Ana Sayfa Danışman Romano Artioli Kimdir? Bugatti ile Arasındaki Bağlantı

Romano Artioli Kimdir? Bugatti ile Arasındaki Bağlantı

0
1298

Romano Artioli Kimdir? Bugatti ile Arasındaki Bağlantı… 

Bazı araçlar her zaman gösterinin yıldızıdır. Çoğu zaman kendilerinin direksiyonuna geçenler için bir gurur kaynağıdır. Ancak tüm parıltı ve ihtişam içinde bazı oldukça önemli insanlar genellikle denklemin dışında bırakılır. Bunlar tutkuları, vizyonları ve inanılmaz yetenekleri bu özel arabaların üretiminde doruğa ulaşan ikonik insanlar ve bu insanlardan biri de efsanevi İtalyan girişimci Romano Artioli’nin arabalarından bazılarıdır. Artioli’nin otomobillere olan tutkusu ve derin coşkusu, geçmişinden büyük ölçüde etkilenmektedir. Yarış sürücülerini ve otomobillerini hevesle takip edip hayranlıkla takip ederken, otomotiv sektörü hakkında bilgi edinerek büyüdüğü söylenmektedir. Artioli, son derece saygı duyulan bir otomotiv üretim ikonu ve aynı zamanda birkaç ticari girişimi oldukça takdire şayan bir şekilde yönetti. Bu nedenle ikonik Bugatti markasının inanılmaz kurtarışını planlamakla da ünlü olan bu efsanevi otomotiv tutkunu hakkında birçok gerçek var. “Romano Artioli Kimdir?” “Romano Artioli hangi markaların sahibidir?” gibi sorunların cevaplarını içeriğimizde derledik.

Dünyanın En Büyük Ferrari Bayilerinden Birini Çalıştırdı

Etkileyici bir şekilde Romano Artioli, o zamanlar dünyanın en büyük işletmelerinden bazılarını yönettiği için olağanüstü bir girişimcidir. Artioli, otomotiv üretimine girmeden önce İtalya’nın en büyük Japon otomobil ithalatçısıydı. 1982 yılında Suzuki’nin ilk İtalyan ithalatçısı olan Autoexpò’nun sahibidir. Ayrıca Artioli, bir zamanlar İtalya ve Almanya’da satış yapan, tartışmasız dünyanın en büyük Ferrari bayilerini işletiyordu ve General Motors’un araçlarının ilk İtalyan satıcısıydı.

Lotus

Araba üretimi işine girmesinin bir parçası olarak ve daha önce Bugatti şirketini satın alan Artioli, şirketler listesine Lotus Cars’ı ekledi. Markayı Ağustos 1993’te General Motors’tan satın aldı ve şirketin başkanlığını üstlendi. Artioli, 1996’ya kadar Lotus’un başkanı olarak kaldı. Ardından görevinden ayrıldı ve 1998’e kadar bu görevi sürdürdüğü Özel Projeler direktörü oldu. Daha sonra Bugatti’nin iflasından kaynaklanan kayıplarını yumuşatmak amacıyla Lotus’un çoğunluk hissesini 1996’da Proton’a sattı.

Lotus Elise’in Tanıtımı

1994 yılında tasarlanmış olmasına rağmen Lotus Elise, Artioli’nin şirketin başkanı olarak göre yaptığı sırada Eylül 1996’da Lotus Cars tarafından piyasaya sürüldü. Seri 1 olarak bilinen giriş modeli sadece 724 kilogram ağırlığındaydı. Ayrıca sadece 5,8 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza ulaşabiliyordu. Araba, 116 beygir gücünde 1.8 litrelik bir Rover K serisi I4 ile çalışıyordu. Dikkat çekici bir şekilde Lotus Elise, Artioli’nin torunu Elisa Artioli’nin adını almıştır.

Tarihi Bugatti Koleksiyonuna Sahiptir

Artioli, popüler yarış pilotu Tazio Nuvolari’nin memleketi olan Mantua’daki Moglia’da doğdu. Oldukça genç yaşta hayatında büyük bir etkisi olan Artioli, Nuvolari’ye ve kullandıkları arabalar da dahil olmak üzere diğer yarış sürücülerine hayrandı. Artioli 12 yaşında bir çocukken hayatının arabalar ve motorlar etrafında döneceğini biliyordu. 20 yaşında iflasın eşiğindeki Bugatti şirketini canlandırmaya yemin etti. Özellikle Artioli’nin tarihi Bugattis koleksiyonu, markaya olan büyük tutkusunu gösterecekti ve daha sonra koleksiyona bir EB100 SS ekledi.

 Bugatti EB110

Artioli, Bugatti’nin operasyonlarının başında olduğu süre boyunca, şimdiye kadarki en ikonik Bugatti modellerinden birinin, Veyron ve Chiron’un büyükbabası olan EB110’un üretimine öncülük etti. 1991’den 1995’e kadar üretilen EB110, Artioli’nin şirketteki saltanatı sırasında üretilen tek Bugatti modeli olacaktı. EB110’un motoru ve şasisi üzerindeki geliştirme çalışmaları 1987’de başladı. Üretim dört yıl sonra başladı ve Bugatti toplam 139 adet EB110 üretti.

Bugatti Dönemi

Bugatti, efsanevi otomotiv endüstri mühendisi Ettore Bugatti’nin beynidir. Bununla birlikte birçok meraklı, Artioli’nin çabaları olmasaydı markanın bugün bildiğimiz gibi olmayacağına inanıyor. Birkaç şirket Bugatti’yi canlandırma girişimlerinde başarısız olduktan sonra Artioli 1987’de Bugatti ticari markasını satın alarak Bugatti Automobili SpA’nın başkanı oldu.

Dünyanın En Hızlı Arabasını Yaptı

Artioli sadece ikonik EB110‘un üretimini denetlemekle kalmadı, aynı zamanda muhteşem otomobil, piyasaya sürülmesinden sonra hızla dünyanın en hızlı üretim otomobili oldu. Tanıtıldığı zaman spor otomobil, GT modelinde 553 beygir gücü ve hafif ayarlanmış Süper Spor (SS) sürümünde 603 beygir gücü üreten dört turboşarjlı 3.5 litrelik bir V12 motorla güçlendirildi. Resmi olarak daha sportif EB110 SS, 100 kilometre / saat hıza 3,14 saniyede çıktı ve o dönemin dünyanın en hızlı arabası olmak için 354 kilometre / saat azami hıza ulaştı.

Romano Artioli Moglia’da doğdu

Romano Artioli, 5 Aralık 1932’de Kuzey İtalya’nın Lombardiya bölgesindeki Mantua Eyaletinde bulunan bir komün olan Moglia’da doğdu. Bununla birlikte Moglia’da doğan Artioli, kuzey İtalya’daki Güney Tirol eyaletinin başkenti Bolzano’da büyüdü. Bolzano’da büyürken makine mühendisliği okuduğu önemli bir profesyonel enstitüye katıldı ve mezun oldu. Enstitüde kaldığı süre boyunca Artioli günde sekiz saat çalıştı.

İkinci El Araç İlanları 

HENÜZ YORUM YOK