Jetta alınır mı diye düşünenlere özel bir yazı. Jetta kaç para, Jetta’nın bagajı kaç litre ve ne gibi özellikleri var? Volkswagen Jetta hakkında bilmeniz gereken basit ama önemli gerçekler…
Jetta Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Gerçek!
Piyasaya çıkan araçların marka ve model sayıları arttıkça, satın alınacak araç hakkında karar vermek de oldukça zor bir hale gelmeye başladı. Çeşitlilik arttıkça seçmek zorlaşıyor. Alman otomobil devi Volkswagen’in Jetta modeliyse pek çok kullanıcı için kolayca ve güvenle tercih edilen bir otomobil.
Klasik bir tasarıma sahip olan Jetta’nın popülaritesinde yakıt tüketiminde sınıfının cimri araçlarından biri olması önemli bir rol oynuyor. Peki, Jetta’nın bagaj hacmi nasıl, iç tasarımında detaylar nasıl ve motor seçenekleri neler?
Otomobillerde özellikle aileler için en büyük sorunlardan biri bagaj hacmidir. Gerçi aile olmanız şart da değil. Tek başınıza uzun yol seyahatlerini sık yapıyorsanız da aynı sorunla karşılaşırsınız. Jetta, 510 litrelik bagaj hacmiyle sınıfında iyi bir yere sahip. Geniş açılan bagaj kapağı ve alçak yükleme eşiği de özel tasarımlardan. Arka koltukların 1/3, 2/3 veya 3/3 olarak hem parçalı hem de tamamen yatırılarak hacmin genişletilebildiğini de not olarak ekleyelim.
2. İç Tasarım
Geniş iç hacme sahip Jetta’da hem yolcunun hem de sürücünün kontrolleri tam da olması gereken yerlerde. Elinizi uzatmanızla istediğinizi yapabilecek kadar pratik bir şekilde yerleştirilmiş olan teknik donanım içerisinde standart sürücü kontrollerinin yanında iPod / iPhone uyumlu USB arayüzü, yol bilgisayarı, mobil telefon arayüzü, ön kol dayama kolluğu gibi standart özellikleri de sahip.
3. Kör Nokta Uyarı Sistemi
Araç sollama konusunda sürücülerin en büyük açıklarından olan kör nokta, Jetta’daki Kör Nokta Uyarı sistemi ile aşılmış durumda. Arkadan yaklaşan ve görülemeyecek noktada bulunan araçlar, Jetta’nın sensörleriyle farkedilip LED aydınlatmalarla sürücüye görsel uyarı olarak veriliyor.
4. Yorgunluk Tespit Sistemi
Sürücü hataları sebeplerinin başında gelen yorgunluk ve uykusuzluk ile ilgili olarak geliştirilen Yorgunluk Tespit Sistemi, sürücünün yaptıklarını yol boyunca takip ederek, daha önce çıkardığı profil üzerinden, sürücünün normalde yapmadığı şeyleri yapmaya başlamasıyla hem sesli hem de görsel olarak uyarı vermeye başlıyor. Uyarıyı aldığınızda dinlenmeniz şart demektir.
5. Yokuş Kalkış Asistanı
Hill Hold olarak adlandırılan asistan, yokuş kalkışlarında frenlere müdahale ediyor ve kalkış için gereken tork sağlanıncaya kadar aracın geriye doğru kaymasını engelliyor. Ama sadece bu işe yaradığını da düşünmeyin. Motorun boğulmasını ortadan kaldırdığı gibi debriyaj sisteminizin erken aşınmasını da etkili bir şekilde ve büyük ölçüde önlüyor.
Harika bu kadar iyi olduğunu bilmiyordum.