Opel Corsa İncelemesi mi arıyorsunuz. Ekibimizden Burak Sözbir, Opel Corsa’nın direksiyonuna geçti, aracın içini, dışını, bagajını, yakıt tüketim miktarını, kullanıcı yorumlarını ve daha fazlasını irdeledi… Opel Corsa alınır mı alınmaz mı sorusunu soranlar için detaylı bir çalışma oldu…
Opel Corsa İncelemesi
arabam.com blog takipçileri için kullanıcı ve yolcu gözüyle 2019 Opel Corsa’ yı belirli başlıklar altında inceledik. Opel Corsa ne kadar performans aracı ne kadar aile arabası, Corsa şikayetleri neler, bagaj hacmi ve iç mekan özellikleri nasıl…
Sorularla Opel Corsa İncelemesi
1Opel Corsa aile aracı mı? Performans aracı mı?
Corsa, uzun yıllardır kullanıcısını kaybetmeyen B segmenti bir araç. Aslında ne aile aracı, ne de performans aracı gözüyle bakabiliriz Corsa’ ya. Corsa asırlık çizgisini hiç bozmadan yine ufak değişiklikler ile yoluna devam ediyor. 1.4 LT Ecotec motor, 90 HP beygir gücü ve 130 NM Torku ile kuvvetsiz< görünen motorunun aksine güçlü bir oyuncu olduğunu ortaya koyuyor. Otomatik 6 ileri şanzıman da bu güce ortak olmuş. Dizel motor seçeneği bulunmayan Corsa farklı benzinli motor seçenekleri ile piyasaya sunuluyor.
2Opel Corsa şikayetleri neler?
Yakıt sarfiyatının yüksekliğinden oldukça sık bahsediliyor. Benim de şahsi fikrim bu yönde. Elektrikli parçaların kalitesizliğinden de sıklıkla bahsediliyor. Bozulma konusunda oldukça sıkıntı yaşayan kullanıcılar var. 1.4 motor için de hararet probleminden sıklıkla bahseden birçok kullanıcı mevcut.
3Opel Corsa yorumları nasıl?
B segmenti bir araç ne kadar konforlu olursa o kadar konforlu Corsa. Motoru her ne kadar güçsüz görünse de fazlasıyla akıcı. Rampa da çekişi beklediğimden fazla. Yol tutuşu beni oldukça şaşırttı. Viraj hızına oldukça güzel cevap veriyor. Yoldan çıkmak bir yana şeritten ayrılma dahi yaşamadı araç. Ön konsol sade ve kullanışlı. Otomatik vitesin üstünde ki manuel vites tuşları değişik bir tasarım olmuş fakat alışık olmayanlar için kullanımı biraz zor.
4Opel Corsa’ nın bagaj hacmi ve iç mekan özellikleri nasıl?
Corsa 285 LT bagaj hacmine sahip. Görünüş olarak büyük gibi dursa da biraz yetersiz diyebiliriz. Tabi B segmenti için bir problem oluşturmuyor bu. Arka koltuk diz mesafesi biraz kısa. Uzun boylu yolcular için konforsuz bir yolculuk oluşturabilir.
Küçük segment olmasına rağmen aracın içi insanı boğmuyor. Konsol ve kadran şık, sade ve kullanışlı.
5Opel Corsa da selefine göre neler değişmiş ?
2016 yılından beri aynı kasa ile karşımıza çıkıyor Corsa. En azından 2-3 sene daha bir değişiklik yapması beklenmiyor. 2016 öncesine göre ön cam biraz uzamış ve kaput kısmı daha yere yakın konumlandırılmış.
6Opel Corsa motor seçenekleri neler ?
Opel Corsa karşımıza 2 farklı motor seçeneği ile çıkıyor.
- 1.2 LT Benzinli Ecotech motor
- 1.4 LT Benzinli Ecotech motor
1.4 Benzinli motor otomatik şanzıman seçeneği için 90 HP ve 130 NM Tork ile güçsüz görüntüsünün aksine gücünü dışarıya yansıtıyor. 1.4 Motor için Fabrika çıkış olarak 100 km de 8.0 LT Şehir İçi yakıt verisi sunmasına rağmen kullanımda 9.0 LT civarı sarfiyat yapıyor olması büyük bir eksi olarak hanesine yazılıyor. Her iki motor seçeneği için de AT6 otomatik şanzıman seçeneği mevcut. Performans / Yakıt açısından baktığımızda memnuniyet derecesi yüksek yakıt sarfiyatı dolayısıyla oldukça verimsiz diyebiliriz. Rampada ki çekiş gücü, gaz tepkime süresi oldukça yeterli. Fabrika verisi olarak 16 sn’ lik hızlanma verisi kullanımda çok daha az olduğu görülüyor.
7Sıfır Opel Corsa fiyat listesi ve donanım seçenekleri neler ?
Sıfır Opel Corsa için Opel’ in internet sitesinde fiyatlar bulunmasa da ortalama 95.000 TL den başlıyor diyebiliriz. 2 farklı benzinli motor seçeneği için 3 farklı donanım seçeneği mevcut. Essentia, Design ve Enjoy paketleri bulunan Corsa için ilerleyen süreçte Black Edition paketi gelmesi de mümkün. Her 2 motor seçeneği için de Otomatik ve Manuel şanzıman seçenekleri var.
8Opel Corsa’nın rakipleri kim?
B segmenti seçeneği ülkemiz için oldukça geniş bir yelpaze var. Neredeyse her marka için bir B segmenti araç mevcut ve kullanıcıları da var. Corsa için en güçlü rakipleri düşündüğümüzde, Volkswagen Polo, Ford Fiesta, Nissan Micra, Skoda Fabia ve Renault Clio’ yu gösterebiliriz. Her model için sadık kullanıcılar var fakat fiyat performans durumuna göre değişkenlikler var.
9İkinci el Corsa fiyatları nasıl?
Corsa modelleri yıllarına ve kasalarına göre fiyatları neredeyse sabit olan araçlar. C kasa araçlar için 18.000 – 25.000 aralığında araç bulmak mümkün. 3-4 yaş Corsalar için 45.000 TL den başlayan fiyatları görmek mümkün.
10Opel Corsa yerine ne alınabilir?
Corsa için ikilemde kalan kullanıcıların öncelikle hangi konuda kararsızlık yaşadıklarına bakmak gerekir. Yakıt ve konfor bakımından karşılaştırdığımız da Polo yada Fabia tercih edilebilir. Fakat fiyat olarak düşündüğümüz de arada ciddi farklar mevcut. Clio ile yakın araçlar olduğunu düşündüğümüz de Fransız – Alman tercihi önem kazanıyor.
0 km Opel Corsa fiyatları ve yakıt tüketimi
2019 Opel Corsa ile ilgili fikirlerinizi merak ediyoruz! Hemen aşağıya yorumlarınızı yazıp gönderebilirsiniz 👇
corsa harın en iyi kasa tasarımı ve motor gücü olarak a kasasıdır bundan sonraki tasarımlar a kasayı aratmaktadır
fiyat / performans yönünden incelendiğinde motor hacminin büyüklüğü göz önüne alındığında zayıf tork gücü yüksek benzin tüketimi diğer markalara bakmak gerekir
bu özelliklelere nazaran ülkemizde ikinci olan araçlardan dır
tercih olarak bu araç yerine düşük hacimli turbo motorlu araçlara göz atılmasını öneririm