menzile Sahip Olan 10 Otomobil
- BMW M3 51.5 km
- Kia Picanto 51.7 km
- Fiat 500 59.8 km
- Mini Cooper 60.4 km
- Mitsubishi Outlander 61.5 km
- Jaguar XK 61.8 km
- Citroën C1 62.4 km
- Peugeot 108 63.0 km
- Nissan Juke 65.7 km
- Ford Fiesta 66.1 km
Yakıt göstergesi kırmızıya düşürmeden ikmalini gerçekleştirmek her zaman daha mantıklı olan seçenektir. Çünkü yakıt pompası depo dibinde biriken küçük partikülleri içine çekmek zorunda kalacak ve buda sadece yakıt pompası değil enjektör gaz kelebeği gibi onlarca yakıtla ilgili komponente zarar verebilecektir.
Doğru değil çünkü hem benzin pompalarında hem depoyla enjektör arasında benzin filtresi vardır ve böyle bişey mümkün değildir.Yeni jenerasyon otomobillerde bunlara önem verilmiştir.
🙂 kırıkhan yaşar, şimdi depo dolu iken yakıt emiş ucu ustlerden yakıt alıyorda yakıt bitince aşağılaramı uzanıyor dibini süpürüyor? üzgünüm ama yanlış düşünüyorsun. Deponun emiş yaptığı ağız en alta yakın biryerde ve sabittir herzaman en alttaki yakıtı önce çeker. sadece eski araçlarda yakıt azalınca hava yaparsa havayı alanakadar manuel pompa ile yakırt gelene kadar pompalamak gerekiyordu.