Ana Sayfa Elektrikli Dünyası B Segmentinin Yeni Elektriklisi: Citroën ë-C3

B Segmentinin Yeni Elektriklisi: Citroën ë-C3

1
2124

Citroën’in %100 elektrikli modeli ë-C3 ile tanıştınız mı? Markanın “erişilebilir elektrikli” şeklinde piyasaya sunduğu bu araç, sevilen C3’ü tamamen elektrikli versiyonuyla karşımıza çıkarıyor. B segmentinde yer alan ë-C3; yüksek konfor seviyesi, kullanım kolaylığı, fiyat-performans dengesi ve gelişmiş donanım seçenekleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca bu tasarım, kullanıcılarına sıfır gürültü ve sıfır titreşim gibi iddialı özellikler de sunuyor. 320 km’ye kadar WLTP sürüş menzili sağlayan 44 kWsa batarya paketi, şehir içi kullanımlar için son derece tatmin edici düzeyde bir performansa sahip. Sadece 26 dakikada aracın şarjını %20’den %80’e yükseltebilen 100 kW DC hızlı şarj özelliği de modelin bir diğer artısı. C3 serisine dahil olacak ailenin bu yeni aracının 2024’ün son çeyreğinden itibaren Türkiye’ye gelmesi planlanıyor. Rekabetçi fiyatlarla satışa sunulacak olan tasarıma ek olarak, Citroën C3’ün 1.2 PureTech 100 HP 6 ileri manuel ve 1.2 PureTech 100 HP eDCT6 MHEV versiyonlarının da eş zamanlı olarak Türkiye’de satış sunulması hedefleniyor.

Sürüş Keyfini Artıran Konfor Özellikleri

Konfor odaklı ulaşılabilir mobilite çözümleri sunan Citroën, ilk nesli 2002 yılında yollara çıkan ve günümüze kadar 5,6 milyondan fazla satılan C3 modelinin elektrikli versiyonuyla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Başarılı markanın 2024 planları dahilinde yer alan bu araç, tamamen elektrikli ulaşımı herkes için erişilebilir kılma misyonundan yola çıkıyor. Tanıtımında büyük ilgi çeken çevre dostu tasarımın öne çıkan pek çok farklı yönü mevcut. En dikkat çeken Citroën ë-C3 özellikleri arasında, kullanıcılara “Uçan Halı” hissi yaşatan süspansiyon ve koltuk tasarımı yer alıyor. Bu segmentte ilk defa Citroën Advanced Comfort Süspansiyon sistemi ile Citroën Advanced Comfort Koltukları birleştirilerek etkileyici bir sürüş deneyimi ortaya çıkarılmış oluyor.

Yollarda Süzülmenizi Sağlayacak Süspansiyon Sistemi

Sıfır emisyonlu aracın yenilikçi süspansiyon sistemi sayesinde bozuk yollarda dahi yolcular aracın süzüldüğünü hissedebiliyor. Bu sistemde çözüm iki aşamalı çalışıyor. Yay ve amortisör, daha yumuşak sıkıştırma ve geri-basma etkisi için -hidrolik stoperin de yardımıyla- dikey hareketleri birlikte kontrol ediyor. Büyük darbelerde bu ikili, hidrolik stoperlerle birlikte çalışarak hareketi kademeli olarak yavaşlatıyor ve sonda oluşan sarsıntıları önlüyor. Enerjiyi emen ve daha sonra bir kısmını darbe olarak geri veren mekanik stoperlerin aksine, hidrolik stoper bu enerjiyi emiyor ve dağıtıyor.

Daha Yüksek ve Köşeli Tasarım

Citroën ë-C3 incelemesinde dikkat çeken bir diğer detay da daha yüksek ve daha köşeli tasarım. Aslında bu yeni jenerasyon, önceki model ile benzer bir alan kaplıyor. Ancak verimli kullanılan alanlar, 100 mm artırılan ve araçtan iniş-biniş kolaylığı sağlayan daha yüksek sürüş pozisyonuyla kesintisiz bir konfor sağlıyor. Sıfır emisyonlu ë-C3 tasarımının gelişmiş konfor seviyesi, 1,57 m yükseklikte ön koltuk seviyesiyle de pekişiyor. Daha kontrollü ve güven veren bu tasarım tercihi, sürücülerin yüksek ve yola hakim bir pozisyonda olması için için 30 mm daha fazla baş mesafesi sağlıyor. Geniş iç alan sayesinde tüm yolcular ferah ve konforlu bir yolculuk hissi yaşayabiliyor. Arka koltuk diz mesafesi ortalamanın en az 20 mm üzerinde olan yeni Citroën ë-C3, sahip olduğu bu avantajlı özelliklerle sınıfında öne çıkıyor.

Tasarımın en önemli bölümlerinden olan bagaj hacmine bakacak olursak markanın ë-C3’te son derece cömert davrandığını söyleyebiliriz. Standart konumda 310 litre sunulan geniş bagaj hacmi, günlük hayatın gereksinimlerini fazlasıyla karşılıyor. Konforlu 60/40 oranında yatan arka koltuk sırtlıkları ve arka çamurluklar arasındaki 1015 mm’lik genişlik ile daha büyük nesneleri taşıma kolaylığı da sağlıyor. Daha uzun iç mekan; kapı panelleri, orta konsol ve orta kol dayamanın altında kullanışlı ve akıllı saklama alanları  ve ayrıca orta konsolda kablosuz telefon şarj sistemi de yer alıyor.

Elektrikli Sürüş Avantajları

Stellantis’te bir ilk olarak, yeni Citroën ë-C3, BEV’e özel “Akıllı Otomobil Platform”uyla, 320 km’ye kadar WLTP sürüş menzili sağlamak için 44 kWsa LFP (Lityum Ferro Fosfat) bataryayı kullanıma sunuyor. 100kW DC hızlı şarj özelliği ile 26 dakikada yüzde 20’den yüzde 80’e şarj olanağı da sağlıyor. Standart AC şarj 7 kW ile %20’den %80’e yaklaşık 4 saat 10 dakikada şarj performansı sunuyor. 11 kW seçeneği ise 2 saat 50 dakika sürüyor. Ev ya da iş yerinde bir Wallbox ve ayrıca dışarıda halka açık şarj istasyonlarında düzenli olarak şarj etmek için ideal olan standart Mod 3 kablo ile hem ev hem de halka açık AC şarj noktalarına erişim kolaylığı sağlıyor. Kablo, tek fazlı 7,4 kW veya üç fazlı 11 kW duvar kutusuyla şarjı destekliyor.

Yeni ë-C3, 83 kW (113 HP) elektromotor ve tam otomatik şanzımanı ile 0-100 km/s hızlanmasını yaklaşık 11 saniyede tamamlayabiliyor ve yaklaşık 135 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. Özellikle kentsel ve banliyö ortamlarında günlük sürüş ya da trafikte akıcı bir sürüş için gereken performansı bu sayede sağlıyor ve verimliliğe odaklanıyor.

İkinci El Citroën C3 Fiyatlarına Göz Atın!

1 YORUM