Motosiklet Kazasından Sonra Yapılması Gerekenler!

0
4054

Her araç sürücü bazen trafikte kötü anlar yaşayabilir. Bazı durumlarda kaza yapmamak kaçınılmaz olur. Hatalı kim olursa olsun, kazadan sonra yapmanız ve uymanız gereken bazı kurallar bulunmaktadır. Motosiklet kazasından sonra yapılması gerekenler! adlı içerik sayesinde kendinizi, etrafınızı korumayı ve daha kötü olayların yaşamasını engellemeyi öğreneceksiniz.

Kendinizi ve Diğer Kazazedeyi Kontrol Edin!Motosiklet Kazasından Sonra Yapılması Gerekenler!

İlk olarak yattığınız yerden uzuvlarınızı ve vücudunuzu kontrol etmelisiniz. Ani hareketlerden kaçınmalısınız. Diğer kazazedelerin durumu kötüyse ambulansı aramalısınız. İlk yardım bilginiz varsa yardım etmelisiniz. Sağlık hakkında bir şey bilmiyorsanız dokunmadan beklemelisiniz.

Aracınızın Güvenliğini Sağlayın!

Motosiklet Kazasından Sonra Yapılması Gerekenler!

Benzin ve yağ kaçaklarından oluşabilecek yangınları engellemelisiniz. Motosikletiniz stop etse de kontak anahtarından kapatmalısınız.

Polisi arayın!

İki tarafta bir şey olmasa bile sigorta kağıdını doldurmayı bilmiyorsanız polisi aramalısınız. Maalesef ki günümüzde hatalı yazım yüzünden, suçlu konuma düşen sürücüler mevcuttur. Eğer kazadan sonra yapılması gerekenleri bilmiyorsanız polisi arayıp, yardım istemekten çekinmeyiniz.

Olay Yerini Terk etmeyin, Her Anı Fotoğraflayın!

Size bir şey olmadıysa yetkililer gelene kadar olay yerini terk etmeyin. Cep telefonunuzla veya etrafınızdaki kişilerden yardım isteyin. Etrafın detaylıca fotoğraflarını çekin. Karşı tarafın kusurlarını, yerdeki fren izleri varsa onları bile çekmelisiniz. Eğer başka birisinin telefonuyla çekim yaptıysanız fotoğrafları kendi numaranıza, mailinize gönderin. Gönderdiğinizden emin olmadan telefonu sahibine geri vermeyin. Kaza anında veya sonrasında karşı tarafın “Hallederiz” gibi kelimelere inanıp, taviz vermemelisiniz. Genellikle “Hallederiz” Lafları kazalardan sonra uçup, gitmektedir.

Tanıklarla Konuşun!

Kaza anında olaya şahit olan insanlarla konuşmalısınız. Gördüklerini hatırlayıp, hatırlamadıklarını sorun. İletişim bilgilerini kayıt edin. Vakitleri varsa yetkililer gelene kadar beklemelerini isteyin. Genellikle görgü tanıkları ilk başta kendi istekleriyle olaya dahil olmak isterler. Olayın heyecanı bittikten sonra da olay yerinden uzaklaşmayı tercih ederler. Yarı yolda kalmamak için birden fazla şahit bulmakta fayda var.

Çok fazla konuşmaktan kaçınmalı/ Sigorta Şirketini Aramalısınız!

Kazadan sonra etrafınıza verdiğiniz her cevap, aleyhinize kullanılabilir. Kaza hakkında çok fazla bilgi vermemelisiniz. Aksi halde yalancı şahitlere malzeme çıkarmış olursunuz. Sigorta şirketleri kaza takibinden normal kullanıcılardan daha bilgililerdir. Aracınızda oluşan hasarları tespit etmeleri, onarmaları konusunda iletişime geçmelisiniz.

Sonuç

Motosikletinizle veya aracınızla kazaya karıştığınız zaman yukarıdaki önerilere uymaya çalışın. Önceliğin insanların hayatı olduğunu unutmayınız. Gerilen stresi kavgaya dönüştürmemelisiniz. Unutmayın ki inatçı olup, uzlaşamazsanız olaylar daha çok büyür. Hakkınızı yasal yollarla aramalısınız. Yetkililerden yardım istemekten çekinmeyiniz. Karşı tarafın havada kalan sözlerine inanmamalı, işlerinizi prosedüre göre yapmalısınız. Motosiklet Kazasından Sonra Yapılması Gerekenler! listesi işinize yarar bilgiler içermektedir ama yasal madde taşımamaktadır. Olası durumlarda avukatınız, sigorta şirketiniz ve diğer yetkili birimlerle işbirliği içinde olmalısınız.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here