2016 Model KTM Duke 250 İncelemesi

0
4630

2016 Model KTM Duke 250 İncelemesi2016 model KTM Duke 250 incelemesi! Biliyorsunuz ki 2016’dan sonra, KTM Duke serisi kasa değişikliğine gitti ve tamamen farklı bir tasarıma büründü. Bugün anlatacağım motosiklet modeli, 2016 ve öncesi olan Duke 250’dir. Kullanıcılar KTM markasını ya çok severler ya da hiç sevmezler. KTM motosikletler hakkında, genellikle ortası olmayan bir değerlendirme tablosuna sahibiz. KTM Duke 250 maalesef ki sınıfında tutulan bir model değildir. Bunun sebebi kalitesiz olması mı? Pahalı olması mı? Rakiplerinin çok daha iyi olması mı? gibi onlarca soru aklınıza gelebilir. Bunların hepsine tek vereceğim cevap; motosiklet kullanıcılarının KTM’nin değerini bilmemesidir. Rakiplerine göre donanım, yol tutuş, yakıt tüketimi gibi birçok artıları vardır.

Teknik Özellikler2016 Model KTM Duke 250 İncelemesi

249cc’lik tek silindirli motor olarak üretilmektedir. Bu motordan 31 beygir güç üretilmektedir. Kuru ağırlığı 139 kilogramdır. 11 litre yakıt deposu ve ABS sistemine sahiptir. KTM Duke 250’yi rakiplerinden ayıran en önemli özelliği, ABS sistemine sahip olmasıdır. Frenlere ciddi derecede önem verilen bu motosikletin, ön frenleri çelik fren hortumu ile gelmektedir. Rakiplerinden uzak ara başarılı olduğu frenler ile kullanıcıya güveni sağlamaktadır. Fren sistemi motosikletin hafif olmasıyla beraber mükemmel olarak çalışmaktadır. Duke 250’nin tüketim değerlerini bilmiyorsak, 11 litrelik deposuna küçük diyebiliriz. 100 kilometrede ortalama 2.9- 3.2 litre yakıt tüketimi sağlamaktadır. Bu yakıt değerini 24.000 kilometrelik sürüş deneyimine göre söylemekteyim. Uzun yolda 80 kilometre sabit gittiğinizde 2.3 litre gibi komik rakamları rahatlıkla görebilirsiniz. Otoban kullanımında, hız sınırlarının üzerindeki hızlarda ise 4.3 litre yakmaktadır. Yakıt konusunda sınıfında en az yakıt tüketen motosiklettir. Rakiplerinden beygir olarak güçsüz olsa da hafifliği ile rakiplerine yaklaşmaktadır.

Duke 250’nin en kötü özelliklerini sıralayacak olursam; Son hız, buji, zincir ve titreşimdir. son hız olarak tatmin edici hızlara çıksa da rakiplerine yetişememektedir. 150’lerden sonra yerinizde sayma hissiyatını bu motosiklette yaşıyorsunuz. Buji ve zincir problemleri ise kronik denecek seviye de insanı rahatsız etmektedir. Serin günlerde ateşleme düğmesine bastığınızda “Bugün çalışmasam mı?” diyecek gibi olduğunu hissedebilirsiniz. Japon motosikletlere göre ateşleme düğmesine tek basışta çalışmamaktadır. Birkaç saniye basılı tutmak, insanı rahatsız etmese de dezavantaj olmaktadır.

Zincirde sarkma, dişlilerde yamulma gibi problemler KTM Duke250’lerde çok sık görülmektedir. Kullanıcıların erken kilometrelerde, zincir problemleri yaşaması can sıkıcı bir durumdur. 27 bin kilometrede iki defa zincir problemi yaşamış biri olarak dikkat etmenizi öneririm. Gerekli bakımları yapsanız da kronik olarak bir sıkıntı çıkarmaktadır. Maalesef ki Duke 250 zincirleri oldukça pahalı bir parçadır. Titreşim konusu ise tamamen kullanıcıya bağlı bir sorundur. Motosiklet diğer rakiplerine göre fazla titreşime sahiptir. Bu titreşimin sebebi tek silindirli olmasından kaynaklanmaktadır. Bir kullanıcı yorumu olarak, bu motosikletin titreşimini R25 ile kıyaslayacak olursam daha az rahatsız ettiğini söyleyebilirim.

Tasarım2016 Model KTM Duke 250 İncelemesi

Tasarım olarak biraz zayıf kalmaktadır. Turuncu jant ve şasesi ile son derece şık durmaktadır. Bal peteklerini andıran kafa yapısı, İşlevsiz olsa da ufak bir ön siperlikle birbirini tamamlamıştır. Egzoz çıkışının alt kısımda olması insanların dikkatini çekmektedir. Tok sesi ile beraber bilmeyen birisi, egzozu söktüğünüzü zannedebilir. Aynalar ayarlanabilir olsa da arkanızı göstermekte başarılı değildir. Ekranda kilometre saati, Trip a-b, Yakıt tüketimi, yakıt göstergesi, ABS ışığı, Hararet göstergesi, Devir saati, Vites göstergesi, Boş vites göstergesi, sinyaller, uzunlar, saat, uyarı lambası gibi birçok özellik barındırmaktadır. Karanlık ortamlarda motosikletin tuşlarına ışık olduğu için rahatlıkla görebilirsiniz. Tasarım olarak rakiplerinden kötü olsa da donanım olarak çok üstündedir. Sürücü koltuğu rahat, artçı koltuğu rahatsızdır. Özellikle Artçı pegleri titreşimden dolayı rahatsız etmektedir.

KTM Duke 250 kullanım rahatlığı, dinamik sürüş, yakıt tüketimi gibi birçok nedenden dolayı sahip olunması gereken bir motosiklettir. Her sürüşünüz zevkli ve hissiyatlı geçecektir. Tork ve beygir gücünü son derece hissettirmektedir. Fren sistemi, vites geçişleri olarak tercih edilmesi gereken bir modeldir. Sahip olmadan önce test etmenizi öneririm. “2016 Model KTM Duke 250 İncelemesi” Adlı başlığı okudunuz. Tavsiyelerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here