Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota ve Mazda Teknoloji Ortaklığı Yapacak
Otomotiv endüstrisindeki teknolojik değişim ve gelişim, firmaları hızlı ve alternatif çözümler üretme konusunda zorluyor. Bağlanabilirlik, bulut, yapay zeka, otonom sürüş, elektrikli araçlar ve elektronik aksamlar gibi bir çok özellik; sektörü gelişmeye ve üretmeye zorluyor. Bu gelişime ayak uydurabilmek için Japon firmalarından bir ittifak haberi geldi. Anlaşamaya göre; Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota ve Mazda teknoloji ortaklığı yapacak. Firmalar, yeni nesil araç iletişim cihazlarına ait çözümleri ortaklaşa geliştirecek.
Anlaşma kapsamında, firmaların araçlarındaki iletişim sistemleri standartlaştırılacak ve hem daha güvenli hem de daha uygun bir hizmet sunulmuş olacak. Bundan önceki süreçte; Suzuki, Subaru, Daihatsu ve Mazda bu hizmetleri Toyota’dan alıp kendi teknolojilerini entegre ediyordu. Bu durum firmaların ürünleri geliştirebilme hızlarını yavaşlatıyordu. Uzaktan çalıştırma gibi temel bağlanabilirlik hizmetlerinde bile farklı yaklaşımların olduğu düşünüldüğünde bu ortaklığı ne sebeple yapıldığı anlaşılıyor. Kullanılan sistemlerin iyileştirilmesi araçlara; daha kaliteli araç içi iletişim kabiliyeti, daha hızlı ve verimli bağlantı imkanı verecek. Ayrıca daha net bir ses aktarımı da sağlayacak.
Beş dev Japon otomobil üreticisinin imzaladığı bu anlaşma şirketlere mali ve operasyonel anlamda da fayda sağlayacak. Ortaklık sonucu; firmaların geliştirme maliyetleri azalacak, sistem işletimi için yapılması gereken güncellemeler tek seferde beş firmanın da işine yarayacak. Ayrıca şirketlere, tesis ve personel kullanımında da ciddi oranda optimizasyon şansı tanıyacak. Tüm bu imkanların ve devam eden geliştirme çalışmalarının yanında; bu beş firma, ortaklığa yeni markalar katma konusunda da fikirleri değerlendiriyor.
Otomotiv sektörüne önemli değişim getiren; bağlanabilirlik, bulut, yapay zeka, otonom sürüş, elektronik sistemler, iş dünyasında olduğu gibi otomotiv sektöründe de hızlı bir değişime sebep oluyor. Şirketler, bu ortaklık sayesinde tüm bu konularda ayrı bir departmana sahip olup güç bölmek yerine; oldukça önemli bir başlık olan araç içi iletişim kısmında birleşiyor. Böylece her firma için kendi özel teknolojilerine ve gelişimlerine ayıracak önemli bir vakit kalmış oluyor. Ayrıca bir tane kaliteli sistem üzerinden çalışarak araçların toplumlarla olan iletişimi kuvvetlendiriliyor.