Ana Sayfa Genel 2021 Yılında Mobiliteyi Etkileyen En Büyük Sorunlar!

2021 Yılında Mobiliteyi Etkileyen En Büyük Sorunlar!

0
1407

Otomobil endüstrisinde 2021 yılında mobiliteyi etkileyen en büyük sorunları ve nedenlerini sizler için derledik. 2020’nin otomotiv sektörü üzerindeki etkisi devam etse de bir şey kalıyor. Geçen yılki sorunlarımız bugün hala devam ediyor. Mühendisler ve araştırmacıların çalışmaları sayesinde mobilitedeki gelişmeler durmadı. Sektörün yolunda gitmesini sağlamak için, evrimsel ilerlemelere devam etmek için sektörler arası işbirliği ve tartışmalar gerekecek.

2021 Yılında Mobiliteyi Etkileyen En Büyük Sorunlar;

Mobilite Yenilikleri

Önümüzdeki yıllara odaklanırken, mobilite alanındaki yeniliklerin gelecekteki başarı için temel teşkil etmesi şaşırtıcı değil. Halihazırda otonom, bağlanabilirlik, elektrifikasyon ve sürüş paylaşımı (ACES) gibi büyük mobilite aksaklıkları halen devam etmekte. Daha fazla güvenlik ve sürdürülebilirlik için müşteri talebini karşılamak gerekiyor. Bu amaçla OEM’lerin teknoloji şirketleriyle ortak olmasıyla standart seçenekler haline geliyor.

Yazılım, elektrik ve elektronik bileşen satışlarının 2030 yılına kadar en az 460 milyar dolara ulaşması bekleniyor. İşlevler, işletim sistemleri ve ara katman yazılımlarının ise en az 50 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Benzer şekilde, siber güvenlik, özellikle de Araç Düzenlemelerinin Uyumlaştırılması için Dünya Forumu (WP.29) mevcut. Bu forum siber güvenliğin sağlanmasında yeni düzenlemeler yayınlamak için Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) ile çalışıyor. Yazılım güncellemeleri büyük OEM’lerin en önemli endişesi olmaya devam ediyor.

Üretime Sistem Yaklaşımı

Yeni dinamik ortaklıklar, özellikle bağlantılı araçlarla ilgili olarak üretime yönelik bir sistem yaklaşımına daha fazla odaklanmayı başlatmalıdır. İhtiyaç duyulan şey, bugünün fabrikalarını ve müşteriden gelen veri ve iletişimin, tüketici talebini yönlendiren gelecekteki ürünleri nasıl yaratabileceğini ele alan bir süreçtir. Üretimdeki bu sofistike geçiş, Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) ve Endüstri 4.0 ilişkisini gerektirir. Ayrıca dijital iş parçacığı, yapay zeka (AI), blok zinciri ve JIT araç teşhisi gibi çeşitli alanların entegrasyonunu gerektirir.

2021 Yılında Mobiliteyi Etkileyen En Büyük Sorunlar; Sistem Mühendisliği

Müşteriler fişe takılan ve pille çalışan EV’lerden daha fazla performans talep ediyor. Özellikle elektrikli araç alımlarındaki artışla birlikte, tahrik sistemleri ve koordineli elektrikli sistemlere olan talep artıyor. Ayrıca elektronik uygulamalar için sistem mühendisliği yönetimine olan kritik ihtiyacın altını çiziyor. 2025’e kadar 600 yeni EV beklentisiyle son üç yılda alandaki ihtiyaç %20’nin üzerindedir.

Gelişmiş Sürücü Yardım Sistemleri (ADAS)

Trafik kazalarını azaltma çabasıyla, ADAS sistemleri güvenlik ve insan yaşamları üzerinde dramatik bir etkiye sahiptir. Ayrıca ADAS sistemlerine olan ihtiyaç artmaya devam edecektir. Bunun yanı sıra bazı durumlarda araç arızalarını ve insan hatasını geçersiz kılabilecektir. Benzer şekilde, bağlantılı araçlar “daha akıllı” hale geldikçe, bağlanabilirliğin araç mimarisinin ötesine geçmesi olasıdır. Ve Kentsel planlama ve mimariyi toplum düzeyinde etkilemesi muhtemeldir. Bu da insanların nasıl bağlandığı ve seyahat ettiği konusunda daha da önemli sonuçlar doğuracaktır.

İkinci El Otomobil İlanları

HENÜZ YORUM YOK