En İyi Kompakt Crossover Araçlar
Eskiden geniş aileler ve küçük yükleri taşımak için station vagon araçlar vardı. Zamanla pazarda azalan talepleri yüzünden üretimleri azaldı. Bu araçların talipleri de yavaş yavaş SUV araçlara doğru meyletmeye başladılar. Ancak SUV araçların arazi şartları için üretilmiş olması, şehir içinde aynı performansı verememesi ve fazla yakıt tüketimi gibi sebeplerle bir ara model olan crossover araçlar ön plana çıkmaya başladı. Bu yazımızda ucuzdan pahalıya doğru kendi bütçe aralığı içerisinde en iyi kompakt crossover araçlar listesi oluşturacağız.
104. Jenerasyon Kia Sportage (2015 – Günümüz)
Yolcu konforu ve sürüş konforu benim için bagaj hacminden daha önemli diyorsanız Kia Sportage tam size göre bir araba. Uygun fiyatlı bir Kia Sportage bulabilmek için ikinci el tercih edebilirsiniz. Ancak iyi bakılmış bir araçsa bu kaçırılmayacak bir fırsata dönüşebilir.
92. Jenerasyon Nissan Rogue (2014 – Günümüz)
Ülkemizde pek tercih edilmese de Nissan Rogue en iyi crossoverlar araçlardan birisi. İlk çıktığı dönemde performansı ve şanzımanı nedeniyle eleştiriler alan Nissan Rogue gün geçtikçe iyiye giden araçlar arasında. Eğer ihtiyacınız olan şehir için çok fazla performansa odaklanmadan ailenizle konforlu bir sürüş ise Nissan Rogue tam size göre.
85. Jenerasyon Honda CR-V (2017 – Günümüz)
Hem muhteşem bir yol tutuşu, hem daha performanslı hem de daha fazla yakıt tasarrufu sağlayan bir araç istiyorsanız tercihiniz kesinlikle Honda CR-V olmalı. Bütün bunları bir arabada birleştirmek zor bir iştir. Ancak üstün dizaynı ve 1.5 litrelik turboşarjlı motoruyla bütün bunlar Honda CR-V ile hayal değil.
71. Jenerasyon Infiniti QX30 (2017 – 2019)
Yine ülkemizde pek göremediğimiz modellerden birisi daha. Infiniti dünyada çokça tercih edilen markalardan birisi olmasına rağmen ülkemizde nedense çok fazla talibi olmuyor. Ancak Infiniti QX30 yollarda sık sık görmek isteyeceğiniz türde bir araç. Zarif tasarımı nedeniyle ne SUV araçlar kadar kaba görünüyor ne de sedan araçlar kadar güçsüz.
62. Jenerasyon Mazda CX-5 (2017 – Günümüz)
Kendi fiyat aralığında hiçbir crossover Mazda CX-5 ile kıyaslanamaz bile. Sürekli olarak yenilenen iç dizaynı ve sağlam yapısı ile de bu tahttan uzun süre inmeyecek gibi görünüyor. Üstelik çok daha pahalı araçların yaptıklarını daha uygun fiyatlı olarak sunuyor. Neden Mazda’nın marka güvenilirliğinin sürekli arttığının kanıtı olan araçlardan birisi Mazda CX-5.
54. Jenerasyon Subaru Forester (2012 – 2018)
Subaru denilince akla daima güvenlik ve performans gelir. Subaru Forester bu konularda markanın elini kuvvetlendiren araçların başında geliyor. Eğer tercihiniz doğayla daha iç içe bir sürüşse fakat SUV için o kadar para harcamak istemiyorsanız Subaru Forester tam sizin için.
41. Jenerasyon Jaguar F-Pace (2017 – Günümüz)
Crossover araçların sınırında olan Jaguar F-Pace neredeyse bir SUV denilebilecek bir araba. Geniş iç hacmi sayesinde hem yolcular için hem de eşyalarınız için bolca yer bulunuyor. Üstelik aracın size en iyi sürüş deneyimlerinden birisini yaşatacak olması da bonus.
32. Jenerasyon Volvo XC60 (2017 – Günümüz)
Klasik çizgilerle harmanlanmış, üstün güvenliğe sahip bir Volvo crossover aracı kim sürmek istemez. Volvo’nun en yüksek güvenlik düzeyine sahip araçlarından birisi olan XC60 crossover araçlar arasında da en dengeli seçeneklerden birisi.
21. Jenerasyon Mercedes-Benz GLC-Class (2016 – Günümüz)
Kendi sınıfında dünya çapında ödüller alan bir araç olan Mercedes-Benz GLC-Class’ı anlatmaya kelimeler yetmeyebilir. Yalnıca tasarımı değil performansı ve gelişen teknolojiyle entegre oluşu da bu ödüllerin boşa olmadığını kanıtlar nitelikte.
11. Jenerasyon Porsche Macan (2015 – Günümüz)
Çoğu insan Porsche Macan’ın bir tasarım aracı olduğunu düşünür. Ancak Porsche Macan tam bir performans canavarıdır. Üstelik SUV isteyenlerin de sedan araç isteyenlerin de ortak noktada buluşacağı crossover araçların kelime manasıdır.