2020’nin bir karmaşa yılı olduğunu söylemek yetersiz kalır. Bunun devamı olarak 2021 yılında otomotiv sektörünün karşılaştığı 3 zorluk hakkında konuşalım. 2020’de birçok köklü değişiklik gördük ve bu trendlerin bazılarının bu yıl sağlamlaştığını görüyoruz. Otomotiv endüstrisinin her parçası, 2021’e kadar gelen güçlü rüzgarlarla karşı karşıya kalacak ve yeni piyasa gerçeklerine uyum sağlamak zorunda kalacak. Küresel krizin ötesine geçen ve ele alınması gereken başka ihtiyaçlar da var. 2021’de otomotiv endüstrisinin karşılaştığı bazı zorluklara bir göz atalım.
2021 Yılında Otomotiv Sektörünün Karşılaştığı 3 Zorluk
Büyük Pazarlar ve Yeni Düzenlemeler
Sırayla gidersek Çin şu anda dünyanın en büyük otomobil pazarı konumunda. Otomobil üreticileri için buradaki zorluk, pazara girebilmek ve rekabet etmeye çalışmaktır. Ülkede kirliliğin azaltılması için artan bir baskı var ve otomotiv pazarı burada son derece rekabetçi. Her an empoze edilebilen bazen doğaçlama ve keyfi tarifelerden bahsetmeye bile gerek yok. Otomobil üreticileri, aldıkları riskin buna değip değmeyeceğine veya Çin’de talep edilen miktara konsantre olup olmayacaklarına karar vermek zorunda kalacaklar.
Avrupa otomotiv pazarına bakarsak emisyon değerlerinin çok daha düşük olduğunu ve standartların daha katı olduğunu görebilirsiniz. ABD pazarı, Avrupa’ya kıyasla emisyonlar oranında daha esnek bir yapıya sahiptir.
Bağımsız Üreticilere Artan Talep
2020 yılında bağımsız motorlu taşıtlar için talep artışı görüldü. Aynı durumun 2021’de de devam edeceğini tahmin ediyoruz. 2020’de yeni araçlar için beklenenden daha fazla talep oldu ancak bu yıl pazarda bir miktar daralma görmemiz olası. Bu aynı zamanda bağımsız bir otomobil perakendecisi olarak bir iş kurmak için mükemmel bir zaman olacaktır.
Bu yolu izlemek isteyenler için özellikle sigorta başta olmak üzere genel giderlere bakmaya başlamalıdır. Mevcut en iyi motor ticareti sigortası poliçelerinin hızlı bir görüntüsünü almalı, fiyatları ve özellikleri karşılaştırmalısınız.
Alternatif Yakıtlı Araçlar
Otomobil üreticileri artık alternatif yakıtları görmezden gelemeyecektir. Üreticiler sadece yakıt tasarruflu araçlar için değil, aynı zamanda hiç yakıt kullanmayan araçlara olan talebi karşılamak için somut çabalar göstermelilerdir. Her gün hem yeni otomotiv teknolojisi hem de fosil yakıtların gezegen üzerindeki etkisi hakkında bir dizi bilgi yayınlanıyor. Bu tartışma yakın zamanda sona ermeyecek ve önümüzdeki on yılda artmaya devam edecek.
Sorun, yakıt alanında seçeneklerin eksikliğidir örneğin biyoyakıtlar henüz kitlesel ölçekte üretilmiyor. Güneş enerjisi altyapısı herkesin ihtiyaçlarını karşılayabilir. Ancak güneş enerjili arabaları ek bir yakıt desteği olmadan kullanmak şuan için pek olası görünmüyor. Tüm bu yakıt tartışmaları halk ile otomobil üreticilerini karşı karşıya getiriyor. Ancak üreticilerin ana amacı halka araç satmaktır. Bu tansiyonun yüksek olabileceğine ve halk içerisinde kutuplaşmaların olabileceğine dair bir işarettir.
Bunlar, bu yıl ve sonrasında otomotiv sektörünün karşılaşacağı en önemli trend ve zorluklardan bazıları. Hiç kimse geleceği tahmin edemezken, bunlardan bazıları olağan olabilir ve otomotiv endüstrisini değiştirebilir.