Ana Sayfa Danışman Çamurluk Ağzı Değişimi Nedir? Restorasyon Aşamaları

Çamurluk Ağzı Değişimi Nedir? Restorasyon Aşamaları

0
3435

Otomobil restorasyonu, son zamanlarda birçok kişinin yapmayı düşündüğü bir projedir. Yeni otomobillerde kullanıcıya sunulan kolaylıklar, otomobili sadece ulaşım aracı olarak kullanan kişilere göre çok güzel olsa da otomobil hobisi olan kişilere göre; otomobil teknolojisinin gelişmesi otomobilleri hissizleştiriyor. Durum böyle olunca da bazı kişiler yeni otomobil almak yerine eski model bir araç alıp komple restore edip kullanıyor. Restore edilen arabalar eski model olduğu için bazı noktalarında çürümeler görülebiliyor. Çürüklerin onarımı restorasyon işleminin en önemli aşamalarından biridir. Bu yazımızda sizlere “Çamurluk Ağzı Değişimi Nedir?” Sorusunun cevabını vereceğiz.

Restorasyon aşamasındaki otomobiller çoğu zaman çürümüş veya çürümeye başlamış araçlardır. Çürüme işlemi genelde kir ve çamurların birikim noktalarında başlıyor. Bir aracın kir ve çamurla en çok karşılaştığı bölümü şüphesiz ki çamurluk ağzıdır. Çamurluk ağzı çürümelerinde önemli olan çürümenin boyutudur. Küçük bir çürük varsa çürük bölüm kesilip, saçtan parça yapılabilir. Ancak çürük yayıldıysa değiştirmek gerekir. Çamurluk ağzı kolay çürüyen bir parça olduğu için genelde parçacılarda bulunur. Satın alabilirsiniz. Tabi ki montajı kaportacı yapar ve kolay bir işlem değildir.

 Çamurluk Ağzı Değişimi

Çamurluk ağzı değişimi profesyonellik gerektiren bir işlemdir. Aracınıza uygun çamurluk ağzı satın alınır veya gerekli işletmelerde bastırılır. Çamurluk ağzının değişim işlemi ise;

  • Araç platforma çıkartılır. Platform aracı taşıyıcı noktalarından sabitlemek amaçlıdır. Biraz daha açacak olursak; çamurluk ağzına binen kuvveti alır. Platform kullanılmadan eski çamurluk ağzının kesilme işlemi gerçekleştirilirse aracın hatlarında bozulma meydana gelebilir.
  • Platform üzerine çıkan aracın çamurluk ağzı ölçü alınarak kesilir.
  • Tüm çürükler giderilir. Gerekli yerlere parça koyulur.
  • Yeni çamurluk ağzı araca kaynaklanır. Kaynak işleminde gazaltı kaynak türü önerilir. Çünkü diğer kaynaklara göre sacı az ısıttığı için sertleşip çatlamalar oluşmasına engel olur.
  • Kaynak yapılan bölümler taşlanır.
  • Restorasyona devam edilir.

Restorasyona Başlamadan Önce

Araba restorasyonundaki kilit noktalardan biri şüphesiz ki otomobil seçimidir. Seçilen otomobil kişinin beğenisi ile birlikte aynı zamanda parçalarını temin edebileceğiniz bir otomobil olmalı. Yeni parça bulmak bir hayli zor olmakla birlikte çıkma parçalarının bulunabilirliği açısından üretim adedi fazla olan bir otomobili seçmek çok daha mantıklı olacaktır.

190E Restorasyon Projesi

Fotoğraflarda Bulunan W201 kasa kodlu araç restorasyon aşamasındaki şahsi aracımdır. Videolarına Araba Gurmesi Youtube Kanalımdan Ulaşabilirsiniz.

 

HENÜZ YORUM YOK