Ana Sayfa Danışman Klasik Kamyonet Almak İçin En İdeal Modeller

Klasik Kamyonet Almak İçin En İdeal Modeller

1
2961

Klasik kamyonet koleksiyonculara göre büyük bir şaheser niteliği taşıyor.  Eski kamyonlar üretici firma tarafından genellikle uzun ömürlü olarak inşa edildi.

Kamyonet kullanmak kaba ve hantal bir yaşam sürmek gibi bir algı yaratsa da onlar mekanik olarak basit ve yedinden geliştirme bakımından kolay  olma eğilimindedir. Yani hızlı ve sürüş dinamikleri geliştirmeniz mümkün.

Büyük motora sahip klasik kamyonet modelleri hafta sonu, sahibi için oynanması zevkli bir oyuncak haline geliyor. Eğer bir klasik kamyonet sahibiyseniz bu zevki mutlaka tatmalısınız. Klasik kamyonetler hakkında tek gerçek sorun, büyük bir şey taşımak gerektiğinde onun her şeyi taşıyabileceğini düşünmektir. Maalesef kasa bölümü sınırlıdır ve her şeyi taşıyamaz.

Klasik kamyonet kullanmanın bir de sürücüye kattığı karizmadan söz edelim. Tasarım olarak harika klasik kamyonetlerin olduğunu da düşünürsek kendi zevkinize ve karakterinize uygun klasik kamyonet seçmek kolay olacaktır.

Klasik kamyonetler günümüzde üretilen kamyonetlere göre çok daha naif ve şık bir tasarıma sahip. Ve en önemlisi sizi ve karşınızdakini ürkütmüyor. Ancak günümüzde üretilen kamyonetler daha büyük ve daha korkutucu durduğu için her kesime hitap etmiyor. Yeni kamyonet trendi kaslı otomobilleri geçmiş bir vaziyette ilerliyor.

Peki size uygun klasik kamyonet hangisi? Gelin listemize bir göz atalım. Aşağı kaydırın.

Chevrolet C10/K10

Listemize C10 ile başlayacağız çünkü C10 en çok tercih edilen klasik kamyonetler arasında. Tercih edilmesinin ana nedeni C10 modelini güçlü mekanik ve düz kenarlı şerit stiliyle özelleştirmeye daha müsait olmasıdır.

Ne yazık ki, aracın fiyatı talep nedeniyle çok yükselişte. Ancak, eski 6 silindirli ve daha küçük V8 motorlu örnekler sıkı bir araştırma ile daha uygun fiyata bulunabilir.

Toyota Hilux

Toyota Hilux klasik kamyonet olarak oldukça dikkat çeken bir model. Gümüş rengi ön panjur ile bambaşka bir tasarım sahibi olan Hilux çoğu kişinin sahip olmak isteyeceği bir klasik kamyonet.

Üretildiği yıl (1988) Motor Trend dergisi tarafından yılın kamyoneti ödülünü kazandı. Motor seçeneklerri 1.8 L (1.812 cc) 78HP 100Nm ve 1.8 L (1.812 cc) 82 Hp 100Nm olarak ikiye ayrılıyor.

Dodge Dakota

Dakota Mitsubishi ile ortak bir proje içinde üretilecekti, ama 80’lerde Japonya’ya ulaşamadı. Bu küçük orta boy klasik kamyonet Chevrolet S10 ve Ford Ranger’a en yakın rakipti. Bunun üzerine Dakota, S10 ve Ranger’ın aksine, 1991 yılında V8 ile üretime devam etti. Eğer gerçekten klasik kamyonet ile gözde olmak gibi bir niyetiniz varsa Dakota tam da size göre.

1972-80 Dodge D Serisi

Dodge Ram’dan önce D serisi kamyoneti üçüncü nesildi. Dodge serisi klasik kamyonetler arasında en ucuz olarak bu nesil olduğu için listemize yer vermeye karar verdik.

D-Serisi klasik kamyonet için çok sağlam, iyi orantılı ve sürüş yumuşaklığı olarak iyi bir örnek. Biraz daha kabin alanı istiyorsanız aynı modelin Club Cab versiyonunu satın alabilirsiniz.

Chevrolet El Camino

El Camino üretim olarak Ford Ranchero modeline tepki olarak doğmuş bir kamyonet modelidir. 1959 yılında üretime başlayan araç 1964 yılında Chevelle platformu üzerinde üretime devam etti.

