Mitsubishi Attrage 2015 İnceleme ve Yorumları

5
6830

Mitsubishi Attrage Tasarım

Sonuçta küçük sınıf sedanlar liginde elbette hiçbir otomobil, yürüyen sanat eseri değil. Fakat Attrage, 4245 mm’lik boyuna karşın, sadece 1670 mm genişliğinde ve 1515 mm yüksekliğinde; bu veriler pratikte orantısız bir tasarıma yol açıyor. Bir şekilde olduğundan daha dar ve yüksek görünen Mitsubishi Attrage yüzü, hiçbir Mitsubishi modeliyle de akrabalık göstermiyor. Büyük farlar ve krom radyatör ızgarasıyla şehir otomobili imajı kazanan aracın sis farları ve LED gündüz farları sportif tatlar katmak istiyor. Opsiyonel olarak alınabilen aerodinamik karoser eklentileriyse Attrage’ın bir nebze daha maskülen görünmesini sağlamış. Arkaya doğru yükselen cam çizgisi ve kısa bagaj kapağına bir de orantısız stop grupları eklenince zayıf bir arka görünüm elde edilmiş.

Mitsubishi Attrage

İç Mekan

Mitsubishi Attrage iç mekanı, diz mesafesi anlamında, önde ve arkada yeterli genişlikte bir alan sunuyor, aynı şey baş mesafesi için de geçerli. Ancak omuz mesafesi, birçok A sınıfı şehir otomobiline yakın olduğu için, vites değişimlerinde bolca yanınızdaki yolcunun koluna çarpabilirsiniz. Bolca sert plastik malzemelerin kullanıldığı iç mekanda, orta sertlikte koltuklara yer verilmiş. Yan destekleri zayıf olan sürücü koltuğunun ayarlama kabiliyeti yetersiz olduğundan, doğru sürüş pozisyonunu bulmak da kolay olmuyor. Müzik sistemi ve havalandırma kumandalarını kullanmak oldukça kolay, cam kumandaları da başarılı bir yerleşime sahip. Fakat yol bilgisayarı düğmesinin gösterge tablosunda konumlandırılması hiç kullanışlı değil. Marş düğmesinin geleneksel yeri olan direksiyon simidinin sağ tarafına değil de sol tarafına alınmasıysa ilk başta yadırganabilir. Müzik sistemi için direksiyonda herhangi bir kumandaya yer verilmiyor.

Attrage’da iri ufaklı eşya gözleri hayatı kolaylaştırıyor. 450 litrelik bagaj hacmi, rakiplerinden daha az olsa da, yeterince geniş ve dört kişilik bir ailenin eşyalarını alabilir. Bu arada Attrage’ın arka diz mesafesinin sınıfının üstünde olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Mitsubishi Attrage iç mekan

Motor

Uzak doğulu sedanda, 1,2 litrelik, 3 silindirli, atmosferik beslemeli benzinli bir motor görev yapıyor. 80 HP gücündeki motor, 4000 d/d’de 106 Nm tork değerine sahip. Bu rakamlar size az görünebilir; fakat Attrage sadece 930 kg ağırlığında ve 5 ileri manuel şanzımanın ilk üç vitesi, kısa aralıklara sahip. Bu sebeple zorlu yokuşlar dışında Attrage, yeterli bir performansa sahip. Manuel şanzımanın vites yolları kısa olsa da belirgin değil ve alışkanlık gerektiriyor. 3 silindirli motorun sesi oldukça gür ve sportif sesler çıkarıyor, tabii bu herkesin hoşuna gitmeyebilir. Attrage ile 100 km’de ortalama 6,5 litre yakıt tüketim verisi elde ettiğimizi de belirtelim.

Konfor & Yol Tutuş

Mitsubishi Attrage kullanırken genel anlamda otomobile hakim olmak konusunda bir sıkıntı yaşanıyor; elektrik destekli direksiyon sistemi, oldukça geç tepkiler veriyor ve zemin hakkında bilgi vermek konusunda da oldukça isteksiz. Ayrıca zayıf ön takım sebebiyle güç iletimi sırasında direksiyon sistemi torktan da etkileniyor. Orta sertlikteki süspansiyon sistemi, asfalt kalitesinin sorunsuz olduğu yollarda konforlu bir haldeyken, bozuk zeminlerde arka süspansiyon sisteminin sesli yapısı eleştiri alıyor. Yüksek ağırlık merkezinin de etkisiyle Attrage, zorlandığında dört tekerlek üzerinde kayma eğilimi gösteriyor. Neyse ki ESP, otomobilde standart olarak sunuluyor ve sürüş güvenliğine katkıda bulunuyor. Ses yalıtımı sınıfı için yeterli seviyede olan otomobil, otoyol kullanımlarında ve yüksek hızlarda rüzgarlardan etkilenerek, şehir için üretildiğini belli ediyor.

