2017 Nissan Pulsar 1.5 DCİ Detaylı İnceleme

6
12700

Nissan Pulsar hakkında söylenecek ilk cümle onun henüz yeni bir model olduğu. Buna karşılık aracın tasarımı diğer Nissan modellerini andırdığı için sanki uzun süredir hayatımızdaymış gibi hiç yabancılık çekmememizi sağlıyor. Aracın ön tasarımında büyük farlar ve onlarla uyumlu ızgara dikkat çekerken V formlu motor kaputu ile önden arkaya doğru sportif bir hat uzatılmış. Kapılarda da arkaya doğru devam eden bu sportif hat omuz çizgisine kadar kendisine yer bulmuş. Aracın ön çamurlukları nispeten geniş yapılarıyla sportifliğe katkıda bulunurken arka çamurluklar çok da geniş tasarlanmamış. Arka tasarımda ise Nissan Qashqai test yazımızda da göreceğiniz üzere, onunla benzerlikler söz konusu. Özellikle stopların tasarımına bakıldığında ilk anda Qashqai’nin farklı bir versiyonuna baktığınızı sanabilirsiniz.

Genel olarak Nissan Pulsar’ın tasarımında abartıdan uzak çizgiler kullanılırken sportif detaylarla güzel bir görünüm elde edilmiş. Ancak Pulsar modelinde test aracındaki gibi beyaz renkli örnekler ne yazık ki hatların büyük kısmını gizlediği için araç düz hatlı gibi algılanıyor ve dikkat çekme konusunda sıkıntı yaşayabiliyor. Bu modeli kesinlikle beyaz dışında bir renkle almak gerek.

nissan pulsar

İç Mekan

Nissan da son zamanlarda ortak parçalarla araçlarını şekillendirmeye başladı. Bunun karşılığında da orta konsollarda daha önce bir Nissan modelini kullandıysanız yabancılık çekmiyorsunuz. Pulsar’da da durum farklı değil. Aracın ergonomisi yüksek iç mekanında sizi çok geniş ve ferah bir yaşam alanı karşılıyor. 2700 mm’lik dingil mesafesine sahip olan Pulsar’da motorun yerleşimi ve kısa tampon-tekerlek mesafesi sayesinde 5 kişi için çok geniş bir alan sunulmuş. Büyük camların da etkisiyle ışık alan iç mekanda koyu renklere rağmen herhangi bir ferahlık hissi olumsuzluğu yaşamıyorsunuz.

 Önde boyunuz 1.80 metreyi aşsa bile arkada da aynı boyda birinin rahatlıkla oturması çok başarılı. Buna bir de geniş yapısıyla yükleme yapmayı kolaylaştıran 385 litrelik bagaj alanı eklenince Pulsar tam bir aile otomobili olduğunu ortaya koyuyor. Bagajın derinliğinin fazla olması sayesinde de çocuk arabası gibi hacimli yükler sorun olmadan taşınabiliyor.

Aracın orta konsolunda kullanılan malzeme kalitesi beklentileri karşılama konusunda sıkıntı yaşatmazken işçilik de yüksek tutulmuş. Japon otomobillerinin çoğundaki montaj hatalarını bu araçta pek görmüyorsunuz.

Motor

Nissan Pulsar motor seçenekleri, ülkemizde iki motor şeklinde.  Nissan Pulsar’ın motoru, benzinli ünite olarak 1.2 litrelik hacme sahipken testimize konuk olan dizel motor 1.5 litre hacminde.

Renault, Nissan ve Mercedes-Benz modellerinde kullanılan bu 8 supaplı motor artık sağlamlığı ve yakıt ekonomisi ile kendisini herkese kanıtlamış bir ürün.

Her ne kadar 8 supaplı olmasından ötürü eski nesil bir güç ünitesi imajına sahip olsa da Euro normlarını sorunsuz karşılamasıyla emisyon konusunda da bir sorunu olmadığını ortaya koyuyor.

1461 cc’lik 4 silindirli motor Pulsar’a 110 HP güç ve 260 Nm tork sağlıyor. Gücünü yere bu motorla 6 ileri manuel şanzımanla aktaran Pulsar’da otomatik şanzıman sadece benzinli motorla alınabiliyor.

2017 nissan pulsar

İlk hareket anında biraz cansız olan motor, devir almaya başlayınca gücünü ortaya çıkartıyor. Şanzımanla uyumu yüksek olan motorun çok kemikli olmayan vitesi konfor odaklı olduğunu da ortaya koyuyor. Her ne kadar aracın pek çok noktasında konfor odaklı bir yapı hakim olsa da konu ekonomi olduğunda da Pulsar çok iddialı bir otomobil halini alıyor. Fabrika verisi 100 km’de ortalama 3.6 litre yakıt tüketen model, reel sürüşlerde de 5.0 lt ile yetinmeyi başarıyor. Deposunun 46 litrelik hacmi ile de sorunsuzca 1000 km’lik menzile yakın veriler sunuyor.

