Ana Sayfa Danışman Araba Tutmasına Bulantı Hapı Kullanmalı mı/ Kullanmamalı mı?

Araba Tutmasına Bulantı Hapı Kullanmalı mı/ Kullanmamalı mı?

2
39400

Araba tutmasına bulantı hapı kullanmalı mı/ kullanmamalı mı? Araç tutmasına karşı neler yapılabilir? Arabada mide bulantısını önelemenin yolu var mı? Bulantı hapları ne kadar işe yarar? Araba bulantısı ve çocukları araba tutması gibi konularda bilgi edinmek için okumaya devam edin…

Araba Tutmasına Bulantı Hapı Kullanmalı mı/ Kullanmamalı mı?

Yolda bulantı sorunu sık karşılaşılan bir durum. Üstelik çocukları araba tutması hatta bebekleri araç tutması bile çok yaygın. Peki araba tutmasına karşı bulantı hapı kullanmalı mı yoksa kullanmamalı mı? Hap kullanmadan bulantıyı önlemek için ne yapmalı?

Araç tutması konusunda bizim aklımıza takılanlar şöyle:

  • Araba tutmasını önlemek için ne yapmalı?
  • Bulantı hapları reçetesiz satılır mı?
  • Çocuklar için bulantı hapı var mı?

Yolculukta Mide Bulantısı

Araba tutması, yolculukta mide bulantısı bazıları için çok nadir yaşadıkları bir sorunken bazılarını seyahat etmekten alı koyuyor. İzmir’den Ankara’ya akraba ziyaretine gitmek, İstanbul’dan Bodruma arabayla tatile gitmek ya da Eskişehir’den İzmir’e arabayla bayram tatiline çıkmak mide bulantıları nedeniyle vazgeçilen planlar olarak kalıyor. Peki, yol tutması, araba tutması olarak bilinen rahatsızlığın bir çaresi yok mu? Biraz araştırdık…

Bu makaleye de göz atın!

Yolculuklarda bulantı hapları işe yarıyor mu?

İnsanların çoğu taşıt kullanırken mide bulantısından şikayetçidir. Deniz, araba, otobüs, uçak vb taşıtlarda geçici bir bulantı hatta kusma yaşayabilirsiniz.  Peki önlemek için, yolculukta mide bulantısı hapı işe yarar mı? Taşıt tutması için kullanılan ilaçlar çocuklar için uygun mudur?  Araba tutmasına karşı bu ilaçlar çözüm olur mu, sorularının cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Araba tutmasına karşı ne yapılmalı?

Yol tutmasın diye ilaç kullanımı, çok yaygın ama bazı basit önlemlerle bulantı olasılığını ortadan kaldırmak da mümkün. Bunlardan bazılarını şöyle listeleyebiliriz:

  1. Yolculuğa çıkmadan önce yağlı, asitli, kakaolu, ağır yiyecek ve içeceklerden kaçınabilirseniz işe yaradığını görebilirsiniz.
  2. Yol boyunca esnasında şekerleme gibi ürünlerden uzak durun. 
  3. Su için ama çok değil.
  4. Araba tutmasına karşı, aracı sık sık havalandırın.
  5. Yola çıkmadan önce mümkünse açık havada kısa bir yürüyüş yapın.
  6. Sık sık mola verin ve temiz hava alın!
  7. Sürekli karşıya bakın
  8. Arka koltuğa oturmayın
  9. Tablet, telefon vb. cihazlarla oynamayın ve kitap okumayın.
  10. Mümkünse daha az sarsıntılı yollar tercih edin ve bol kavisli virajlardan kaçının.

Araç Tutmasına Bulantı Hapı Kullanmak

Bulantı, yolculukta yaşanan çok yaygın bir sıkıntıdır. Halk arasında araç tutması denen bu rahatsızlık mide bulantısı, kusma, soğuk terleme, baş dönmesi gibi rahatsızlıklar yaratıyor. Bu rahatsızlıkların giderilmesi hatta hiç yaşanmaması için en çok tercih edilen yöntem ise bulantı hapları kullanmak oluyor. 

Bulantı hapı için reçete şart mı?

Yolculukta mide bulantısı hapı kullanmak seyahatinizin rahat ve keyifli geçmesini sağlayabilir. Bu hapların dozu ve çeşidi boyunuza, kilonuza, hassasiyetinize göre değişebilir. Bu nedenle mutlaka doktorunuza danışarak alınız. Ayrıca bazıları reçetesiz de satılır.

Çocuklar için bulantı hapları

Çocuğunuza taşıt tutması için kullanılan ilaçlar verecekseniz mutlaka doktorunuza danışın. Doktor yaşı, kilosuna göre, sürekli takip eden doktoru ise bünyesine uygun bir ilaç verebilir. Bu ilacın tok mu aç karnına mı alınacağını mutlaka prospektüsünden okuyun. Kaç dakika içerisinde etki edeceği ne zaman içilirse daha etkili olacağını doktorunuza danışın ve mutlaka uyun.

2 YORUMLAR