Michelin CO2 Emisyonuna Dikkat Çekiyor

1
2090

Araç lastik üreticisi Michelin şirketi, CO2 emisyonuna dikkat çekiyor. Michelin, 2050 yılına kadar tüm üretim tesislerinde CO2 emisyon salınımlarını sıfıra çekmeyi hedefliyor.

Dünya nüfusunun sürekli artması ve teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte enerji tüketiminde artış yaşanıyor. Yaşanan bu gelişmeler sonucunda çevre kirliğinde artış yaşanıyor. Çevre kirliği arttıkça havadaki kirlilik oranı da artmaya devam ediyor. Gün geçtikçe doğaya daha fazla zarar veriyoruz. 🙁

Fosil Kaynaklı Yakıtların Zararları

Dünya enerji tüketimi fosil kökenli yakıtların yanması sonucu elde edilen enerjiyle karşılanıyor. Fosil kökenli yakıtlar içten yanmalı motorlarda kullanılıyor. Motorlu taşıtlarda kullanılan fosil kökenli yakıtlar hava kirliliğini olumsuz etkiliyor. Ayrıca yanmadan sonra ortaya yayılan egzoz gazını da düşünürsek kullandığımız araçlar çevreye tahmin ettiğimizden daha fazla zarar veriyor. CO2 emisyonunu azaltmak için CO2 emisyonu az olan otomobiller tercih edilmelidir.

Michelin Hedefi SBTI Tarafından Onaylandı

Enerji tüketiminde fosil kaynaklı yakıt kullanım oranı yüzde 87. Bu oranın düşmesi için Michelin şirketi kolları sıvadı. Firma, 2050 yılına kadar tüm üretim tesislerinde CO2 emisyon salınımlarını sıfıra çekmeyi hedefliyor. Firmanın bu hedefi uluslararası bağımsız kuruluş olan SBTI (Bilim Temelli Hedefler Girişimi) tarafından onayladı.

Michelin Group CEO’su Florent Menegaux yaptığı açıklama şöyle; “Michelin Group olarak, küresel ısınma ile mücadelemizde uzun vadeli hedeflerimiz var. 2018 yılından bu yana ürettiğimiz lastiklerin kullanım ömrü %15 uzadı. 2024 yılına kadar ise dünya genelindeki tedarikçilerimizin sürdürülebilirlik hedeflerini %70 oranında gerçekleştirmiş olacağız. Çevreye yönelik faaliyetlerimiz, uzun ömürlü ürünlerimiz ve hayata geçen girişimlerimizle, bu uzun vadeli hedeflerimizi hızlandıracağımıza inanıyorum.’’ dedi.

CO2 Emisyon Nedir?

CO2 emisyon, atmosfere salınan karbonu ifade ediyor. Bilinçsiz fosil yakıt kullanımı doğanın emisyon dengesini bozuyor. CO2 emisyonun artmasıyla dünyadaki ısı da orantılı olarak artıyor. Bu sebeplerden dolayı doğadaki birçok canlı türü yok oluyor. Ayrıca yüksek oranda karbon salınımı asidik oluşumunu artırıyor. Asit yağmurları tüm canlıları olumsuz etkiliyor.

Bilinçsiz fosil yakıt tüketimi, nüfusun artması, yeşil alanları azalması ve bilinçsiz sanayileşme CO2 emisyonunu artıran nedenlerin arasında sayılabilir.

CO2 Emisyonu En Çok Hangi Ülkelerde Ortaya Çıkıyor

Fosil yakıt tüketimi sonucu CO2 emisyonu en çok etkileyen ülkeler; Çin, Rusya, Japonya, Hindistan ve ABD. Türkiye ise bu ülkeler arasında 18. sırada yerini alıyor.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here