Citroën C5 Aircross Concept, fütürist tasarım detayları ve verimliliği artıran özellikleriyle Paris Otomobil Fuarı’nın ilgi çeken modellerinden oldu. Dünya genelinde geniş faaliyet gösteren başarılı marka, ilk kez bu modelde yeni STLA-Medium platformuna yer veriyor. Citroën’in C-SUV segmentinde yer alan iddialı konsept modeli; içten yanmalı, elektrikli ve hibrit güç seçeneklerini destekliyor. Üstelik Concept, yeni marka kimliğini ve benimsediği modern tarzı vurgulaması yönünden de oldukça ilgi çekici.

CITROËN C5 AIRCROSS CONCEPT-1

Tasarımda sadeliğe odaklanan yeni C5 Aircross Concept, aks ölçüleri sayesinde son derece geniş bir iç hacme sahip. 4,65 metrelik uzunluğuyla başarılı bir gövde orantısı sunan araç, kullanım alanı yönünden de oldukça cömert diyebiliriz. Bir aile otomobili olarak konumlandırılan yeni C5 Aircross Concept’in tasarımında sade, agresif, enerjik ve şık detaylar bir arada kullanılmış. Böylece araç, farklı kullanıcıların beğenilere de hitap edebiliyor.

Citroën C5 Aircross Concept tasarımında, ön cephenin yeni logoyu içerecek şekildeki dikey tasarımı dikkat çekiyor. Yanda ise kenar çizgileri önden arkaya doğru belirgin bir şekilde uzanıyor. Tasarımda dikkat çeken bir diğer önemli detay da markanın en güncel modellerinin ortak özelliği olan üç noktalı ışık imzası. Keskin bir görüntü oluşturan ve otomobilin genişlik algısını güçlendiren ışıklar, kendi içinde ince segmentlere ayrılıyor. Bu noktada detayların otomobile modern, teknolojik ve karakteristik bir tarz kazandırdığını söylemek yanlış olmaz. Ön tarafta ise hafifçe alçak burun ve eğimli motor kaputuyla hava girişini kolaylaştıran daha akıcı ve yalın bir yüz hakim.

CITROËN C5 AIRCROSS CONCEPT-2

İlgi çekici bir tasarıma sahip olan C5 Aircross Concept, bu çalışmalarının temelinde aerodinamiği ve verimliliği hedefliyor. Böylece hem verimliliği hem de tasarımı optimize etmiş oluyor. Aracın 4,65 metre uzunluğuna dahil olan arka bölümdeki uzatılmış çıkıntı, yüksekliğin 1,66 metre olması nedeniyle hava akışının gövde uzunluğu boyunca optimize edilmesini sağlanıyor.

CITROËN C5 AIRCROSS CONCEPT-3

STLA Medium platformunu kullanan ilk Citroën!

Avrupa’daki Citroën ürün gamı, pazarın farklı segmentleri için oluşturulan modern platformlara dayanıyor. C5 Aircross Concept ise Citroën tarafından ilk kez kullanılan yeni STLA-Medium platformu üzerinde yükleselen bir SUV konsept çalışması olarak öne çıkıyor. Model, beş yolcunun konforu bir şekilde seyahat edebileceği rahat ve geniş bir yaşam alanı sunuyor. Bu noktada C5 Aircross Concept’in, serideki bir sonraki C segmenti SUV için olası yeni gövde orantılarını ortaya koyduğunu söylemek yanlış olmaz.

Siz de sevilen Citroën C5 Aircross modelinin özelliklerine göz atmak ve farklı modellerle karşılaştırmak için Sıfır km sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Sıfır km C5 Aircross Modelinin Detaylarına Göz Atın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here