Araba Kullanırken Sağa Çekmenizi Gerektiren 9 Olay

2
1969
araba-kullanırken-dikkat-etmesi-gerekilenler
araba-kullanırken-dikkat-etmesi-gerekilenler

Araba kullanırken facialara yol açacak dikkatsizliklerden önce vücudumuz bize bazı uyarılar verir. Bunlar tıpkı levhalarda gördüğümüz köprüden önce son çıkışlardır. Bu durumda vücudumuzla inatlaşmamalı ve müsait bir yer bulup sağa çekmek en doğrusudur. Hem kendiniz, hem aileniz hem de trafikte hayatını tehlikeye atabileceğiniz tüm canlılara karşı sorumluluğumuzdur.

Araba Kullanırken Yorgunluk Alkollü Araç Kullanmayla Benzer Sonuçlar Doğurabilir

araba-kullanırken-sağa-çekmek
araba-kullanırken-sağa-çekmek

Yorgun olduğunuzda hem zihniniz hem de bedeniniz yavaşlar. Fiziksel koordinasyonunuz azalır ve refleksler yavaşlarken, zihniniz odaklanma ve karmaşık durumlara tepki verme konusunda sorun yaşar. Bu süre içinde araba kullanırken oldukça tehlikeli olabilir ve alkollü araç kullanmaya çok benzer sonuçlar doğmasına sebep olabiliriz.

Çoğu insan, güvenli bir şekilde araç kullanmaya devam edemeyecek kadar yorulduklarında bunu anlayabileceklerine inanır. Ancak yorgunluk aniden de bastırabilir. Dinlenmek için kenara çekmenin zamanının geldiğini söyleyen bu dokuz uyarı işaretine dikkat lütfen dikkat edelim.

Araba Kullanırken Sağa Çekmemiz İçin 9 Uyarı

araba-kullanırken-uyarılar
araba-kullanırken-uyarılar
  1. Ne kadar uzağa seyahat ettiğinizi veya en son nerelerden geçtiğinizi hatırlayamamak.
  2. Yol kenarındaki veya şerit bölücülerdeki sarsma şeritlerine çarpmak.
  3. Hayal kurmak veya düşüncelere dalmak.
  4. Şeritten çıkma veya güzergahtan ayrılma.
  5. Sinirli ve huzursuz hissetmek.
  6. Gözlerini açık tutmakta veya başını dik tutmakta güçlük çekmek
  7. Tabelaları kaçırmak veya amaçladığınız çıkışı geçerken sürmeye devam etmek.
  8. Farkında olmadan arka kapıyı açmak.
  9. Sık sık esneme veya gözlerini kırpmak.

Kendinizi yolda güvende tutmanın en iyi yollarından biri, direksiyona geçmeden önce bolca uyumaktır. Ortalama bir yetişkinin gecede yedi ila dokuz saat uykuya ihtiyacı vardır. Yetişkin bir insanın ise sekiz veya daha fazlasına ihtiyacı vardır.

Yalnızca uyku vücudunuzu gerçekten şarj edebilir. Uyanık olsanız bile, uykulu sürüş reflekslerinizi ve direksiyon başındayken tepki verme yeteneğinizi önemli ölçüde etkileyebilir. Bu ipuçlarına uymak ve uykulu olduğunuzda yoldan uzak durmak tehlikeli durumları önleyebilir. Vücut saatinizle uyumlu kalmaya çalışın. Normalde en uyanık olduğunuzda sürün. Vücudunuzun sirkadiyen ritmi olarak bilinen bir iç saati vardır ve kendini düzenli programınıza göre ayarlar.

Aldığınız İlaçların Yan Etkilerini Okuyun

ilaç-yan-etkilerine-dikkat
ilaç-yan-etkilerine-dikkat

Uykulu olmanıza neden olabilecek ilaçları almaktan kaçının. Bazı reçetesiz satılan ilaçlar bile reaksiyon süresini kısaltabilir ve uyuşukluğa neden olabilir. Alabileceğiniz herhangi bir ilacın olası tehlikeleri hakkında doktorunuza veya eczacınıza danışın.

2.El Araba İlanları

2 YORUMLAR

  1. Keisnlikle insanın kendisini zorlamaması gerekiyor. Çünkü o uyku geldi mi gitmek bilmez ve çok tehlikeli bir anda uykuya dalabiliyorsun.

  2. hem kendimiz hem çevremizdekiler için dikkat etmeliyiz. elimizde olmadan, bilmeden, istemeden kaldırımda oynayan minik bir cana kast edebiliriz. hem bir hayat söndürürüz hem kendi hayatımız söner.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here