Ana Sayfa Elektrikli Dünyası 5. Kez Düzenlenen Elektrikli ve Hibrit Sürüş Haftası

5. Kez Düzenlenen Elektrikli ve Hibrit Sürüş Haftası

0
211

Türkiye’de elektrikli ve hibrit araçlar dünyası, bir kez daha heyecan verici sürüş haftası etkinliği ile bir araya geldi. İlk olarak 2019 yılında başlatılan Elektrikli ve Hibrit Araçlar Sürüş Haftası, bu yıl 5. kez düzenlendi. İstanbul Autodrom’da gerçekleşen etkinlik, binlerce otomobil ve teknoloji meraklısını bir araya getirerek en yeni elektrikli ve hibrit araçları deneyimleme fırsatı sundu.

Ünlü Markaların Yeni Modelleri Test Edildi!

Electric Hybrid Cars Dergisi ve Türkiye Elektrikli ve Hibrit Araçlar Derneği’nin (TEHAD) desteğiyle hafta sonu boyunca katılımcılar, elektrikli araçları pistte test etme fırsatı yakaladı. Etkinlikte Beefull, BMW, BMW Motorrad, E-Garaj, Honda, KIA, KYMCO, Lixhium, MAXUS, MINI, MG, Opel, Piaggio, Renault, Silence, Suzuki ve Vespa gibi markaların en yeni modelleri pist üzerinde denendi. Aynı zamanda katılımcılar, ürünler ve hizmetleri yakından inceleme imkanı buldu. Bu kapsamda etkinlik; sektördeki büyük markalar, altyapı sağlayıcıları ve teknoloji geliştiricileri ile tüketicileri buluşturdu.

Elektrifikasyon Sektörün Geleceği

TEHAD Yönetim Kurulu Başkanı Berkan Bayram, Elektrikli ve Hibrit Araçlar Sürüş Haftası etkinliğinin elektrikli ve hibrit dünyasını tüketicilerle buluşturmak amacıyla ilk kez 2019 yılında hayata geçirildiğini belirtti. Bununla beraber Bayram, “Siz ne kadar elektrikli otomobili anlatsanız da karşınızdakinde hep soyut bir kavramda kalıyor. Eğer o kişi aracı kullanmazsa, deneyimlemezse, teknolojisi hissetmezse anlattıklarınız çok fazla bir anlam ifade etmiyor. Tabi burada paydaşlar da çok önemli. Yıllardır söylüyorum, elektrikli araç bir ulaşım aracı değildir, büyük bir ekosistemi temsil ediyor. Elektrifikasyon sektörün geleceği” sözlerini söyledi.

arabam.com İş Birliği ile Türkiye’nin En’leri Belirlendi!

5. Elektrikli ve Hibrit Araçlar Sürüş Haftası’nda arabam.com iş birliği ve Elektrikli Araç Kullanıcıları Tek Çatı platformunun katkılarıyla düzenlenen oylama ile birlikte Türkiye’nin En’leri belirlendi. Binin üzerinde katılımcının oylarıyla 7 kategoride kazananlar belirlendi. Anket sonuçlarını ise aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.

Kategori Kazanan
En İyi Elektrikli Fiyat/Performans Otomobili MG MG4
En İyi Elektrikli Aile Otomobili Tesla Model Y
En İyi Çıkış Yapan Elektrikli Otomobil Tesla Model Y
En İyi Elektrikli SUV KIA EV9
En İyi Elektrikli Premium Otomobil Porsche Taycan
En İyi Elektrikli Şehir Otomobili MG MG4
En Sevilen Şarj Firması Trugo

arabam.com’un elektrikli dünyasını keşfedin!

HENÜZ YORUM YOK