Sportif otomobil üreticisi, Porsche’nin en sevilen modelleri uzun yıllardır her zaman SUV segmentinden olmuştur. Özellikle Sportif SUV modellerinde 2000’li yıllardan beri Porsche bu konuda diğer markalara öncülük ediyor. 2024 Elektrikli Porsche Macan markanın en sportif modellerinden birisi olacak. Ayrıca bu araç markanın elektrikli özelliğe sahip olacak ilk Sportif SUV modeli olacak.

Uzun Yıllardır Tasarlanan Bir Model; Porsche Macan

2019 yılından beri tasarlanan Porsche Macan elektrikli modelinin geleceğini 2022 yılında açıklamıştı. Ancak günümüzde elektrikli modellerin öneminin artmasıyla birlikte 2024 Porsche Macan, tamamen elektrikli olarak üretilecek. Bazıları bu kadar süre ertelemenin parça tedarik zincirinin etkilenmesinden kaynaklandığını düşünüyor olabilir. Fakat bu uzun sürecin arkasında Porsche markasının yazılımsal sıkıntıları olduğu belirtiliyor.

2024 Elektrikli Porche Macan Tasarımı

 

porsche macan

Tüm bu süreçte bilgisayar üzerindeki çalışmaları ile ünlenen Kolesa.ru, 2024 elektrikli Porsche Macan modelinin nasıl gözükeceğini sanal ortamda oluşturdular. Oluşturulan sanal tasarımı yakından inceleyecek olursak, ilk olarak göze çarpan aracın arkasındaki uzunca LED aydınlatma sistemi oluyor. Araç tamamen elektrikli olduğu için arka kısımda bir egzoz çıkışı bulunmuyor. Ön kısımdaki LED farlar ise ikiye bölünmüş dörtlü bir tasarıma sahip.

Elektrikli araçlardan alıştığımız gizli kapı kolu tasarımı yerine klasik kapı kolu tasarımı tercih ediliyor. 2024 Elektrikli Porshce Macan modelinin şasi yöneticisi aracın elektrikli motor bloğunun arka kısımda konumlandırıldığını söyledi. Bu sayede çift çekerli tekerleklerden maksimum verim alınmasını sağlayacaklarını ifade etti.

Elektrikli Porsche Macan ayrıca aktif süspansiyon sistemi sayesinde oldukça sportif bir sürüş sağlayacak. Bağımsız hareket edebilen amortisörlere sahip ilk model Macan olacak. Ayrıca arkaya doğru ağırlık eğilimini karşılayabilmek ve yol tutuşunu sağlayabilmek için önde 265mm ve arkada 295mm genişliğinde lastikler kullanılacak.

Motor ve Performans

2024 elektrikli Porsche Macan modeli, çift elektrikli motoru ve dört tekerlekten çekiş özelliğine sahiptir. 96 ve 98 kWh kapasiteye sahip bataryaları, 280 kWh ile hızlı şarj ile donatılmıştır. Bu sportif SUV model %80 şarj kapasitesine 25 dakika gibi kısa sürede ulaşıyor. Bir başka motor seçeneği olan “Macan Turbo” 603 beygir güç üretebiliyor ve 1000 Nm torka sahip.

Peki siz 2024 Elektrikli Porsche Macan modelini nasıl buldunuz?

İkinci El Porsche Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here