İtalyan otomobil üreticisi tarafından geliştirilen atmosferik V8 modeli olan Ferrari 458 serisi, şirket için bir dönüm noktasına gelmiştir. Ferrari 458 Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey.
Ferrari 458 Italia, 2011 yılında dünya çapında tanıtıldı ve şimdi bildiğimiz gibi, İtalyan firma tarafından yaratılan, doğal olarak atmosferik spor otomobil. 458 serisi, coupe ve Spider varyantlarının yanı sıra daha hafif ve daha güçlü Speciale ve Speciale A modellerini içeren dört farklı modelden oluşur. İkinci ise modeller 2014 ve 2015’te piyasaya çıkmaktadır.
458 serisinden önce müşteriler, Tipo F136 E olarak bilinen, 4.3 litrelik daha az güçlü, atmosferik bir V8 motora sahip F430’u sipariş edebiliyorlardı. Ferrari 458, doğal olarak aspire edilmiş formda 4,5 litre sunan F136 F motorla donatılmış olarak geldi. Daha sonra, 458’in yerini turboşarjlı 488 ve daha sonra da zorunlu indüksiyon özelliğine sahip F8 modeli aldı.
1. Dış
İtalyan firma, şık ve zarif tasarımlarıyla tanınırken, 458 serisindeki unsurlar, çekici kıvrımlardan oluşan; bir koleksiyondan daha fazlasıdır. Ferrari 458 Italia’daki her bir öğe; sadece estetik bir amaca hizmet etmekle kalmaz, aynı zamanda aerodinamik bir amaca da hizmet eder.
458 modellerinin ön tarafındaki bir başka tasarımı, far kümelerinin yanında bulunan havalandırma delikleridir. Bu küçük havalandırma delikleri, tekerlek yuvalarında biriken havanın kaldırmayı azaltarak hareket etmesine izin verir. Arkada, aracın altından çıkan havanın hızını artıran ve virajlarda yan dengeyi artıran bir difüzör var.
Ayrıca C sütunlarında, yanma döngüsü için motora hava beslerken; aracın arkasına doğru hava besleyen hava kanalları bulunur, iki kanal radyatörlere hava besler ve; bu da motoru hareketli bir sürüşte bile serin tutar. Aracın dışı, Ferrari tasarım direktörü Donato Coco’nun rehberliğinde İtalyan tasarım evi Pininfarina tarafından tasarlandı.Ferrari 458 Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey
2. İç
Ayrıca Ferrari 458 serisinin iç mekanı, eski Formula 1 dünya şampiyonu Michael Schumacher’in katkısıyla; Ferrari’nin iç tasarım yöneticisi Bertrand Rapatel tarafından tasarlanmaktadır. Yarış arabalarında bulunan; ortak bir tasarım temasının ardından Ferrari, göstergeler, ön cam silecekleri ve uzun far / kısa far aktivasyonu gibi; çoğu operasyonel işlevi düğme olarak içeren bir direksiyon simidini seçti.
Bununla birlikte geleneksel analog takometrenin iki renkli ekranla çevrili olduğu ;gösterge panelinde daha modern dokunuşlar da yer alıyor. Soldaki, navigasyon ve bilgi-eğlence bilgilerinin yanı sıra araç hızını görüntülerken, sağdakinde ;yağ sıcaklığı ve lastik basıncı gibi önemli araç bilgileri için ayrılmıştır.
3. F1 Tarzı Vites Kolları
Daha önce de belirtildiği gibi, Ferrari 458 serisi, 4,5 litrelik atmosferik bir V8 motorla donatılmıştır. Ünite, direksiyon simidinin arkasında yer alan ;F1 tarzı vites kulakları ile kumanda edilebilen 7 vitesli, çift kavramalı bir otomatik şanzımana bağlanmıştır.
Son olarak, Kombinasyon, Italia modelinde 425 kW ve 540 Nm tork ile süslenmektidir. Bu, 1380 kg aracı sadece 3,4 saniyede; 100 km / saate ve 325 km /h azami hıza çıkaracaktır. Daha fazla performans odaklı ;Speciale ve Speciale A modelleri, tork aynı kalırken gücün 445 kW’a yükseldiğini görmekteyiz.