Trink sat! ile aracınızı çok kısa sürede satabileceğinizi biliyor muydunuz? Üstelik noter işlemleri tamamlandıktan sonra paranız 15 dakikada cebinizde! İster acil nakit ihtiyacınızı karşılamak isterseniz de amortisman ve enflasyon farkı gibi ek masraflarla uğraşmamak için aracınızı arabam.com’a satabilirsiniz. Trink sat! ile tüm satış süreçleri güvenli ve pratik bir şekilde gerçekleşiyor. Tercih eden müşterilerimiz içinse Takasbank üzerinden harici bir güvenli ödeme alternatifi de sunuluyor. Konunun detaylarını merak edenler için Trink sat! güvenli ödeme sistemine dair ayrıntıları aşağıda inceleyelim.

Trink-sat-arac-satisi

Trink sat! ile Standart Araç Satışı Nasıl Gerçekleşiyor?

Aracınızı hemen nakde çevirmeye karar verdiyseniz öncelikle Trink sat! sayfasını ziyaret edip ücretsiz fiyat teklifi almanız gerekiyor. Burada aracınıza dair tüm bilgileri eksiksiz ve doğru olarak doldurmalısınız. Opsiyonel donanımlar, hasar ve tramer bilgileri gibi unsurlar fiyatın doğru belirlenebilmesi için son derece önemli. Teklif aldıktan sonra size en yakın arabam.com oto ekspertiz şubesine ücretsiz ekspertiz randevusu oluşturabilirsiniz. Eğer kontroller sırasında belirttiğiniz özelliklerin haricinde bir soruna rastlanmazsa verilen ilk fiyat teklifi üzerinden aracınızı aynı gün içinde satabilirsiniz.

Trink sat! ile araç satışı yaparken ekspertiz ve noter işlemleri de dahil olmak üzere tüm süreç ücretsiz olarak gerçekleşiyor. Araç alımı tamamlandıktan sonra üyelik panelinde araç bilgilerini ve alım işlemini görebiliyorsunuz. Araç için ödenecek tutar direkt havale ile hesabınıza gönderiliyor.

Takasbank Güvenli Ödeme Sistemi

Yukarıda anlattığımız standart süreç yerine güvenli ödeme sisteminden faydalanmayı tercih ederseniz Trink sat! ödeme adımları Takasbank üzerinden gerçekleşiyor. Adını ilk kez duyuyorsanız “Takasbank nedir?” diye merak ediyor olabilirsiniz. Takasbank, %65 hissesi Borsa İstanbul’a ait olan Borsa İstanbul Grubu üyesi bir yatırım bankası. Güvenilir, hızlı ve düşük maliyetli nakit transferi hizmeti sağlayarak para ve sermaye piyasaları arasında köprü görevi üstlenen merkezi bir takas kuruluşu olarak da tanımlayabiliriz.

Takasbank ile yapılan araç satış işlemleri için satıcıdan 105 TL gibi küçük bir ücret tahsil ediliyor. Tahsilat, banka tarafından yapılıp EFT ile satıcıya gönderilecek olan satış bedelinden düşülüyor. Bilgilendirme için her adımda banka tarafından alıcı ve satıcıya SMS gönderiliyor. Süreci takip etmek için dilerseniz Takasbank TaşıtTakas uygulamasının “Devam Eden İşlemlerim” bölümüne de göz atabilirsiniz. Noter satışı tamamlandıktan sonra araç bedeli hesabınıza hemen aktarılıyor.

Ödeme işleminin yapılması, EFT sisteminin açık olduğu iş günlerinde ve 09:00-17:15 saatleri arasında yalnızca birkaç dakika alıyor. Yarım gün çalışılan tarihlerde de ödemeler saat 12:30’a kadar gerçekleştiriliyor. EFT sisteminin kapalı olduğu saatlere ve hafta sonuna denk gelen ödemeler ise bir sonraki iş günü gerçekleştiriliyor.

