Tasarım

Toyota Avensis yeni bir araç olarak lanse ediyor. Ama aslında 2009 yılında tanıtılan üçüncü neslin ikinci kez makyaj operasyonuna uğramış hali. Aracı detaylarına kadar incelediğimizde aslında bir nebze Toyota yetkililerine hak veriyoruz. Platformu aynı olsa da araç eski modeli hiç andırmıyor. Eski modelin orantısız ön tasarımı gitmiş yerine daha şık görünen bir ön bölüm gelmiş. Farlar küçültülmüş ve inceltilmiş. Markanın ‘keskin bakış’ ve ‘öncelikli tasarım’ ismini verdiği felsefe ön bölümde bir hayli öne çıkıyor. Yandan incelendiğinde özellikle cam altlarındaki çıkıntılı çizgi eski modeli andırıyor. Arka kısım da göze güzel görünüyor. Ters formlu stoplar ve bagaj kapağı üzerinde krom kaplama şık görünüyor. Avensis makyajla birlikte eski modele göre 40 mm daha uzun. 2700 mm’lik aks aralığı ise aynı kalmış.

İç Mekan

Makyajla birlikte iç mekan da baştan aşağıya yenilenmiş. Bu operasyonda malzeme kalitesi de belirgin derece de artmış. Özellikle test ettiğimiz donanımla birlikte sunulan ahşap kaplamalar yaşlı bir görünüm oluşturacağına şık ve elit bir hava katmış. Göstergeler, Alfa Romeo ve Mazda modellerini andırırcasına dairesel, ayrı formda tasarlanmış. Yenilenen direksiyon simidi üzerinden pek çok işlemi yapmak mümkün. Orta konsolda 8 inçlik dokunmatik bir ekran bulunuyor.

Toyota Touch 2 ismindeki ekran pek çok işlemi yapabiliyor. Ama görsel anlamda çok etkileyici değil. Dokunma hassasiyeti ise ortalamalarda. Aracın kas aralığı değişmediği için iç mekanında bir genişleme yok. Değişmeyen bir diğer birimse 509 litrelik bagaj hacmi. Bu hacim en büyük rakibi VW Passat’ın 586 litresinden düşük kalıyor.

Toyota Avensis Performans ve Motor

Uzun yıllar benzinli motorla mücadele eden Toyota Avensis en sonunda düşük hacimli dizel bir motora kavuştu. BMW’den alınan 1.6 litre hacmindeki motor 4000 d/d’de 112 hp’lik bir güç çıkışına sahip. 1750 d/d’den itibaren motorun ürettiği tork değeri ise 270 Nm. 1750 devre kadar biraz ağır kalan motor bu devirden sonra makul bir performans gösteriyor. 6 kademeli manuel şanzıman gücü ön tekerleklere aktarıyor.

Toyota Avensis Performans ve Motor

Aracın 0-100 km/s hıza çıkmak için harcadığı süre 11.4 saniye. Bu motorla birlikte otomatik şanzıman seçeneği sunulmuyor. Aracın 1.6 tona yaklaşan ağırlığına rağmen araç ekonomik olmayı başarıyor. Fabrika verilerine göre karma kullanımda 4.4 litre tüketen araç ile bizim test ortalamamız 6.4 litre oldu.

Konfor & Yol Tutuş

Makyajla birlikte Toyota Avensis’in süspansiyonları tümüyle yenilenmiş. Böylece eskinin sürüş dinamikleri kötü aracı gitmiş bu disiplinde segmentinde üst sıralara oynayacak bir otomobil gelmiş. Direksiyon sistemi biraz yapay hissettirse de tepkileri konusunda başarılı. Araç çok zorlandığında ilk kayma önden geliyor fakat bu sürüşü tehlikeye düşürecek boyutta değil. Araç ağırlığı sebebiyle çok dinamik değil ama segment standartlarını yakalıyor. Konfor ise başarılı. Hatta bu alanda Alman rakipleriyle eş düzeyde diyebiliriz.

Makyajlı Toyota Avensis Teknik Özellik

Motor: 1.6 D-4D
Motor Hacmi: 1598 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 112 hp 4000 d/d
Maksimum Tork: 270 Nm 1750 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 11,4 s
Maksimum Hız: 185 km/s
Frenler
Ön: Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 5,3 lt
Şehir Dışı: 3,9 lt
Karma: 4,4 lt
Test: 6,4 lt
CO2 Emisyonu 114gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4750 mm
Genişlik: 1810 mm
Yükseklik: 1480 mm
Dingil Mesafesi: 2700 mm
Bagaj Hacmi: 509 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 60 lt
Boş Ağırlık: 1550 kg
Lastik Boyutu: 215/55 R17

 

İkinci El Toyota Avensis Fiyatları

2 YORUMLAR

  1. Bilindiği gibi Toyota araçlarının en önde gelen özelliği sağlam, dayanıklı güvenli araçlar üretmesidir. Corolla çok başarılı bir araç. Bir üst segmenteki Avensis ise daha üst özelliklere sahip. Yeni 1.6. D 4 D Avensis dıştan bakıldığında çarpıcı veya hemen etkileyici bir araç değil. Fiyatının ucuz olmaması, arka taraftaki yolcular için ayrı klima butonlarının ve benzinlilerde bulunmakla birlikte, dizellerde otomatik seçeneğinin olmaması gibi bazı olumsuz yönleri mevcut. Ancak kalite ayrıntılarda gizlidir misali önemli üstünlükleri de mevcut. Mesela motor sesi olarak segmentindeki dizel araçların hemen hepsinden daha sessiz. Yol sesi de içeriye az geliyor. Süspansiyonları ne yumuşak ne de sert, optimum düzeyde. Premium Plus ın koltuk, Müzik, ışıklandırma ve güvenlik donanımları oldukça kaliteli. Dönüş yarıçapı harika belki de segmentinin en iyilerinden. Aracın fazla uzun ve fazla geniş olmaması parklarda büyük kolaylık sağladığı gibi, sürtünme ve çizilme riskini de azaltıyor. Bir çok marka gibi görünürde ucuzken; opsiyonlarla fiyatını gizlice yükseltmiyor. Motor gücü kağıt üzerinde düşük görülmekle birlikte; vites geçişlerine dikkat edildiğinde hiç de hantal değil.

  2. en beğendiğim kasalardan birisidir gerçekten çok şık özellikle iç mekanı aydınlatması ahşap detayları çok başarılı… ama otomatiği gerçekten arıyor insan

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here