Çin Malı Başlangıç Motosikletleri

0
6121

Motosiklet Dünyası Çin, Japon, Avrupa ve Amerikan malı olmak üzere 4’e ayrılmaktadır. Çin malı motosikletler, insanların kafasında daima soru işareti olarak kalmaktadır. Bu yazıda; Çin malı başlangıç motosikletleri alınıp, alınmaması gerektiği gibi sorulara ve marka/model önerilerini sıralayacağım.

Çin Malı Başlangıç Motosikleti Alınır Mı?

Çin malı başlangıç motosikleti rahatlıkla alınır. Çin malı başlangıç motosikletleri genellikle ucuz fiyatlı olarak satılmaktadır. Fiyatının ucuz olmasının en önemli sebebi parçalarının kalitesiz olmasıdır. Çin malı motosikletler, modele bağlı olarak sağlam veya dayanıksız olabilirler. Eğer düşük bütçeniz varsa ve motosiklet almaya kararlıysanız. Kılı kırk yarıp, başınızı ağrıtmayacak motosikleti bulmalısınız. Çin malı motosikletler bozulsa da kolay bir şekilde tamir ettirilebilir. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, Çin malı motosikletinizin parçalarını rahatlıkla bulabilirsiniz. Çin malı motosikletler parçaya erişim ve sahip olabilme konusunda oldukça iyidir. Bakım maliyetleri ve servis işçilikleri ucuzdur. Düzgün kullanıp, bakımlarını önceden yaparsanız size sorun çıkarmazlar. Fakat Çin malı motosiklete bir gün bile bakmazsanız, başınıza bin dert açabilecek potansiyele sahiptirler. Motor blokları zorladığınızda, yağ kaçağı ve conta problemleri başlatırlar. Sinyal ve korna aksamları bozulmaya müsaittir. Her an ampulünüz patlayıp, görüşünüz kesilebilir. Bu yüzden yanınızda yedek ampul taşımalısınız. Elektrik tesisatları çok basit ve korunaksız yollarla birleştirilmiştir. İlk aldığınızdan itibaren akünüzü ve elektrik kablolarınıza dikkat etmelisiniz. Bütün vidaları gevşemeye çok müsaittir. Bu yüzden ara ara kontrol etmelisiniz.

Gördüğünüz gibi Çin malı motosikletlerinde kendisine göre artıları ve eksileri vardır. Sonuç olarak motosiklet tutkusunu, Çin malı motosikletlerde rahatlıkla yaşayabilirsiniz. Bütçenizin yettiği, en iyi motosikleti alın ve değerini bilmenizi öneririm.

Falcon Mexico 150Çin Malı Başlangıç Motosikletleri

Falcon normalde Yerli üretim olarak geçmektedir. Fakat Çin’de üretilip, burada montajı yapılır ve satılır. Çin malı kategorisinden birinci sırada olmayı rahatlıkla hak etmektedir. Yapısı ve özellikleri bakımından rakiplerinden daha iyi ve sağlamdır. Tek silindir, 4 zamanlı, hava soğutmalı, 110 kilogram, 5 vitesli ve 7.5 beygir güç üretmektedir. Bu motosikletle şehir içi ve şehir dışı yollarda 90-100 aralığında rahatlıkla seyir edebilirsiniz. İşletim maliyetleri ve usta bulma konusunda oldukça başarılıdır.

Mondial 125 Drift L Çin Malı Başlangıç Motosikletleri

124 cc, tek silindir, 8 beygir ve 130 kilogramdır. Mondial 125 Drift’i bir zamanlar, şehir içi sürüşlerimde rahatlıkla kullandığımı belirtmek isterim. Parça kalitesi bozulmaya elverişlidir fakat motor bloğu şaşırtıcı seviyede sağlamdır. Mondial 125 Drift L ile rahatlıkla yolculuk yapabilir, sürüşlerinizin keyfini çıkarabilirsiniz. Bugünlük sadece ucuz ve alınabilir Çin malı başlangıç motosikletlerini gösterdim. Gelecek haftalarda inceleme ve deneyimlerime göre farklı modellere de yer vereceğim.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here