Ana Sayfa Danışman 500.000 Kilometredeki Aracın Deformasyonları Nelerdir?

500.000 Kilometredeki Aracın Deformasyonları Nelerdir?

2
3382

500.000 kilometre bir araçta nasıl deformasyonlar meydana gelir?

İkinci el araç fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle, artık eski bütçelerimiz ile çok daha eski veya yüksek kilometreli araçlar alma mecburiyetinde kalabiliyoruz.

Sıfır araç stoklarında ki problemler ve şişmiş ikinci el fiyatları göz önünde bulundurulduğunda, yeni model veya Premium bir araç almak istersek mecburen yüksek kilometreli olmasını göze almamız gerekiyor.

Eğer bütçeniz daha düşük ise, o zaman yüksek modelli araçlar kaçınılmaz oluyor.

Peki, 500.000 kilometredeki bir aracı beğendiniz ama en çok deformasyonları nerelerde olmuş olabilir?

İşte sizler için derlememiz;

1 500.000 Kilometre Çok Mu?

Evet çok denebilir. 🙂

Aslına bakılırsa, 1.000.000 kilometre yapan arabalar hiçte azımsanacak miktarda değil.

Bir aracın kilometresi elbette önemlidir fakat daha önemlisi, o kilometreleri yaptıran kullanıcının araca olan ilgisidir.

Yani önemli olan bir araç için kaç kişi tarafından kullanıldığı ve gerçekten özenle kullanılıp bakımları eksiksiz yaptırıldı mı? en önemli soru budur.

Bu durumda, kilometreden çok kondisyon konusu öne çıkıyor.

Yani ilk elden kullanılmış bir aracın kondisyonu pek çok kez el değiştirmiş bir araçtan büyük ihtimal ile daha temiz olacaktır.

Yüksek kilometreli bir araç alma niyetiniz var ise, kötü olacak diye bir ön yargı içinde olmayın. Kullanıcılarını, bakımlarını ve kondisyonunu araştırın.

2 En Çok Deformasyon Nerelerde Olur?

5 yaşındaki bir araçta 500.000 kilometrede olabilir.

25 yaşındaki bir araçta.

O sebeple yüksek kilometreli araçların, gözlemini yaparken düşünmemiz gereken pek çok done olduğunu unutmayınız.

En çok yıpranma, iç aksamlar, motor ve kaportada meydana gelecektir.

Trafik içerisinde bulunduğunuz her an kaza yapma riski olacaktır. O yüzden 500.000 kilometredeki bir araçta 500.000 kilometre boyunca trafikte olduğundan mutlaka kaza yapmış olacaktır. 🙂

Eğer eski model bir araç ise o zamanda güneş yanıkları olacağını unutmayınız. Aynı zamanda eski model araçlarda çürükleri kontrol etmeyi de ihmal etmeyiniz.

İç aksamlar çok kullanılan, temas edilen yüzeyler olduğundan; Direksiyon simidi, vites ve el freni kolu, cam açma kapatma düğmeleri, klima kumandaları, müzik sistemi paneli ve döşemelerde mutlaka kullanıma bağlı olarak yıpranmalar olacaktır.

Ve en önemli konulardan birisi de motor; sürtünme ve kullanıma bağlı bir kullanım ömrü olan bu plastik ve demirden oluşan parçaların elbette bir aşınma ve eskime süresi vardır.

Plasik malzemeler motorlarda artık çokta bulunmaktadır. Üretim maliyetleri düşünüldüğünde eskiden demir ve türevlerinden üretilen alaşımlar artık yerini, plasik-kauçuk malzemelere bırakıyor.

Bu malzemelerinde sıcak-soğuk gibi mevsim koşulları, motorun kendi sıcaklığı gibi etmenlerle zamanla deforme olması normal bir durumdur.

500.000 kilometre boyunca çalışmış bir motorunda, revizeye veya bakıma ihtiyacı olacağını unutmayınız.

İkinci el otomobil ilanları

Tekerinize taş değmesin.

2 YORUMLAR

  1. Cenk Burak
    Dediğiniz gibi özellikle araç kondisyonu çok önemli.. o durumda araç kilometresi yüksek olması sorun olmuyor.