Ana Sayfa Danışman Oto Alarm Sistemi Nedir? Nasıl Çalışır? Sonradan Takılabilir mi?

Oto Alarm Sistemi Nedir? Nasıl Çalışır? Sonradan Takılabilir mi?

0
6482

Oto Alarm Sistemi Nedir?

Günümüzde özellikle İstanbul gibi kalabalık şehirlerde oto hırsızlığı suçu çok fazla işleniyor. Genelde içerisinde pahalı müzik sistemi bulunan araçlar hırsızların hedefi haline geliyor. Bazı kişiler de sırf canı sıkıldığı için otomobillere zarar veriyor. Birçok kişinin başına gelen bir başka olay da araç park halindeyken bir kaza oluyor ve park halindeki araca vuran araç sessiz bir şekilde uzaklaşıyor. İşte oluşan tüm bu olaylara karşı hem caydırıcılık açısından hem de dikkat çekmesi açısından alarm sistemi çok önemli bir araç donanımıdır. Bu yazımızda Oto Alarm Sistemi Nedir? Nasıl Çalışır? Sonradan Takılabilir mi? sorularının cevabını vereceğiz.

Oto Alarm Sistemi 

Oto alarm sistemi, otomobillerde fabrikasyon olarak bulunabildiği gibi sonradan takılabilen bir güvenlik sistemidir. Otomobilinizi kilitlediğiniz anda sistem devreye girer. İçeriğinde bulunan çeşitli sensörler sayesinde kapı açılırsa veya herhangi bir darbe algılanırsa yüksek bir ses çıkararak araç sahibini ve araç çevresinde bulunan kişileri uyarır. Bu durum da araca zarar vermek isteyen kişileri caydırır. Zarar vermeden veya az bir zarar vererek olay yerinden kaçmasını sağlar.

Oto Alarm Sisteminin Çalışmasını Sağlayan Sensörler

Kapı Sensörleri:

Aracın kapıları açıldığında uyarı oluşturarak alarm sistemine geri bildirimde bulunur ve alarm sireninin devreye girmesini sağlar.

Şok Sensörleri:

Araç herhangi bir darbe aldığında alarm sistemine geri bildirimde bulunan sensördür. Bu sayede siren devreye girer ve araç korunmuş olur.

Cam ve Basınç Sensörü:

Alarm sisteminin bir parçası olan bu sensör aracın içerisindeki basıncı devamlı olarak ölçer. Araçta cam kırılırsa veya kapı açılırsa basınç değişeceği için alarm devreye girer.

Hareket Sensörü

Aracınız hareket ettiğinde devreye giren bu sensör, aracın çekici yardımıyla çalınmasını engeller.

Alarm Kumandası

Alarm sisteminin uzaktan kontrolünü sağlayan kumanda, alarmı devreye sokma, devreden çıkarma, Alarm sireni çaldığında sireni susturma görevlerini üstlenir. Aracın sinyal ışıklarını da kontrol etmeye yaradığı için karanlık bir otoparkta aracınızı kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Alarm Sireninin Yanlış Zamanlarda Devreye Girmesi

Alarm sistemi her ne kadar sensörleri ve kabloları bağla bitsin işi olarak gözükse de usta kişiler tarafından montajlanmalıdır. Aksi durumda düzgün bağlanmayan alarm sistemi olur olmadık şeylere sireni devreye sokabilir. Bu durumda da dışarıda bulunan insanları rahatsız edebilir.

2.El Otomobil İlanları

HENÜZ YORUM YOK