Ford Cortina S2000 motoru ile bambaşka bir otomobil olmak için harekete geçti. Honda S2000 gibi araçlar iki kapılı olması ile ünlüdür. S2000 doğal emişli otomobiller arasında tüm rekorları kırdı ve bunu arkadan itişli bir motor ile sağladı. Uluslararası kült statüsüne ulaşmış bir diğer arabanın da MK2 Ford Cortina olduğunu da unutmamak lazım.

Bu mütevazı küçük sedan uzun ve şanlı yarış kariyeri ile ünlüdür. Lotus sürümleri astronomik fiyatlara ulaşması ile hatırlanıyor. Peki S2000’in kalbini alıp bir MK2 Cortina’nın gövdesi ile birleştirdiğinizde ne olur? Muhtemelen var olan en havalı otomobillerden biri meydana gelir.

İlk Olarak Gövde İyileştirmeleri Yapıldı

Ford Cortina

Söz konusu olan Cortina’nın 1965 modeli, 1996 yılında alıcı tarafından satın alınmıştır. Araba satın alındıktan sonra gövde kısmında ve iç tarafında kapsamlı bir çalışmadan geçti. Çalışma esnasında aracın orijinal olan noktaları’nın bozulmaması ile devam eden yükseltme yüksek hassasiyetle devam etti.

S2000 Motoru İle Farklı Bir Karaktere Sahip Oldu

2006 yılında bu küçük Ford, Honda S2000’de yer alan 2.0 litre F20C sıralı dört silindirli motor ile kullanılmaya başlandı. Bu motor 9.000 rpm dışarı devir, ve 250 beygir gücü ile bir turbo yardımı olmadan çalışabiliyordu.

Ford Cortina

Motor ile birlikte, altı ileri vitesli manuel şanzıman ve daraltılmış Mazda RX7 GSL-SE 3.90:1 sınırlı kaymalı arka uç ve arka disk frenler de Cortina’ya aktarılmıştı.

Leda coilovers ve yeni bir raf ve pinyon direksiyon sistemi ile özel dört bağlantılı arka süspansiyon da arabaya aktarılarak yükseltme işlemi devam etti.

İç Tasarım

İç kısımda ise direksiyon arkasında ekranda gururla 9000 devir sınırı ile ikonik S2000 gösterge paneli oturtuldu. Araçta Push-button start özelliği mevcut, ve tüm kabin yeni halı ile kaplandıktan sonra, özel bir arka kabin paneli kuruldu ve ayarlanabilir payanda görevi gören üst bağlar monte edildi.

Yükseltilen Cortina satın almak isteyenleri bekliyor. Satın alma ile birlikte aracın el kitabına da sahip oluyorsunuz. Yükseltilmiş Cortina’nın listelenen en yüksek teklifi şu anda 15.500 $. Bu uzun zamandır gördüğümüz en havalı resto-mod arabalarından biri.

İkinci El Otomobil İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here