İkinci el araç satışında kritik bir noktada bulunan oto ekspertiz için alıcılar, güvenilir bir oto ekspertiz firması araştırma süreci içine giriyor. Bu süreçte ihtiyaca ve araca uygun oto ekspertiz paketinin seçilmesi kritik bir nokta yer alıyor. Bazen çeşitli sebeplerden dolayı oto ekspertiz hizmeti yarıda kesilebiliyor. Peki, böyle bir durumda ödediğiniz oto ekspertiz ücretinin iadesini talep edebilir misiniz? Bu sorunun cevabı, genel olarak oto ekspertiz hizmetinin niteliğine ve taraflar arasındaki anlaşmazlık durumuna bağlı olarak değişiyor. İşte, bu konuda bilmeniz gerekenler!

Oto Ekspertiz Süreci

Oto ekspertiz; kısaca araçların geçmişi, teknik ve değişen parça durumu hakkında detaylı bilgi alma sürecidir. Bu sebeple ikinci el araç alım-satım sürecinin en kritik adımlarından biridir. Oto ekspertiz firması, alıcıya aracın mevcut durumu hakkında bilgiler vererek güvenli bir alışveriş deneyimi sunuyor. İlk olarak bu sürecin sorunsuz ilerlemesi için doğru oto ekspertiz paketi seçilmelidir. Aynı zamanda tarafların anlaşmazlık yaşamaması da sürecin olumlu ilerlemesine büyük katkı sağlıyor. Aksi durumlar hem araç sahipleri hem de alıcılar için sorun yaratıyor.

Yarıda Kesilen Oto Ekspertizde Ücret İadesi Oluyor mu?

oto ekspertiz

Oto ekspertiz sürecinin her aşaması alanında uzman personeller tarafından titizlikle yürütülüyor. Oto ekspertiz süreci genellikle satıcı ve alıcı arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle yarıda kesiliyor. Bu gibi durumlarda da hizmet başladığı için ücret iadesi yapılmıyor.

Bununla beraber hizmet ödemesi yapılıp oto ekspertiz hizmeti başlandıktan sonra iade yapılmıyor. Oto ekspertiz paketi içeriğine göre araca çeşitli testler ve kontroller uygulanıyor. Ancak aracınızın mevcut durumu veya yaşı gibi faktörler, bazı testlerin yapılamamasına neden olabiliyor. Örneğin aracın yaşı, kilometresi ya da durumu göz önüne alındığında belirli testlerin yapılması aracın sağlığı açısından riskli olabiliyor. Bu tür testlerin yapılabilmesi için araç sahibinden test sonucu oluşabilecek sorunları kabul ettiğine ve rızası sonucu testlerin yapılacağına dair imza alınıyor. Araç sahibi kabul etmezse paket içeriğinde olsa dahi testler yapılmıyor ve paket ücretinde herhangi bir değişiklik yaşanmıyor. Oto ekspertiz işlemi yarıda kesilmiyor ancak yapılmayan işlemler not düşülüyor.

Tüm bu süreçler seçilen oto ekspertiz firmasına göre değişiklik gösterebileceğinden direkt olarak seçtiğiniz firmayla iletişim kurmanız oldukça önemlidir. Örneğin hukuksal açıdan da haklarınızı daha net bir şekilde öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda bu gibi durumlarla karşılaşmamak için alanında uzman personelin önerdiği oto ekspertiz paketlerini seçmeniz daha sağlıklı sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Size en yakın oto ekspertiz şubemizi görebilmek için aşağıdaki butona tıklayın!

arabam.com Oto Ekspertiz Şubeleri Burada! 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here