Bir süredir ehliyet affı hakkında söylemler vardı. Şimdi ise ehliyet affı için ilk adımlar atıldı. Günümüzde birçok şoför zaman zaman istemeden de olsa trafik kurallarını göz ardı edebiliyor. Böylece kanunda belirtilen para cezası sürücülere kesiliyor. Ancak Cumhurbaşkanı’nın yapmış olduğu açıklamada, birden fazla ceza affının olacağını söyledi. Peki bu ceza affı hangilerini kapsıyor. Gelin hep birlikte göz atalım.

2023 Ehliyet Affı Kimleri Kapsıyor?

ehliyet affı kimleri kapsıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında hangi cezaların silineceğine dair açıklamada bulundu. Açıklamayla birlikte ehliyet affı bekleyen binlerce kişi için de müjdeli haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaklaşık 2 buçuk milyon sürücünün ceza puanı silinecek ve bu sebeple geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesi sağlanacak.” dedi. Peki, ehliyet affı kimleri kapsıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ehliyet affına dair şu sözleri söyledi;

Ehliyete el koyma

“Ölümlü trafik kazalarında son 5 yılda azalma sağladık. Salgın döneminde artan ihracatımız nedeniyle kara yollarındaki ticari seferlerde artış yaşandı. Sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralamalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz.”

Böylelikle uyuşturucu, alkol, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerinden kaynaklanan ceza puanları silinmiş olacak.

Trafik Ceza Puanı Nedir?

Karayolları trafik kanununda suç sayılan fiillerden dolayı haklarında ceza uygulanan sürücüler, almış oldukları her ceza için yönetmelikte belirlenen ceza puanları verilir. Her sürücünün 1 yıl için 100 ceza puanı hakkı vardır. 100 puan cezayı geçildiği takdirde sürücülerin sürücü belgeleri (2) ay süre ile geri alınır ve eğitime tabi tutulurlar.

Ehliyet Nasıl Geri Alınır?

Sürücü belgelerine tekrardan kavuşmak isteyen sürücüler, sürücü belgesine el koyan trafik birimine veya en yakıt alınan sürücüler, sürücü belgesine el koyan trafik birimine veya en yakın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne alıkoyma süresinin bitiminde dilekçe ile başvurarak sürücü belgelerini geri alabilirler. Herhangi bir ücret ödeme işlemi yoktur.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here