TOGG ödeme sistemi Türk gençler tarafından mı geliştirilecek? Geçtiğimiz günlerde Dijital Türkiye Blok zincir Hackhatonu DIGIATHON 2022 gerçekleşti. 24 farklı takım 30 saat boyunca yarıştı. Bu Blok zincir Hackhaton’da en çok dikkat çekenler ise e-Devlet ve TOGG ödeme sistemi projeleri oldu. İlk olarak ön eleme aşaması çevrim içi çoktan seçmeli soru-cevap şeklinde oldu. Sonra ise hackhaton finali İstanbul’da gerçekleşti.
Gençler Geleceğin Teknolojilerinde Söz Sahibi
Final gününe hak kazanan 24 başarılı takım final etabında yerini aldı. 30 saatlik maratonda yarıştılar. Aslında Dijital Türkiye Blok zincir Hackhatonu ilk kez gerçekleşti. Amacı ise katılımcıların blok zincir alanındaki becerileri ile yeni dünya dinamiklerine uyum sağlaması. Bu anlamda Dijital Türkiye hizmetlerinin blok zincir altyapısı ile dönüşmesi hedefler arasında.
TOGG Ödeme Sistemi Yarışmaya Damga Vurdu
Türkiye genelinde yer alan üniversite, kamu veya firmalardan başvuran yarışmacılar, takımlar oluşturdular. Buna göre en fazla beş kişilik takımlar ile gerçek hayatta kullanmak için yetkinliklerini sergilediler. Bu maratonda yarışmacı takımlar, blok zincir teknolojisinin kullanılması uygun olabilecek yeni servislerin yazılmasındaki ilk adımlarını attılar. Ayrıca yerli otomobil ödeme sistemi projesi de zirveye damga vurdu. Bu anlamda yerli otomobil ödeme sistemi için ilk fikirler de gençlerden gelmiş oldu.