Ne yazık ki, El Camino sıra dışı görüntüsü nedeniyle gün geçtikçe pahalı bir araç haline geliyor. Önden bakıldığı zaman sedan olarak gördüğümüz araç yandan yatay çizgilerle tasarlanmış bir kamyonet olarak karşımıza çıkıyor. Hem sedanın tadını hem de kamyonetin kullanım hissini tatmak istiyorsanız El camino tam da size göre.

1992-1997 Ford F Serisi

Ford serisinin en dikkat çeken klasik kamyonetlerinden biri de F serisi. Günümüzde de üretimi devam eden seri muhtemelen sizde de göz aşinalığı etkisi yarattı. Parçalı ön panjur ve far yapısı aracın karakteristik özellikleri.

F-Serisi kamyonet modelinin klasik versiyonu eski model olmasına rağmen ülkemizde oldukça pahalı bir ikinci el piyasası var. Gerçekten hastası olduğunuz bir model değilse daha ucuz ve ekonomik modeller tercih edebilirsiniz.

Datsun/Nissan 720

1955-1997 yılları arasında Japonya da üretilen Klasik kamyonet başlangıçta Datsun markası altında satılsa da 1983 yılından itibaren Nissan adında satlmaya başlanmıştır. Datsun firması japon hükümetinin politikası sonucu ismini Nissan olarak değiştirmek zorunda kalmıştır.

Model genel itibari ile bir bütün olarak bakıldığında önden arkaya doğru doğrusal çizgilerin hakim olduğu bir kamyonet olarak göze çarpıyor. Kamyonet modellerinde çok rastlamadığımız yere yakınlık konusunda önemli bir çizgiye sahip. Datsun kamyonet modeli daha sonra Nissan adını almasıyla Navara modeli üzerine inşa edildi. Köklü ve sağlam bir temele sahip olan datsun kamyoneti sakin bir karakteriniz varsa tercih edebilirsiniz.

1963-1988 Jeep Gladiator

1963 yılında üretilen Gladiator tasarım olarak köşeli olması ve ekstra çıkıntıları nedeniyle savaşa girmek üzere olan bir gladyatör’ü andırıyor.

Jeep Wagoneer ile aynı platformu taşıyan kamyonet 25 yıl üretimde kalmış ve değerini sürekli olarak korumayı başarmıştır. Üretim hayatında önce sivil kamyonet olarak katılan Gladiator daha sonra Amerikan ordusunda da yer almıştır. Böylece hırçın kimliğini orduya katılarak pekiştirmiş ve asi karakterde olan sürücüleri kendisini satın almak için teşvik etmiştir.

1977-1985 Ford Courier

1970’li yılların başında üretim hayatına Mazda B Serisi ile atan daha sonra aynı platformu paylaştığı kamyonet ile Ford Courier olarak devam etmişir. İlk olarak mazda tarafından üretilen kompakt kamyonet, tam boyutlu kamyonetler arasında en iyi yakıt ekonomisine sahip modeldi.

Ford çatısı altına girdikten sonra popülaritesi hızla artan kamyonet rakiplerinden yakıt olarak önde olmasının yanı sıra %25 daha hafif. Mazda ile üretim bandında standart olarak 1.3L dört silindirli dört ileri manuel şanzıman ile arkadan itiş sağlayan kamyonetin yük kapasitesi ise 635kg.

Vücut tasarımı olarak Mazda B Serisi ile etkili olan Courier Ford çatısı altındayken benzersiz ön ızgara tasarımı ile fark yarattı. Ayrıca Ford üretimi ile 1.8L dört silindirli 74Hp güç 92Nm Tork dört vitesli şanzıman ve artı üç vites otomatik seçeneği ile üretildi.

Subaru Brat

Tasarım olarak El camino modeliyle benzerlik gösteren Brat, fark olarak daha kısa ve yerden daha yüksek olması ile kamyonet kısmının baskın gelmesini isteyenler için bir tercih olabilir.

Tüm Brat modelleri 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip. Daha sonra ki  modellerde 1.6 litre ve 1.8 litre motor ve manuel şanzıman standart üretildi.

Brat modeli Japonya da üretilmiş olmasına rağmen tamamen Avrupa pazarına yönelik bir satış politikası yapıldı. Bu nedenle Brat isimli klasik kamyonet Japonya da hiç satılmadı.

İkinci El Kamyonet İlanları

 

 

1 YORUM