Güvenlik

2014 yılında Euro NCAP tarafından çarpışma testine alınan Nissan Pulsar, bu testten 5 yıldız almaya hak kazandı. Araç yetişkin güvenliği konusunda %84 koruma sağlarken, çocuk güvenliği disiplininden %81 almaya hak kazandı. Güvenlik yardımcıları konusunda %68 başarı sergileyen otomobil, yaya güvenliği konusunda ise %75 ile testi tamamladı. Aracın standart donanımında ABS-EBD, ESP, fren destek sistemi, sürücü ve yolcu havayastığı, yan ve perde havayastıkları, ön yolcu havayastığı iptal kilidi, lastik basınç uyarı sistemi, ISOFIX çocuk koltuğu sabitleme sunuluyor.

Konfor & Yol Tutuş

Kompakt sınıfta genel olarak kullanıcılar konfor odaklı ancak yeri geldiğinde sportif de olabilen modelleri tercih ediyor. Nissan Pulsar da bu beklentileri karşılamak konusunda sıkıntı yaşamayan bir otomobil.

Nissan Pulsar’ın Süspansiyon Konusundaki Durumu

Aracın direksiyon sistemi ve yürüyen aksamında konfor odaklı ayarlara yer verilmiş. Süspansiyon gelen darbeleri sönümlerken bunu iç mekana oldukça az hissettiriyor. Direksiyon da hafif yapısıyla şehir içinde kullanım kolaylığı sağlıyor. Ancak daha fazla sportiflik istendiğinde araç bunu karşılamakta nispeten zorlanıyor. Motorun kendisi de ekonomik odaklı olduğu için yüksek devir çevirme konusunda çok iddialı değil. Zaten ortalama tüketimi 5.0 lt olan bir aile aracından yüksek performans beklemek haksızlık olur. Buna karşılık virajlara girerken izinden sapmayan Pulsar, darbe emiş konusundaki başarısının da etkisiyle hem ön hem de arkada oturanlara büyük konfor sunuyor.

Nissan Pulsar’da Ses Yalıtımı Nasıl?

Sürüş esnasında rahatsız edebilecek tek detay iç mekana yansıyan gürültünün yüksek oluşu. Ne yazık ki aracın genelindeki yalıtım sınırlı tutulmuş ve hem motor hem de yol gürültüsü kabinde hissediliyor.

Nissan Pulsar Teknik Özellik

Motor : 1.5
Motor Hacmi : 1461 cc
Silindir Adedi : 4
Maksimum Güç : 110 HP 4000 d/d
Maksimum Tork : 260 Nm 1750 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma : 11.5 sn
Maksimum Hız : 190 km/s
Frenler
Ön : Hava kanallı disk
Arka : disk
Yakıt Türü : Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi : 4.1 lt/100 km
Şehir Dışı : 3.3 lt/100 km
Karma : 3.6 lt/100 km
Test : 5.0 lt/100 km
CO2 Emisyonu : 94 gr/km
Boyutlar
Uzunluk : 4387 mm
Genişlik : 1768 mm
Yükseklik : 1520 mm
Dingil Mesafesi : 2700 mm
Bagaj Hacmi : 385 lt
Yakıt Depo Kapasitesi : 46 lt
Boş Ağırlık : 1306 kg
Lastik Boyutu : 195/60 R16

 

İkinci El Otomobil Fiyatları

6 YORUMLAR

    • Bir buçuk yıldır kullanıyorum.Araç çok konforlu, güvenli ve şık. Tasarımına laf söyleyenleri anlayamıyorum gerçekten bu ülkedeki aynı segmentteki pek çok aractan daha şık olduğunu düşünüyorum. Bu aracla ilgili sürekli çamur atmalar bazen gercekten düşünüyorum rakip firmaların adamları mı yazıyor bu yorumları diye …
      Çünkü aynı segmentteki araclardan cok daha ucuz ve konforlu,güvenilir ve şık.Her gittiğim yerde dikkat çekiyor. Nissan kalitesi olması ayrıca güven veriyor.

  1. pulsar, avrupada 2013 yilinda yollara cikmasina,ragmen, ulkemizde yeni bir arac gibi lanse ediliyor. cok yalin bir zamanda makyajlanir, 2-3 yila da yeni modeli cikar. ustelik nissan ara modellerini turkiye de piyasaya surup 2 yil sonra ulkeye getirmeme gibi hatayi defalarca yapti, bu nedenle de 2. eli sikintili. kanimca marka Turkiye de yanlis pazarlama politikasi izliyor, bu nedenle Turkiyede ara modellerin isi zor, hele hele segmentte Golf, Astra, Focus gibi guclu rakipleri varken…o nedenle 0 faiz politikasi vs uyguluyor ama nafile…

  2. Nissan sadece Suv satarak piyasada tutunmaya çalışıyor.C segmentinde bu kadar demode bir araçla nasıl başarılı olacak.Araç klasik japon.1990 larda neyse o.rakamlarda gayet pahalı.zaten az satıyoruz alan bu paradan alsın demek ne derece doğru?Micrada dizel secenek gelmeli.Note tarzı küçük ailelere hitap edecek model getirilmeli.

  3. Aracımı 5 aydır kullanıyorum sorunsuz, keyifli, sessiz, güvenli, ilgi çekici, yakıtı benzinli olmasına rağmen gayet ekonomik , içi geniş ve ferah, yol tutuşu çok iyi daha ne istenilebilirki bi araçtan kısacası bağımlılık yapıyor seviyoruz aracımızı=)

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here