Ana Sayfa Genel Arabaları Uzak Konumdan Çalıştırmak için ‘Teledrivers’

Arabaları Uzak Konumdan Çalıştırmak için ‘Teledrivers’

0
1276

Startup’ın özerklik çözümü: arabaları uzak bir konumdan çalıştırmak için ‘Teledrivers’ yöntemini kullanmak. Arabaları uzak konumdan çalıştırmak için yola çıkan bu startup ‘Teledrivers’ ı öneriyor. Bu tam özerkliğe giden otonom sektöründe geçici bir önlem basamağı görevi görüyor. Alman startup Vay bir özerklik çözümü olarak farklı bir fikre sahip. Bu, en azından bazen bir aracı uzaktan çalıştırmak için ekranlarda oturan bir ‘insan teledriver’ önerisidir.

İçinde insan olmayan arabalar, otonom araç şirketi Vay için bir test olarak Berlin sokaklarında dolaşıyor. Bunlar tam otonom değiller, bunun yerine, merkezi bir konumdaki sürücülerin bir Vay kullanıcısının almak istediği yere bağlı bir aracı çalıştırmasını sağlıyor. Ayrıca buna ek olarak, döngüdeki insan otonom teknolojisine benzeyen “teledrivers” kullanıyorlar. Ardından, uzaktaki bir operatör arabayı sürmeden önce müşteri kendi konumuna gider. Vay, gelecek yıl Avrupa’da ve belki de ABD’de araç çağırma hizmetine başlayacağını söyledi.

Vay’ın Otonom Sürüş Teknolojisindeki Çözümü; Teledrivers

SAE International tarafından yayınlanan farklı sürüş otomasyon seviyelerinin orijinal tanımlarına referans alalım. Buna göre Vay’in herhangi bir otonom teknolojisi mevcut değil. Bunun nedeni, Vay’in otonom araçlar geliştirmek için izlediği stratejinin, onları en azından hemen değil, tamamen otonom hale getirmeye çalışmamayı içermesidir. Neyse ki, SAE kısa süre önce tanımları uzak sürücüleri ve uzaktan yardımcıları içerecek şekilde güncelledi. Ve Vay’in “teledrivers” dediği şeyi dahil etme planının uyacağı yer burası.

Almanya merkezli Vay’ın, Berlin sokaklarında teknolojiyi uygulayan ve işin çoğunu yapan bir telesürücüler ekibi var. Ekip çalışma ortamında arabaları temel alan direksiyon simidi dahil bir sürücü koltuğu kurulumuna sahiptir. Bilgisayar istasyonlarından araçları çalıştırarak, biraz farklı bir teknolojiyi test ediyor. Pedallar ve arabanın etrafında ne olduğunu görmek için birkaç monitör var. Bu ekranlar arabanın her yerine yerleştirilmiş kameralardan gelen görüntüleri içeriyor. Bu arabanın çevresinde yer alan her türlü canlıyı sekronize bir şekilde gösteren bir sistemdir. Hayati olarak neredeyse sıfıra yakın gecikme payına sahip bir ağ da mevcut.

Teledrivers Operatörleri ve Çalışma Mantığı

Otonom araç alanında geliştirme yapan diğer şirketler, otonom sürüşe yönelik bu tür yarı zamanlı insan çözümünü farklı buldular. Ayrıca bunu tanımlamak için HIL (döngüdeki insan) terimini kullandılar. HIL’in arkasındaki temel fikir, otomobilin çoğu zaman sürüşün üstesinden gelebilmesidir. Ancak belirli bir bölümde gezinemediğinde, uzaktan kumandalı operatör, otomatik sürüş için çok zor olabilecek her türlü tehlikeyi aşmak için arabayı devreye sokar.

Vay’in hizmeti, bir tür insansız Uber girişimi olarak tanımlanabilir. Ve aynı zamanda buna bir tür araç kiralama hizmeti gibi çalışan bir uygulama diyebiliriz. Kullanıcılar öncelikle Uber tarzı bir Vay yolculuğu talep edecek. Bunun üzerine uzaktan kumandalı araba kullanıcının istediği yere ulaşacak. Ardından, arabayı talep eden kullanıcı arabayı gitmek istediği yere götürecek. Buradan sonra ise araba teledrives kontrolüne geçecek ve Vay aracını bir sonraki kullanıcının istediği yere götürecek. Bloomberg, Vay’in gelecek planlarının, sürücülerin asla sürücü konumunda olmaması için tamamen uzaktan çalıştırılan bir araç çağırma hizmeti içerdiğini belirtiyor.

Yolun bir noktasında, şirketin misyonu, Avrupa’nın hava kirliliği, trafik sıkışıklığı ve trafikle ilgili ölümler dahil olmak üzere günümüzün ulaşım sorunlarının çoğunu çözmektir. Bunun için sürücüsüz araçları geliştirme yarışında yeniden ön saflara çıkmasına yardımcı olmaktır. Şirket, 2022’de Avrupa’da (ve belki de ABD’de) halka açık yollarda sürücüsüz sertifikalı bir “ticari hareketlilik hizmeti” başlatmayı planladığını söyledi.

Vay Startup’ının Otonom Araç Sektöründeki Yeri

Bloomberg, Google, Audi ve Elon Musk’ın Boring şirketi de dahil olmak üzere Vay’in halihazırda çok sayıda Silikon Vadisi ve otomotiv endüstrisi yeteneğini işe aldığını söyledi. Vay CEO’su Thomas von der Ohe daha önce Amazon’da Alexa hizmetinde görev aldı. Ayrıca kendi kendini süren başlangıç ​​Zoox’ta çalıştı. Vay’in kurucu ortakları ise Skype’ta çalıştı. Bloomberg, Vay’in şimdiye kadar yatırımcılardan yaklaşık 30 milyon dolar topladığını bildirdi.

Vay iki dünya arasında köprü kurmak istiyor: “Silikon Vadisi’nden yazılım, ürün deneyimi ve Avrupa’dan otomotiv donanım ve güvenlik mühendisliği için işe alım yapıyor.” Pozisyonlardan biri, otomobillerin video akışlarını maksimum kalite ve düşük gecikme için optimize etmekten sorumlu olacak bir video mühendisidir.

Sıfır Km Otomobil Fiyatları

Otonom Araçlar Gelecekte Elektrikli Olabilir Mi?

HENÜZ YORUM YOK