Ana Sayfa Danışman Trafik Güvenliği İçin Bu Aksesuarı Asla Kullanmayın.

Trafik Güvenliği İçin Bu Aksesuarı Asla Kullanmayın.

1
1662

Ölüme Davetiye Çıkarıyor

Trafikte en önemli şey şüphesiz insan hayatı. Bunun bilincinde olan otomotiv üreticileri ve otoriteler gelişen teknolojinin yardımıyla güvenliği artıracak pek çok uygulamayı hayata geçiriyor. Gelişen trend olan otonom teknolojisini kullanan güvenlik asistanları sayesinde trafik güvenliği daha da artıyor. Bunun yanında doğru materyal kullanımı ve yeni nesil araçlarda artan airbag sayıları sayesinde araç içindeki insanlar kaza anında maksimum düzeyde korunuyor. Ülkemizde ise İçişleri Bakanlığı öncülüğünde, vatandaşa emniyet kemeri ve trafik güvenliğinin önemini anlatan eğitimler düzenlenerek sürücülerin bilinçlenmesi amaçlanıyor.

Dünya trafik güvenliğini artırmaya çalışıyor, peki bu çabalar gerçek hayatta meyvesini veriyor mu? Geçmişle kıyaslandığında azalan ölümlü kaza oranları bu çabaların işe yaradığının bir göstergesi sayılabilir. Ancak bireysel ölçekte insan davranışlarını incelediğimiz zaman sürücülerin bilinçlendiğini söylemek her zaman mümkün değil. Günlük hayatta çoğu araçta görebileceğiniz sahte emniyet kemeri tokaları bunun bir göstergesi.

Bu tokalar emniyet kemeri takılı olmadığı halde sürüşe başlandığı zaman otomobilin ikaz sesini durdurmak için kullanılıyor.  Emniyet kemeri takmayı gereksiz bulan sürücüler çoğu yerde oldukça ucuz fiyatlara bulabildikleri, halk ağzında emzik veya susturucu da denen bu aparatları kullanarak otomobilin ikaz sesini susturuyor.

Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır!

İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı İlkay Sular (44);“Çok düşük hızlar diye düşündüğümüz zamanlarda bile çarpışma anında emniyet kemeri hayati önem taşır. Çünkü emniyet kemerinin bize çok yüksek hızlarda lazım olduğunu düşünüyoruz. Halbuki 5 kilometre ya da 10 kilometre hızla bile yaşanacak çarpışmada, emniyet kemeri hayat kurtarır. Emniyet kemerini kullanmadıkları zaman aparatları tercih ediyorlar. Ya da emniyet kemeri koltuğun arkasından dolaştırılıyor. Emniyet kemeriyle aracı sistemimizi kandırdığımızı sanıyoruz. Çarpışmada açılacak bir hava yastığı, bize fazda sağlayacakken, ağır yaralanmalara ya da ölümlere yol açan zararlara yol açıyor” dedi.

Emniyet kemerlerinin doğru kullanımını anlatan Sular, “Emniyet kemerini takarken köprücük kemiğinden geçmesine dikkat etmeliyiz. Aksi taktirde boynumuzu kesecektir. Şah damarına ciddi zarar verebilir. Alt kısımda ise pantolon kemerinin altında geçmesi gerekiyor” diye konuştu.

Cezası Var

Trafik güvenliği açısından tehlike unsuru kabul edilen bu aparatlar olası bir kaza durumunda can güvenliğini tehlikeye atmakla kalmıyor; Trafikte bu aparatı kullanırken yakalanan sürücüler hakkında emniyet kemeri kullanmamaktan işlem yapılıyor.

2.El Otomobil İlanları

1 YORUM

  1. kerim
    Emniyet kemeri takmamak için aksesuar üretmek de şov ya, tak kardeşim ne kaybedersin