Ford “Rakun” isimli modeliyle mobilite çözümlerine yatırım yaptı.
FORT OTOSAN MOBİLİTEYE ‘RAKUN’ İLE ADIM ATTI
Ford Otosan, 1959 yılında kurulmuş Türk otomotiv şirketidir. 1997 yılında, Koç Holding ve Ford hisselerinin eşitlenmesiyle Ford Otosan Kurulmuştur. 1966- 1984 yılları arasında Anadol marka araçları üreten Otosan, ilerleyen yıllarda Ford’un Taunus, Escort, Transit, Connect ve Courier modellerini üretmiştir.
Ford Otosan, “Rakun Mobilite Teknoloji ve Ticaret A.Ş.’ isimli yeni bir şirket kurarak 2 ve 3 tekerlekli elektrikli motosikletlerini tanıttı.
Yüzde yüz Ford Otosan iştiraki olan Rakun, mobilite şirketi olarak e-ticaret ve mobilite trendine yönelik müşterilerin ihtiyaçlarına yenilikçi ve inovatif fikirler ile cevap vermeyi hedefliyor.
Otosan’ın Eskişehir Fabrikalarında yerli mobilite çözümleri süreci olan şirket, bunun için 4 milyon Euro yatırım yaptığını açıkladı.
Rakun’un , iki tekerlekli Pro2 ve üç tekerlekli Pro3 iki versiyonu bulunuyor. 180 kilograma kadar taşıma kapasitesine sahip elektrikli araç, tam şarj ile 100 kilometre kadar yol gidebiliyor. Aracın hızı ise saatte 45 kilometre ile sınırlandırılmış durumda. Kullanmak için ise otomobillerdeki B sınıfı ehliyete sahip olmak yetiyor.
Rakun, Yenilikçi Ürün ve Teknolojiler Geliştirecek
Pek çok sektörde önemli değişimler yaşanırken, yeni düzene yeni girişimlerle ayak uyduran Ford Otosan, elektrikli araç ve ticari araç üretiminde sahip olduğu bilgi birikimini mobilite çözümleri üretmek için kullanacak. Son nokta teslimatına yönelik olarak 4’ten az tekeri olan çevreci, elektrikli bir araç üretme kararı aldı.
Bu çerçevede “Rakun Mobilite Teknoloji ve Ticaret A.Ş.” hayata geçirildi.
Rakun Projesi, Ford Otosan Çalışanlarının Fikri
Habertürk Gazetesi’nde 26 Kasım tarihinde yayınlanan Yiğitcan Yıldız’ın haberine göre; Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Rakun Projesi’nin Ford Otosan çalışanlarının fikirlerinden doğduğunu kaydederek, “Hem projenin hem de ürünün ismi çevik, asi ve sevimli olacak şekilde Rakun olarak belirlendi. Ürünün yüzde 60’ı yerli. Türkiye’de yerleşik bir motor üretimi olmadığı için basit parçaları bile ithal etmek durumunda kaldık. Ölçek büyürse, yerli tedarikçinin Rakun için parça üretmeye başlayacağını umuyoruz” dedi.
Rakun Mobilite A.Ş. için 4 Milyon Euro Yatırım Yapıldı
Teknolojide yaşanan gelişmeler ve pandemi döneminden olumlu etkilenen yemek ve market sektörü, hafif ve hızlı taşıtlara olan ihtiyacı artırdı. Bu altyapı neticesinde Rakun’u Ford Otosan Eskişehir Fabrikası’nda 3 ve 2 tekerlekli taşıtlar üretilecek. Proje için 4 milyon Euro’nun üstünde bir yatırım yapıldı. Taşıtlar işletmeler ve bireysel kullanıcılar için üretilecek.
Teslimat uygulamaları ve kargo şirketlerine doğrudan satış yapmak; bireysel kullanıcılara ise online satış yapmak hedefleniyor.
Ayrıca, Rakun ‘un satışı haricinde işletmeler için kiralama modelinin de üzerinde duruluyor.
Tekerinize taş değmesin.