Uçan Araba AirCar İle Tanışmaya hazır mısınız? Teknoloji gelişiyor ve artık filmlerde gördüğümüz her şey yavaş yavaş gerçek oluyor. Herkes filmlerde gördüğü uçan arabaların gerçekte nasıl olacağını hep merak etmiştir. Sonunda bu merakımız az da olsa gidecek.
AirCar uçağa dönüşen bir spor araba olmasıyla tanınıyor. Bu olağanüstü tasarım sadece 3 dakika da uçağa dönüşebiliyor.
İlk test sürüşünü Slovakya da bulunan Nitra-Bratislava havaalanları arasında gerçekleştiren AirCar 70 km uçuş gerçekleştirdi. Havada 35 dakika geçiren Aircar 170kph hız ile beklentilerin çok üzerinde bir hıza ulaştı.
Uçan otomobillerin artık Dünyada olması adına büyük bir adım olan AirCar gelecek adına bizi umutlandırıyor.
Uçan Araba AirCar’ın Temel Özellikleri Nedir?
AirCar, Profesör Stefan Klein tarafından tasarlandı. Profesör Stefan Klein’e göre AirCar 2.5 kilometre yüksekliğe çıkabiliyor. Bu yükseklikte yakıt ikmali yapmadan 1000 kilometre uçacak menzile sahip. Buna ek olarak AirCar şimdilik sadece 2 kişinin uçabileceği bir şekilde geldi ve sadece 200 kg.
Boeing Co. Kıdemli Teknik Görevlisi Dr. Branko Sarh, “Profesör Stefan Klein, kullanıcı dostu Uçan Arabaların geliştirilmesinde dünya lideridir” dedi. “Karayolu aracından hava aracına otomatik geçiş ve bunun tersi, kanatları ve kuyruğu dağıtmak/ geri çekmek sadece öncü coşku, yenilikçi ruh ve cesaretin sonucu değildir; mükemmel mühendislik ve mesleki bilginin bir sonucudur.” diye de ekledi.
AirCar’ın uçaktan arabaya ve arabadan uçağa dönüşmesi sadece 3 dakika sürüyor. Bu hareket tamamen otomatik bir şekilde gerçekleşiyor. Tıpkı bir Transformes gibi aracın çamurlukları yan tarafa doğru hareket ederken kuyruk kısmı arka tampona doğru uzanır.
Profesör Klein bu tip ulaşım türünün arabalar ve ulaşım hakkında yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu ve ulaşım kategorilerine eklendiğini dile getirdi.
AirCar’ın Diğer Özellikleri
Aracın biraz da teknik özelliklerine geçelim. Kaput altına demek ne kadar doğru olur bilmiyoruz ancak araçta 160 beygir gücünde benzinli motor var. Araç daha sonraki versiyonlar için 300 beygir ikinci bir motor seçeneği ile gelecek. Bu da AirCar’ın 300kph’ye kadar hızlanabilmesi anlamına geliyor. AirCar havadayken motordan çıkan güç aracın arkasında bulunan pervanelere aktarılıyor. Uçan Araba AirCar bu sayede hareket ediyor.
AirCar’ın gelişim süreci 2 yıl ve 2.4 milyon dolardan daha az bir maliyetle ortaya çıktı. Uçan araba AirCar ilk testten son teste kadar havada yaklaşık 40 saat kaldı. Buna ek olarak 45 dereceyi bulan riskli manevralar AirCar’ı hiç zorlamadı.
Uçan Araba AirCar Fiyatı Ne Kadar?
Çeşitli testlerden geçen Uçan Araba AirCar kendisini geliştirmeye devam ederken net fiyat olarak henüz açıklanmadı.