1980’li yıllarda Ferrari sahiplerine, onları dört kapılı sedanınız ile yenebileceğinizi söylemek, kahkahalarla sonuçlanabilirdi. Fakat zamanın En iyisi BMW Alpina B10 Biturbo 1989 yılında satışa sunulduktan sonra kahkahalar, gözyaşına döndü. Alpina Bi-Turbo 5,6 saniyede 100 kilometre hıza kadar ulaşabilirdi. Ayrıca 289 kilometre hıza çıkmaktaydı. BMW Alpina B10 Biturbo ilk çıktığı zaman rakipsiz olarak algılanmaktaydı. Bunun en önemli sebebi aracın hız ve özelliklerinin, spor araçlarla bir olmasından kaynaklanmaktaydı. Fakat BMW Alpina B12 Biturbo sadece normal 4 kapılı bir aile aracı gibi gözükmekteydi.

Alpina ve BMW’nin ortaklığıZamanın En iyisi BMW Alpina B10 Biturbo

Alpina markası bir daktilo firmasıdır. Fakat şirketin kurucusu Burkhard Bovensiepen tam da bir ara tutkunuydu. 1960’ların başında, kendi arabası olan bir BMW 1500 üzerinde çalışmaya başladı. Zamanla aracın bütün parçalarını söküp, yerine başka yükseltme kitleri takmaya başladı. Daha sonra Burkhard Bovensiepen’ın araçları değiştirme ve oyuncak gibi oynama tutkusu başka boyutlara ilerledi ve Alpine, BMW ile marka ortaklığına ulaştı.

BMW Alpina B10 Biturbo’yu özel yapan nedenlerZamanın En iyisi BMW Alpina B10 Biturbo

BMW Alpina B10 Biturbo hem pist hem de yol kullanımı için oldukça uygun bir araç olmaktadır. İlerleyen zamanlarda aracın ismi MW E34’ün B10 Biturbo olarak değişmiştir. değişen isim ve yapılan satış lansmanı sırasında “Dünya’nın en hızlı 4 kapılı aracı” unvanına sahip olmuştur. Zamanın En iyisi BMW Alpina B10 Biturbo hem mükemmel tasarım he de yarış arabalarında olan performans parçalarına sahip olduğu için özel olmaktadır. Fakat ilerleyen zamanda arabayı geliştirmek için harcanan maliyetler, şirketi rahatsız etmeye başlamıştır. Arabayı araştırma ve geliştirme konusunda bugünün parası ile 6.4 milyon $ harcanmıştır.

İkinci El Otomobil İlanları

Zamanın En iyisi BMW Alpina B10 Biturbo

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here