Ana Sayfa Danışman Araç Lastiği Yıpratan Durumlar Nelerdir

Araç Lastiği Yıpratan Durumlar Nelerdir

0
1988

Aslında sonu olmayan tek şey pi sayısı olabilir. Ucu bucağı yoktur. Her şeyde olduğu gibi lastiklerin de bir ömrü vardır. sadece kullanıma göre bu ömür uzayabilir veya kısaladabilir. Bu durum tamamen kullanıcıyla araç arasında olan bir ilişkidir. Tonlarca yükü taşıyan Lastiği Yıpratan Durumlar ‘ı hep beraber inceleyelim…

Elbette tüm eşyalar gibi otomobil lastikleri de zamanla aşınır, ancak yıpranmanın nedenini bilirsek uzun süreli kullanım için gerekli çözümleri de sağlayabiliriz. Ve bu durum iki neden bağlıdır:

  • Dış etkenlerin etkisi
  • Sürücü kaynaklı olarak sınıflandırabiliriz. İşte bunlar Lastiği Yıpratan Durumlar ‘dır.

Dış Etkenlerin Etkisi

Bozuk Yollar

Bu faktörler arasında yol önce gelir. Düzgün asfalt yollarda veya engebeli kayalık arazide sürerken, tüm ömrü boyunca yolda olan lastikler daha hızlı yıpranır mı? Ayrıca, sertliğin insanları yormakla kalmadığı konusunda da sizinle hemfikiriz.

Araç Özellikleri

Örneğin aracın önden çekişli, arkadan çekişli veya iki dingilli olması lastiklerin kısa sürede aşınmasına neden oluyor. Ayrıca lastikleri bir arabanın denge ayakları olarak kabul edersek, motordan tekerleklere gelen tork ne kadar büyük olursa lastikler o kadar aşınır, bir diğer sebep de aracın gücüdür. Güçlü, hızlı ve dolayısıyla büyük ivmesi olan bir spor otomobili ele alalım. Tabii ki, bu arabanın lastikleri sıradan arabaların lastiklerinden daha erken aşınacak.

Sürücü Kaynaklı Etkiler

Aşırı Hız

Aşırı hız lastiği aşındırır. Lastikler ısındığı zaman erime olasılığı daha yüksektir. Lastiklerin yanak kısmında o lastiğin azami hızını gösteren işaretler vardır. lastiğin patlamasına kadar yolu vardır.

Fazla Yükleme

Aynı aşırı hızdaki gibi lastiğin üstünde ne kadar yük taşıyabileceğini gösteren bir işaret vardır. Aşırı yükleme durumunda lastiğinizin ömrü pek uzun olmaz.

Düşük Hava

Aracınızın lastik basıncını düzenli olarak kontrol edin . Yeni araçlarda bunun uyarısını vermektedir. Eski araç kullanıcıları muhakkak kontrol etsinler. Havası inikse lastikleri jant kesebilir.

Aracı Sert Kullanmayın

Örneğin virajlara girerken aracın kaldırabileceği hızlarda girin . Ani manevralardan uzak durun . bunların tam tersini yapıyorsanız lastiğinizin değişmesine az kalmış demektir.

 

Satılık Araç Modelleri

 

HENÜZ YORUM YOK