Mitsubishi Attrage Teknik Özellik

Teknik Özellikler
Motor: 1.2 MIVEC
Motor Hacmi:  1193 cc
Silindir Adedi: 3
Maksimum Güç: 80 HP- 6000 d/d
Maksimum Tork: 106 Nm -4000 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 12,0 s
Maksimum Hız: 180 km/s
Frenler
Ön: Hava Kanallı Disk
Arka: Kampana
Yakıt Türü Benzinli
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 5,9 lt
Şehir Dışı: 4,3 lt
Karma: 4,9 lt
Test: 6,5 lt
CO2 Emisyonu 113 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4245 mm
Genişlik: 1670 mm
Yükseklik: 1515 mm
Dingil Mesafesi: 2550 mm
Bagaj Hacmi: 450 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 42 lt
Boş Ağırlık: 930 kg
Lastik Boyutu: 185/55 R15

 

İkinci El Otomobil Fiyatları

5 YORUMLAR

  1. Golf 7 kullandım 1 sene 105 hp manuel
    Ve şimdi otomatik bu aracı kullanıyorum
    Bu araç gerçekten çok güzel dolu ve oyuncak gibi kullanımı olan ve çok pratik ekonomik bir araba
    Sembol yada hyundai yada emsali arabalarla kıyaslanamayacak seviyede güzel bir araba

  2. Alacak olan arkadas varsa yukaridaki anlatima bakmasin cok kotulemisler acaba bmw ya da passatla mi kiyasladilar test surusu yaparken bilmiyorum. Kisacasi yuksek model ve dusuk km olarak yani 2. Elde fiyat performans olarak ben bir rakip goremiyorum bu araca karsi. Ekonomisini dusunen aileler icin ilaç. Araca gidip bir yakindan bakilsa icine oturulsa kalitesini belli ediyor. Saygilar

  3. Fiyat / Performans / Kalite denkleminde daha ucuzu varsa onu alabilirsiniz. İngilterede 200 bin kişi üzerinde yapılan en az arızalanan markalar anketinde ilk 5te kendine yer bulmuş marka mitsubishi’dir. Aracın bir çok parçasını kendi markası üretmektedir. Boş keseden sallamayalım. Türkiye’de satılmaması da ülke olarak otomobilden çok anladığımız anlamına gelmiyor. Tam tersine Lancer Dünya’da yok satsa da ülkemizde çok fazla tercih edilen bir araç değildir. Denemeden yorum yapmayın. Ben Attrage test ettim ve araç 800 km de olmasına rağmen ortalaması 6 litre civarındaydı. Bu rakamlar dizelle kıyaslanabilir.

  4. 2015 otomatik full modeli yaklaşık 6 aydır kullanıyorum kötü olarak eleştirebileceğim 2 noktası var
    1 incisi arac tamamem şehir içi trafiğine göre yapılmış bu sebeble lastikler ince süspansiyonlar biraz sert ( ama yol tutuşu kesinlikle kaliteli) bu sebeble bozuk yollarda konfor kalmıyor sizi zıplatıyor. ( düz yolda kesinlikle hissetmezsiniz). 2. eleştirim araç yerden baya yüksek benım aracın kilosu 1015 kilo yani yüksek hızlarda araçın altına rüzgar girdiginde baya baya savuruyor. (120 yi geçmemek lazım kötu hava koşullarında.) Artı taraflarını saymaya gelirsek yazmakla bitmez kardeşim.
    Bu araçtaki donanımları 100-150 bin tl lik araçlarda anca bulursunuz bu kadar net söylüyorum.(aynı dönemde arkadaşım audi a3 2016 full modedlini aldı sanruflu felan araçta anahtarsız giriş anahtarsız çalıştırma hız sabitleyici gibi donanımlar yok araç şuan 150bin tl den fazladır.) bu fiyattakı araçlara açın bakın attrage dakı donanımın yarısın bulamazsınız.
    yakıt konusuna gelirsek belkıde benzinli modellerde turkıyede en az yakan araç budur o kdar diyorum hiç tüp taktırmayı düşünmedim. 1200 cc 80 beygir olmasına ragmen cvt şanzımanın katkısıyla araça gaz verdinmi müthiş hızlanıyor 1.4 1.6 benzınlı gibi.Kliması bu güne kadar kullandıgım en iyi soğutan klimaydı ve aracı zorlamıyor.en önemliside aracı yakından görunce sizde hak vericeksınız aracın iç hacmi müthiş ötesi geniş 1.85 boyum var arkada bacak bacak üstüne atar otururum.daha fazla yazardım ama belirli bir karakter sınırlaması var.

  5. bu kadar kaliteli ve geçmişi sağlam olan bir araç neden böyle garip tasarımlar yapar anlamış değilim… ah bu japonlar kalite kadar tasarımada önem verseler keşke.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here