Araç yenilemek konusu, son dönemde oldukça ilgi çeken konulardan birisi oldu. Araç sahipleri, içeriğimizin başlığında ki soruyu sık sık dile getiriyor. Acaba aracımın eksiklerini tamamlayıp, kullanmaya devam mı etmeliyim? Yoksa, edeceğim masrafı aracımın üzerine ekleyip daha yeni model veya daha kondisyonlu bir araç mı almalıyım?
İşte bugün, sizler için bu konu ile ilgili bir içerik hazırladık.
İyi düşünülüp karar verilmesi gereken bu konu ile ilgili, aklınızda oluşabilecek soru işaretleri ve bu düşünceyle ilgili sizlere fikir verebilmek istiyoruz.
1 Bugünün Şartlarında İşler Nasıl Gidiyor?
Araç yenilemek, eskiden çok daha kolaydı. Eskiden derken elbette çok geçmişteki bir günü konuşmuyoruz. Son yıllarda artan fiyatlar ve döviz kurları, aynı zamanda son aylarda yaşadığımız salgın hastalık neticesinde, sıfır araç stoklarının az olması ve ikinci el araçlara artan yoğun talep ile fiyatlar oldukça yükselmiş durumda.
Elbette hayat pahalılığı ile sanayi siteleri, oto tamirhaneler, tamirci işyerleri de fiyatları artırmak durumunda kaldılar.
Durum böyle olunca, masraf etmekte zor, satıp yeni almakta…
2 Araç Yenilemek İçin Kaporta Ve Boya Konusu?
Eğer aracınız eski model ve boya ihtiyacı olan bir araç ise, düşünmeniz gereken konu, boya takıntınız var mı? ya da satarken sorun yaşar mısınız?
Eğer aracınızı sattıktan sonra, alacağınız araçta ikinci el olacak ise o zaman boya her zaman söz konusu olacaktır. Yani ufak tefek boya işlemleri için aracınızı değiştirmeyi düşünmeyiniz.
Masrafları araştırıp, güvenilir bir boya atölyesinde aracınızın boyasını yenilemek çok daha mantıklı olacaktır.
3 Motor ve Ön Düzen Elemanları
Genel hatlarıyla, ikinci el bir aracı satıp, sıfır kilometre bir araba alacaksanız. O zaman; İkinci el avantajı, sıfır araç konforu ve güvenliği, lastik, yedek parça, garanti, arıza ve bakım maliyetleri gibi önemli konuları düşündüğünüzde aracınızı satıp ekleyeceğiniz miktar ile sıfır bir araba almak mantıklı olabilir.
Elbette üzerine ödeyeceğiniz miktar oldukça önemlidir. Çünkü sıfır araç fiyatları da oldukça yüksek.
Aynı zamanda sıfır otomobillerin bakım maliyetleri, garanti korumak amacıyla servislerde yapılır ise daha yüksek miktarlarda çıkacak.
Aynı zamanda kasko bedeli de daha yüksek olacaktır.
Elbette artık TSE onaylı, yetkili servis gibi bakım yapabilen özel servisler olduğunu da unutmayın.
Bu konuyu blog sayfamızda paylaştık. Dilerseniz inceleyebilirsiniz.
Aynı zamanda sizlerde yorumlarda, araca masraf edip kullanmak mı? Yoksa üzerine eklenecek bedel ile farklı bir araç almak mı mantıklı? belirtebilirsiniz.
Eğer aracınızın motorundan şikayetçi iseniz, iyi bir araştırma ile motor revizyonu yapan bir servis ile aracınızın motorunu yenileyebilirsiniz.
Unutmayın ki! İkinci el bir araç aldığınızda motoruna mutlaka masraf etmeniz gerekecektir.
Elbette Komple motor yaptırmanın maliyeti yüksek olacağından, fiyatları araştırıp konuyu öyle değerlendirmek daha mantıklı olacaktır.
4 Araç Yenilemek İçin, Trim Parçaları Ve Diğer Aksamlar
Araç yenilemek konusunda ki en göze görünen değişimler, boya-kaporta işlemleri ile, Aracın daha detaylı kozmetik aksamları olarak adlandırılan bölgeleri olabilir.
Yani, aracınızdan sıkıldıysanız, boya ve kaportasını yenileyip, koltuk kılıfları alıp, iç aksamdaki kırılmış veya deforme olmuş aksamları yenileyerek, bildiğiniz araçla yolunuza daha mutlu bir şekilde devam edebilirsiniz.
Eskiyen iç aksamlar için, yedek parçacıları ve çıkma parça satanları araştırabilir, Aksesuar anlamında jantları veya jant lastiklerini değiştirip, yeni bir koltuk kılıfı ve paspas takımı ile aracınızı çok daha yeni ve bakımlı hissettirecek duruma getirebilirsiniz.
Genel olarak, sahip olunanı korumak bu dönemde en doğrusu. 🙂 Elbette masraf kalemlerini iyi hesapladıktan sonra, yenilemek, üst model bir araç alabilmek ya da düşük kilometreli ve kondisyonu daha yüksek bir araç alabilmekte kesinlikle değerlendirilmesi gereken bir konudur.
Tekerinize Taş Değmesin.