Garip Yakıt Alternatifleri

0
1738
garip yakıt alternatifleri

Hepimiz artan yakıt fiyatlarının, benzin ve dizel gibi fosil yakıtların çevre üzerindeki etkisinin farkındayız. Uygulanabilir alternatifler bulma konusundaki artan baskı, biyodizel ve etanolden elektrik ve hidrojene kadar birçok farklı enerji kaynağının geliştirilmesine yol açmıştır, ancak bundan çok daha ileri gitmektedir. Detaylar için “Garip Yakıt Alternatifleri” yazımızı okumaya devam edin.

Dünyanın dört bir yanındaki yüksek teknoloji laboratuvarlarında bilim adamları, bir gün pompalardaki benzin ve dizelin yerini alabileceğini umdukları her türlü farklı yakıtı deniyorlar. Ancak, çevreye daha duyarlı olurken benzin ve dizel ile aynı performansı gösteren bir alternatif bulmak kolay bir iş değil ve yeni geliştirilen birçok test yakıtı laboratuvardan bile çıkamıyor.

Hangi alternatif yakıtlar var

Burada, gün ışığını hiç görmemiş sekiz garip yakıta bir göz atacağız. Karşınızda Garip yakıt alternatifleri;

Garip Yakıt Alternatifleri

  1. Kullanılmış Bezler

Doğru duydunuz. Kanada’daki bazı bilim adamları, kirli bebek bezlerinin sürdürülebilir araç yakıtlarının anahtarını tutabileceğini düşünüyor ve bunların hepsi piroliz adı verilen bir süreç sayesinde. Bu, bir nesnenin oksijensiz bir ortamda ısıtılması, moleküllerinin parçalanmasına ve enerji açısından zengin bir yan ürün oluşturmasına neden oluyor.

benzin olarak kullanılan bebek bezleri

Kullanılmış bebek bezleri, iki nedenden dolayı piroliz yoluyla yakıt üretmeye en iyi adaylardan biri olarak kabul edilir: Barındırddığı ‘enerji’ açısından zengindirler ve daha sürdürülebilir bir şekilde kullanılmaları gerekir. Quebec merkezli bir teknoloji firması şu anda bebek beziyle çalışan yakıtı test ediyor. Sadece koku sorununu çözmeliler.

  1. Evsel Atık

2005 yılında, Alman mucit Dr Christian Koch, evsel atıkları arabalarımızı çalıştırmak için potansiyel olarak yakıta dönüştürebilecek teknoloji geliştirmek için manşetlere çıktı. Ürettiği makine olan KDV 500, sözde bahçe atıkları, kağıt ve hatta plastik gibi malzemeleri benzin ve motorin fiyatının çok altında yakıta dönüştürebilir ve tüm bunları çöpten uzak tutabilir.

Koch’un fikri kulağa harika geliyor ve bazı çöplerin elektrik üretmek için zaten yakıldığı göz önüne alındığında, kağıt üzerinde uygulanabilir bir seçenek gibi görünüyor. Ancak lojistik açıdan bakıldığında, çöplerimizin motorlarımıza güç sağlamaya başlamasından önce üstesinden gelinmesi gereken birkaç sorun var.

  1. Kızartma Yağı

Çocukken burnunuza gelen kızartma kokusundan daha güzel bir şey yoktur ancak, aracınızı sürerken sürekli bu kokuya maruz kalmak sizi üzebilir. Dizel motorları artık yemeklik yağla çalışacak şekilde dönüştürebileceğiniz bilinen bir gerçek olsa da, arabaları kızartma yağıyla çalıştırmak henüz yaygın bir fikir haline gelmedi – ama neden?

Yakıt olarak çip yağı

Kağıt üzerinde, arabayı yemeklik yağla çalıştırmak mantıklı bir öneri gibi görünüyor; normal dizelden daha verimli ve çevreyi daha az kirletiyor. O zaman neden dizel sürücüler arabalarını dönüştürmek için sıraya girmiyorlar? Çünkü tüm dizel arabalara güç sağlamak için yeterli bitkisel yağ yok.

  1. Kahve

Bir arabayı çalıştırmak için kahve çekirdeklerini yakmak, affedilmez bir kahve israfı gibi gelebilir, ancak bu, İngiliz mucit Martin Bacon’un bu olasılığı keşfetmesini engellemedi. Bacon şu anda en hızlı kahveyle çalışan araba için Guinness Dünya Rekorunu elinde tutuyor ve yalnızca kafein gücüyle 65,6 mil hıza ulaşıyor.

Benzin olarak kullanılan kahve çekirdekleri Garip Yakıt Alternatifleri

  1. Bira

Saf etanol, yüksek performanslı bir yakıt olarak kabul edilir ve bazı bilim adamları onu geleceğin yakıtı olarak övüyor çünkü neredeyse herkes tarafından gerçekten kolayca üretilebiliyor.

Peki, neden pompalardaki benzin ve dizelin yerini etanol almadı? Endüstriyel ölçekte etanol üretimini garanti etmek için çok yüksek olan şekerin toptan fiyatı yüzünden.

  1. İnsan Dışkısı

Evet, denediler. 2015 yılında, tamamen kanalizasyonla çalışan ve biyometan gazı yakıt tedariğine 32.000 hanenin katkıda bulunduğu bir otobüs piyasaya sürüldü. ‘Kaka otobüsü’ 40 yolcu alabiliyor ve diğer otobüsler gibi görünüyor, ses çıkarıyor ve hatta kokuyor – bu da onu tamamen insan atıklarıyla çalışan türün ilk aracı yapıyor.

Garip Yakıt Alternatifleri

  1. Talaş ve Odun

Dünyanın kereste fabrikaları her yıl büyük miktarda talaş üretiyor ve bunların çoğu çöpe gidiyor. Bununla ilgili bir sorun, ahşap çürüdüğünde, dünyanın en zararlı sera gazlarından biri olan metan üretmesidir. Odun atıkları kullanılsa ve arabalarımıza güç sağlamak için kullanılsa daha iyi olmaz mıydı?

yakıt olarak biyokütle Garip Yakıt Alternatifleri

Bu, Fin mucit Juha Sipilä’nın üzerinde çalıştığı ve büyük bir başarı elde ettiği bir şey. Sipilä, odun peletlerini gaza dönüştürme veya modifikasyona gerek kalmadan normal bir arabaya yakıt üretebilen bir makine geliştirdi. Kendi arabasında deneyler yapan Sipilä, 175 librelik talaş üzerinde 125 mil gidebildi ve 87 mil / saat azami hıza ulaştı.

Ayrıca,
2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here