Mercedes-Benz Unimog! Doğuşunun 70. Yılında

0
5941

Mercedes-Benz Unimog bir arazi efsanesi olarak doğuşunun 70.yılını kutluyor.

Safkan bir arazi aracı olan model, sonra yıllarda özel üretimlerle şehir hayatına da uyum sağlamaya başladı.

Bugün Mercedes-Benz Unimog tarihçesi ve arazi kabiliyeti hakkında bir içerik oluşturduk.

Arazi denildiğinde böylesine büyük ve heybetli bir aracın bu kadar kabiliyetli olması Mercedes mühendisliğinden kaynaklanıyor.

Askeri amaçla yoğun olarak kullanılan Unimog, tasarım olarak oldukça etkileyici.

1Unimog Motor Özellikleri

230HP güç üreten Unimog, 900 NM tork değeri ile gerçek bir canavar olduğunu kanıtlıyor.

5.1 litre motor hacmine 6 silindirli ve turbo beslemeli bir dizel üniteye sahip.

Kar küreme aracı olarak bile kullanılabilen Unimog, askeri ve kamu satışlarından sonra, bireysel kullanıcılar içinde satışa sunuldu.

120 CM su üzerinde gidebilen araç ile yolda kalmak pek mümkün değil gibi görünüyor.

Şehir içi yakıt tüketimi ortalama olarak 22 LT/ 100 KM olarak ölçülen araç, ağırlığı,motor hacmi ve yetenekleri düşünüldüğünde edilebilir bir yakıt verisine sahip.

140 litre yakıt deposuna sahip Unimog, yapılan testlerde yakıt tüketimi 18 litrelere kadar düşürülmüş.

8 ileri ve 6 geri olmak üzere tam otomatik şanzıman ile kombin edilmiş araç, istenirse yarı otomatik olarak ta kullanılabiliyor.

Arka yaşam alanında 4 kişilik bir oturma düzeni var iken ön koltuklar havalı olarak tasarlanmış ve sarsıntılara karşın her yer yerine tutmaklar konulmuş.

Arazi kabiliyeti için, önde, arkada ve ortada olmak üzere diferansiyel kilitleri mevcut. Bu sayede arazi şartlarında büyük bir avantaj elde edilebileceğini söylemek mümkün.

2Mercedes-Benz Unimog Tarihi Ve Özellikleri

İkinci dünya savaşı yıllarına kadar giden bu serüven, her türlü yol ve hava şartlarında gidebilmek üzere tasarlanmış bir kamyon fikrinden yola çıkıyor.

Tork Tüp Aktarma Sistemi

Unimoglar da aktarma organları tüp içerisinde yer alır. Bu, aktarma organlarına gelen kuvvetlerin şasinin merkezine aktarılmasını sağlarken aktarma organlarını dış etkenlerden ve darbelerden koruyan bir kabuk görevi de görür.

Havalı fren sistemi bulunan modellerde hava tahliyesinin bir kısmı bu tüplerin içine yapılır ve basınç sayesinde muhtemel kaçaklardan içeri toz, su vs. girmesi önlenmiş olur.

Portal Akslar

Bu akslar Unimogun diferansiyellerinin normalden daha yukarda yerleşmesine olanak sağlarken ağırlık merkezini hemen hiç etkilemez.

Bu sayede standart lastiklerle bile yere en yakın 40 cm’lik bir açıklık sağlanabilmektedir. (Bu bir Hummer’ın gövdesinin yerden yüksekliği kadardır).

Bununla birlike örneğin 404s modeli 42 derecelik yan açılarda ilerleyebilir. Portal akslar kuvvetin tekerleklere kadar minimum güç ile aktarılıp tam tekerlek merkezinde küçültme yaparak tam güç alınması vasıtası ile de aktarma organlarını aşırı yüklenmelerden korur.

Mercedes-Benz Unimog

İş makineleri ve tarım traktörlerinde de bulunan bu ek dayanım sayesinde unimoglar 3000 tonluk tren katarlarını bile kullanım ömürleri boyunca sorunsuzca çekebilirler.

Bir traktör olarak üretilmeye başlanan Unimog’un bugün geldiği noktada son tüketici ile buluşması ve sahip olduğu teknoloji ile arazi kabiliyeti gerçekten otomotiv endüstrisi içerisinde unutulmaz bir yerinin olduğu göstergesidir.

Mercedes-Benz Unimog

İkinci El Mercedes-Benz İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Mercedes-Benz Unimog Mercedes-Benz Unimog        Mercedes-Benz Unimog

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here