Ana Sayfa Danışman Uçan Otomobil Pal-V, Yola Çıkma Sertifikası Aldı!

Uçan Otomobil Pal-V, Yola Çıkma Sertifikası Aldı!

0
2451

Uçan otomobil Pal-V, AB’den yola çıkma sertifikası aldı. Hollandalı PAL-V firması 2012 yılında test sürüşlerine başladığı Pal-V Liberty adlı uçan otomobili için AB’den kara yoluna çıkma sertifikası alan ilk firma oldu. 2022 yılında ilk teslimatı yapmak isteyen firma o zamana kadar Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı’ndan havacılık sertifikası almayı da umut ediyor.

Liberty hem karada hem de havada gidebiliyor. Araç, iniş yaptıktan sonra 10 dakika içinde katlanarak bir kara aracı halini alabiliyor.

1 Uçan Otomobiller Gerçek Mi Oldu?

Uzun yılllardır, bilim kurgu romanlarının ve filmlerinin odak noktasında olan uçan otomobiller 2020 yılında artık gerçek olmaya ve hayatımıza girmeye mi başlıyor?

İşte bu konunun en somut örneklerinden biri olan Hollandalı bir firma, Liberty adını verdikleri bir araç ile, bu hayali gerçeğe döndürmeye hazırlanıyor.

Pal-V ismindeki şirket çalışmalarını yaptığı uçan otomobil ile ilgili Avrupa birliğinden onay aldığını açıkladı. Trafik koşullarına uygun haline getirmek için çok uğraştıklarını söyleyen şirket yöneticileri, emisyon değerleri, fren sistemi ve gürültü kirliliği gibi pek çok testi geçmeleri gerektiğini söyledi.

2 Uçan Otomobil Pal-V Liberty!

İki kişilik olan katlanabilen uçan bir otomobil olan Liberty, 2012 yılından beri gelişilmeye devam ediyor.

Uçan arabalarla beraber hava trafiği ve hava taşımacılığı gibi farklı segmentlerinde gündeme geldiğini anlatan şirket yöneticileri, Liberty’nin 160 KM/H hızla gidebildiğini ve 180 KM/H hızla uçabildiğini paylaştı. Ve tam dolu yakıt kapasitesi ile 500 KM uçabileceğini söyledi.

Yerdeki konumunda, kanatları ve arka pervaneleri katlanarak, yolda sürüş için hazır hale geliyor. Uçuş haline hazırlanması ve kontrolleri için ise 10 dakikalık bir süre yeterli oluyor.

2022 yılında ilk olarak 90 adet Libert’nin teslim edileceğini söyleyen firma, fiyat bilgisi olarak ise; yaklaşık 500.000 Avro olacakmış.

Daha sonraki seri üretimlerde ise fiyatların ortalama olarak 400.000 Avro bandında satılacağını konuşuluyor.

Teknik detaylarından bazıları şöyle;

Boş ağırlık: 664 KG

Yakıt Kapasitesi: 100 L

0-100 Hızlanma: 9 SN

Ortalama Yakıt Tüketimi: 7.6 L

Uçuş Modunda ise;

Ortalama Yakıt Tüketimi: 26 L/H

Maksimum Menzil: 500 KM

Motor Gücü: 200 HP

Kullanımı oldukça kolay olduğu söylenen araç için, 20 saatlik bir uçuş eğitiminin yeterli olacağı konuşuluyor.

Bir helikoptere göre çok daha yavaş dönen pervanelerinin olduğu söylenen araç, iniş ve kalkışları daha yavaş yapıyor ve aynı zamanda çok daha sessiz çalışıyormuş.

Gelişen teknoloji ile ikinci el sayfamızda “Uçan otomobiller” başlıklı sekme açacağımız günler pekte uzak değil gibi görünüyor. 🙂

Ama şimdilik; İkinci El Otomobil İlanları

Tekerinize taş değmesin.

HENÜZ YORUM YOK