Kırık cam tamiri, onarım arayışındaki en ilginç detaylardan biridir. Yolculuk sırasında genellikle yol kenarındaki küçük taş parçaları aracınızın camına yüksek hızda çarpar ve çatlatır. Günümüzde üretilen camın artan mukavemeti nedeniyle camların patlaması pek mümkün olmayacaktır. Ancak bunun dışında çatlak nokta uzayarak cam üzerinde farklı alanlara gidebiliyor. Çatlak cam tamiri bu nedenle çok önemli oluyor. İnsanlar bunun olduğuna inanmasa dahi doğru elementler ve malzemeler kullanılarak camın üzerinde o çatlak nokta sanki hiç olmamış gibi eski haline getirilebilmektedir. Oto sanayide hizmet veren tamirat işi yapanlar size bu hizmeti illaki sunulmaktadır.
Çatlak Cam Tamiri Nasıl Yapılır?
Cama yüksek bir bedel vererek değiştirmek yerine tamiratını yaparak daha uzun bir süre kullanmak günümüzde mümkündür. Tabi bunun için işinin ehli insanlardan bu hizmeti almanız gerekiyor.
- İlk adım olarak, çatlak noktayı iyi bir şekilde temizlemeniz gerekiyor.
- Temizleme işlemi bittikten sonra bir vakum aracılığıyla çatlak noktada bulunan tüm hava dışarı atılmalıdır.
- Daha sonra havasız alana özel çatlak reçinesi koyulmalıdır.
- Reçinenin hızlı bir şekilde yapışması için özel bir UV lambası kullanılmalıdır. Bu işlem 3 dakika boyunca sürmesi yeterlidir.
- Reçine iyice kurduktan sonra fazla olan alan kaldırılmalı ve temizleme işlemi yapılmalıdır. Düzgün bir alan olması için cilalanması büyük önem taşımaktadır.
Kullanılan malzeme olan özel bir reçine tercih edilmektedir. Bu reçine firmaya göre farklılık gösterse dahi temelde hepsi aynı sorunu çözmek için üretilmiştir. Marka gözetmeksizin hepsinin kullanımı aynıdır.
Çatlak mı Kalmalı? Faydası Var Mıdır?
Çatlak cam tamiri yaptırmanın faydalı olması için işlemin doğru yapılması kadar aynı zamanda çatlak boyutlarına da bakılmalıdır. Bu işlem için farklı boyutlar ve tabirler kullanılmaktadır. 1 TL büyüklüğünde ki alanlar, manda gözü noktası, kombine tip atıklar ve en fazla 50 cm alanına kadar tamirat işlemi yapılabilmektedir. Bundan daha fazla alana yapılan işlemden gerekli fayda alınamamaktadır. Cam bir arada tutulsa da gözle görülür olarak camınızda iz kalmış olacaktır. Hem de görüşünüzü engelleyebilir.