Orhan Özer Üniversitelilere Toyota Üretim ve Yönetim Anlayışını Anlattı

4
2181

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Genel Müdürü ve CEO’su Orhan Özer, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Okan Üniversitesi’nin davetlisi olarak 10 ve 12 Mart tarihlerinde katıldığı konferanslarda Toyota’ya özgü üretim ve yönetim anlayışı ile kişisel deneyimlerini üniversitelilerle paylaştı.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Genel Müdürü ve CEO’su Orhan Özer, ODTÜ ve Okan Üniversite’sinin davetlisi olarak katıldığı konferanslarda “Toyota Üretim ve Yönetim Anlayışı” ile ilgili bilgilerin yanı sıra öğrencilerle kişisel deneyimlerini de paylaştı. Öğrenci ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği konferanslarda, Toyota’nın iş tarzının ve kuruma hayat veren değerlerinin 2001 yılında ‘Toyota Way (Toyota Yaklaşımı)’ adı altında özetlenerek bir rehber oluşturulduğuna değinen Özer, Toyota’nın temel iki ilkesinin ‘Sürekli İyileştirme’ ve ‘İnsana Saygı’ olduğunu söyledi.
Orhan Özer: “Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, bugün yüksek kaliteli araçları Toyota Üretim Sistemi’ni en iyi şekilde uygulayarak üreten bir üs haline gelmiştir. Sakarya’daki fabrikamız, sadece kaliteli üretimiyle değil, verimlilik, rekabetçilik gibi diğer birçok parametre açısından da Avrupa’da ve dünyada Toyota fabrikaları arasında özel bir yerdedir. Sürekli iyileştirme, küçük ve sürekli adımlarla büyük yollar kat edilmesini sağlar. Yapılan işlerin her adımında ‘Toyota Yaklaşımı’ ile hareket etmek; açık ve adil bir yönetim uygulamak, önceliği iş güvenliği, çevre ve kaliteye vermek, tüm çalışanlarımızla, iş ortaklarımızla ve toplumla temeli güvene dayanan ilişkiler kurmak, Toyota Otomotiv Sanayi’nin başlıca yol gösterici ilkeleridir” dedi.
Özer konuşmasına şöyle devam etti: “Toyota Üretim Sistemi’nin ya da diğer bilinen adıyla yalın üretim ve yönetim anlayışının daha fazla yaygınlaşması, ülkemizin rekabetçiliğine de katkıda bulunacaktır. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye olarak bizler bu konulardaki bilgilerimizi paylaşmaktan kaçınmıyor, ülkemize hizmet olarak gördüğümüz bu paylaşımı severek yapıyoruz.”
Muda (İsraf), Muri (Aşırı Yük) ve Mura (Dengesiz Üretim) olarak üç temel kavramı da vurgulayan Özer; “Toyota için kâr hedef değil, sonuçtur. Öncelikli hedefimiz üretim maliyetlerini azaltmaktır. Bu da israf, aşırı yük ve dengesiz üretimi ortadan kaldırarak yapılabilir” dedi.
Orhan Özer, üniversite öğrencileriyle bir araya gelmenin ve geleceğin liderlerine vizyon kazandırmak üzere profesyonel iş hayatı ile ilgili deneyimlerini paylaşmanın kendisini mutlu ettiğini belirtti.
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 2014-2015 eğitim öğretim yılında aralarında İstanbul Teknik, Ortadoğu Teknik, Hacettepe, Gazi, Dokuz Eylül, Yıldız Teknik, Sakarya, Okan ve Fırat Üniversitelerinin de bulunduğu 20 üniversitede öğrencilerle biraraya geldi. Toyota Kültürü, Toyota Üretim Sistemi ve eğitim hayatlarına katkı sağlayacak, iş hayatlarını yönlendirecek bilgi ve deneyimler, Toyota yöneticileri tarafından genç üniversitelilerle paylaşıldı.

4 YORUMLAR

  1. Benim aracımın toyata servisinde kaza geçirmesi ve sonrasında yaşadığım mağduriyeti de anlatırsanız belki bir daha – ileride yapmazlar böyle bir şeyi.

  2. Altı yıldır corolla kullanıcısıyım.2009 da sıfır aldım.Bazı eksikliklerini mail yoluyla bilgilendirmek adına gönderdim.Halen corollalar da cam kontrol düğmelerinde gece aydınlatması yok.İnatla direk enjeksiyonlu motor üretmiyor.Dizel motorları günümüzün teknolojisinin gerisinde yeni yeni değiştirmeye başladı..Otomotik vides uygulamalırı halen geriden takip ediyor.
    Tüketicinin önerilerini dikkate almadığını biliyorum. Ben bunu üretiyorum işine gelirse şeklinde ne yazık ki

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here