Bankamatik-para-gorseli

Süreç Nasıl İşliyor?

  • İlk olarak Takasbank TaşıtTakas uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Dilerseniz www.tasittakas.com.tr üzerinden de işlemleri başlatabilirsiniz.
  • Uygulamayı indirdiğinizde kendi bilgilerinizle üyelik oluşturmalısınız.
  • Üyelik oluşturduktan sonra “Satış Giriş İşlemleri” bölümünden ilk kaydı yapmanız gerekiyor.
  • Bilgileri eksiksiz doldurduğunuzda bir adet referans numarası oluşuyor. Bu referans numarası, Takasbank tarafından Alıcı ve Satıcı taraflara SMS ile bildiriliyor.
  • Trink sat! satın alım yetkilimiz, Takasbank hesabı üzerinden eşleşme işlemini yaptıktan sonra araç bedeli, bizim hesabımızdan Takasbank’a transfer ediliyor.
  • Son adımda Güvenli Ödeme Sisteminin kullandığı belirtilerek oluşan referans kodu ile noterden satış işleminin gerçekleştirilmesi gerekiyor.
  • Satış işlemi tamamlandığında Takasbank, yapılan ödemeyi sizin hesabınıza transfer ediyor.

Satıcı Giriş İşlemleri

Takasbank üyeliğiniz tamamladıktan sonra Satıcı Giriş İşlemleri bölümüne girerek ilk işlemleri başlatmanız gerekiyor. Bu alana tıkladıktan sonra açılan sayfada, eğer kendi aracınızı satıyorsanız Ruhsat Sahibi seçeneğini; vekaleten işlem yapıyorsanız ruhsat sahibi adına “Gerçek Kişi Satışı” ya da “Tüzel Kişi Satışı” kutucuklarından birini işaretlemelisiniz.

Seçiminizi yaptıktan sonra, sisteme kayıt olurken girdiğiniz bilgiler
otomatik olarak ekrana geliyor. Burada sadece boş kısımları doldurulmanız yeterli. IBAN bölümüne, paranın EFT ile gönderilmesini talep ettiğiniz hesap bilgilerini girmelisiniz. Paylaşılan IBAN bilgisinin, kimlik bilgilerinizle uyuşup uyuşmadığı kontrol edildikten sonra bir diğer bölüme geçebilirsiniz. Noter satış bedelini satış tutarı bölümüne yazmanız gerekiyor. Bu bilgiler arasında müşteri numarasını doğru yazıp yazmadığınızı da mutlaka kontrol etmelisiniz.

Trink-sat-araba-satisi

Para Transferi ve Noter İşlemleri

Trink sat! güvenli ödeme sisteminin bir sonraki adımı para transferi ve noter işlemleri. Alıcı ve satıcı tarafları, bilgileri doğru girdikten sonra Takasbank sisteminde eşleşme işlemleri tamamlanmış oluyor. Eşleşme sonrası arabam.com, araç bedelini Takasbank TaşıtTakas hesabına gönderiyor.

Bu adımın beraberinde arabam.com’un araç satış tutarını transfer ettiğine ilişkin SMS, Takasbank’tan hem alıcıya hem satıcıya gönderiliyor. Böylece satış işlemini tamamlamak üzere noter adımına geçiliyor. Noterde, güvenli ödeme sisteminden satış yapıldığı belirtilerek araç devri gerçekleştikten sonra Takasbank hesabındaki araç bedeli, satıcının belirttiği IBAN’a EFT ile gönderiliyor.

Siz de ister direkt olarak arabam.com hesabı üzerinden havale yoluyla araç ücretini temin edebilir ister güvenli ödeme sistemi ile Takasbank üzerinden transfer seçeneğini tercih edebilirsiniz. Güvenli ve zahmetsiz araç satmak için şimdi Trink sat!’ı tercih edin!

Trink sat! ile Fiyat Teklifi Almak için Tıklayın!

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here