Ana Sayfa Danışman 30 Bin TL’ye Araba

30 Bin TL’ye Araba

1
8809

30 Bin TL’ye Ne Alınır? 30 bin TL’ye araba var mı? 30 bin liraya araba almak isteyenler için biraz araştırma yaptık. Ne almalı & ne almamalı ve ne almak mantıklı olur baktık…

30 Bin TL’ye Araba Var Mı?

30 bin liraya araba arayışında olanlar için ilk önerimiz, mutlaka 2. el araç ilan platformlarına bakmaları. Zira, bu konuda araştırma yapmak şart. Araştırmaya ayıracağınız zaman aradığınızı bulmanızı sağlayacak anahtar. Fakat ikinci el araba pazarları, özellikle böyle sınırlı bütçeler için yeterli sonuç sunamaz. Sahibinden ve galeriden ikinci el araba ilanlarının bulunduğu online platformlar, hem daha fazla seçeneği bir arada görmenizi sağlar hem de aradığınızı kolay ve konforlu bir şekilde bulmanız için bir kaç tıkla filtreleme yapmanızı sağlar.

arabam.com’da 30 bine araba var mı?

arabam.com otomobil ilanlarını 30 bin Tl ve altı şeklinde filtreledik ve 30 bin liraya araba var mı baktık. Yaklaşık 24 bin farklı ilanla karşılaştık. Elbette bu ilanların içinde 2 bin liraya araba da var. Burada hurda araç alımı, hurda teşviki için araç alımı, kötü durumda bir araba alıp modifiye yapmak ihtimali olmadığı için biz filtreleme seçeneklerindeki fiyat kısmına tekrar baktık ve en az 25 bin en çok 30 bin şeklinde süzdük.

2. el otomobil fiyat listesi burada!

25-30 bin arası arabalar…

model yılı 2000’den başlayıp 2019’a uzanan 7.500 ilanlık bir seçenek havuzu ile karşılaştık. Hyundai Accent, Fiat Linea, Toyota Corolla, Opel Astra, Renault Megane gibi pek çok marka model kombinasyonunu gördük.

Elbette sizin neye ihtiyaç duyduğunuz konusu çok önemli. Bununla birlikte hasar durumu, yakıt tüketim şekli, şanzıman tipi gibi konular da önemli ayrıntılar. Tüm bunlar ışığında bir karar vermeli. Peki, nasıl bir yol izlemeli?

  1. Öncelikle nasıl bir otomobile ihtiyacınız var, ona karar verin. Mesela çok geniş bir aileniz varsa ve yılda bir kaç kere uzun yola çıkıyorsanız bagajı da içi de geniş bir otomobil almalısınız. O nedenle sedan hatta SW karoser size göre. Küçük bir araba alırsanız, bütçenizi ona yatırmanıza rağmen ihtiyacınızı karşılayamadığınız için kısa süre içinde tekrar araba değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Bu amaçla arabam.com’un bana araç öner! uygulamasını kullanabilirsiniz.
  2. Aracı almaya gitmek üzere uzun yola çıkma masrafı için bütçeniz yoksa uzak şehirlerdeki ilanlara hiç bakmayın. Örneğin İstanbul’da yaşıyorsanız ve ve Erzurum’daki bir aracı almak için yol masrafı yapamayacaksanız ilanları çevrenizle sınırlayın.
  3. Yakıt konusunda da bütçenize göre seçim yapın. LPG’li araba ilanları, dizel araba ilanları gibi seçeneklere yönelin.
  4. Oto ekspertiz raporu olmayan aracı almayın. Ya satıcıdan ekspertiz isteyin ya da size yaptırın ama mutlaka oto ekspertiz raporunuz olsun. Araçlar hakkında herkes yorum yapar ama aracın gerçek durumunu ancak uzmanı söyleyebilir. Bu nedenle bu iş için geliştirilmiş cihazlarla yapılan oto ekspertiz raporunu görmeden araba almayın.
  5. İlanlarda uygun fiyat arayın ama değerinin çok altında verilen bir ilan konusunda da dikkatli olun. Unutmayın! 2. el araç dolandırıcılarının en fazla kullandığı yöntem, aracı değerinin altında satışa sunarak alıcıyı tavlamak sonra da bu uygun fiyat konusunda mantıklı bir bahane uydurmak ve mutlaka bir ön ödeme almaktır.
  6. Kapora vermeyin. Kapora vereceğiniz  senaryolar çiziliyorsa vazgeçin. o arabayı almak zorunda değilsiniz, başka binlerce ilan var. Kaporanın yasal hiç bir yükümlülüğü yok. Yani paranızı alıp kaçan bir kişi için maalesef elinizde pek bir dayanak olamayacak. Almaya karar verdiğiniz araç için sadece noterde ödeme yapın.
  7. Nöbetçi noterler olduğunu bilin. Size bilerek hafta sonu araç satışı dayatan satıcıya en yakın nöbetçi noteri önerin veya vazgeçin.
  8. Aracın hasar durumunu sorgulayın. TRAMER sorgusu yapın.
  9. Aracın motorunun üstünde yazan şase nosu ile ruhsatta yazan motor şase nosunu karşılaştırın. Bir farklılık varsa o aracı almayın.
  10. 30 bin liraya otomobil alırken elbette hasarı olan bir araç alacağınızı bilin. Ama boya, çizik, kaporta konularına değil motor, aracın beyni, şanzımanı gibi konulara odaklanın.
  11. Mutlaka test sürüşü yapın.

1 YORUM