Mazda ve Toyota Birleşiyor!

0
2774
Toyota and Mazda
Toyota Rav 4 - Mazda CX 5

İki Büyük Marka Birleşme Kararı Aldı

Otomotiv sektörünün gelişimini yakından takip eden birçok kişi bu markaların birleşeceğini tahmin edebilmektedir. Japon otomobil endüstrisinin önde gelen markaları Toyota ve Mazda birleşmeye karar verdi. Geçmişte Toyota-Daihatsu ve Nissan-Mitsubishi, Peugeot-Citroen gibi birçok marka birleşme yoluna gitmiştir.

Birleşme haberi, Samurayların Japon otomobil endüstrisindeki birliğinin %50 – %50’ye ulaşacağını ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yeni bir fabrika kuracağını duyurdu. Alabama’daki yeni fabrikanın yaklaşık 830 milyon $ maliyeti olacağını açıklamaları bekleniyor. Birleşmenin amacının daha çevre dostu araçlar üretmek olduğunu açıkladılar.

Mazda ve Toyota Birleşiyor

Toyota, dünyadaki farklı modellerin en yüksek satışı ile Japon otomobil endüstrisindeki en iyi markalardan biridir. Mazda ile birleşme anlaşmasıyla çevre dostu otomobiller üreterek maliyetleri düşürmeyi planlıyorlar. İki dev marka 2018 yılında birleşme sürecini gündeme getirdi ve o günden bu yana çalışmalarını sürdürüyor.

Birleşme sonrasında kurulan yeni fabrikada SUV segmentinde daha fazla otomobil üretmeyi ve toplamda 300.000 otomobil üretmeyi planlıyorlar. Bu iki marka, dünya otomobil pazarının yaklaşık %10’unu oluşturmaktadır. Çevre dostu otomobillerin üretimini birleştirerek pazar payını artırmayı hedefliyorlar. Fabrika tamamlanıp üretime başladıktan sonra hedeflerinin ne kadarını gerçekleştirebileceklerini zaman gösterecek.

Yatırım Teşvik Oranı

Japon hükümeti, iki şirket arasında devam eden birleşme ve yeni fabrika anlaşması için 97 milyon ABD doları sağlayabileceğini açıkladı. Fabrikanın kurulması için tüm hazırlıkların yapıldığı ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşık 4.000 çalışanın olacağı söyleniyor. İki Japon otomobil üreticisi, Birleşik Devletler’de birleştirme ve yeni fabrikalar açma hedeflerinin Amerikan otomobil pazarındaki paylarını artırmak olduğunu açıkladı.

Elektrikle Otomobil Üretimi

Teknolojinin gelişmesi nedeniyle otomobil üreticileri, petrole bağımlılığı azaltmak ve çevre dostu araçlar üretmek için elektrikli araç teknolojisi geliştirmeye başladı. Japonya’nın en büyük iki markası Mazda ve Toyota, Amerika Birleşik Devletleri’nde elektrikli otomobil üretmek ve elektrikli otomobil pazarında büyük bir avantaj elde etmek ve onları son aşamaya taşımak için birleşmeye karar verdi. İki şirket, ortaklaşa otomobil üretimi ve fabrikalar kurma kararı aldı. Eşit yatırım yapacakları için anlaşma kapsamındaki tüm sistemlerin yarısını kullanma hakkına sahiptirler.

Fabrika Neden ABD’de Kuruluyor?

ABD hükümeti, bu ülkede satılan ürünlerin Amerika Birleşik Devletleri’nde üretileceğini umuyor. Özellikle otomotiv sektöründe yurt içinde üretim yapılması gerekmektedir. Toyota ve Mazda’nın hedefi, burada ürünler üreterek Amerikan otomobil pazarındaki paylarını artırmak ve markalarına olan sempatisini artırmaktır.

Elektrikli araçlar alanında farklı markalar çeşitli yatırımlar yapmış olsa da Japon otomobil devleri bu alanda biraz geride kalıyor. Sektördeki rekabete katılmak ve pazar payını artırmak için bu kararı aldıkları görülmektedir. Rakiplerine karşı güçlerini birleştirerek, özel elektrikli araç teknolojisi geliştirmeyi ve yeni otomobillerini dünya pazarına getirmeyi planlıyorlar.

Mazda ve Toyota “Yıldızlarla Aydınlanmak”

İki şirketten yapılan açıklamada, birleşmeye aydınlanmış yıldız anlamına gelen “Stellantis” adı verildiği açıklandı. Birleşme anlaşmasının geniş kapsamı, otomotiv endüstrisi ile ilgilenen herkesi heyecanlandırıyor.

Bu ittifakta çevre dostu teknolojiler kullanılacak ve yaklaşık 4 bin kişiye en iyi elektrikli otomobilleri üretmeleri için istihdam imkanı sağlayacak ve bu gerçek piyasada memnuniyetle karşılanacak.

Otomotiv sektöründe yeni teknolojiler geliştirebilmek için firmaların birleştiği son zamanlarda, en büyük birleşimin Mazda ve Toyota arasında yapıldığı, kurulacak olan fabrikanın maliyeti, hedeflenen üretim sayısı ve istihdam oranı bunu en iyi şekilde ortaya koymaktadır.

2. El Mazda İlanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here